"Възвишение" покорява нови върхове – Европа, САЩ...

Филмът се превърна в най-гледаната родна лента от 2010 г. насам
Обновена: 5 дек 2017 11:26 | 5 дек 2017 11:15, Петя Славова
19

"Възвишение" се превърна в най-гледания български филм от 2010 година насам и влезе в Топ 15 на най-гледаните филми за последните 18 месеца. В престижната класация са още заглавия като "Междузвездни войни", "Бързи и яростни" и "Карибски пирати".

Още по темата

Режисьорът на "Възвишение" Виктор Божинов сподели в "България сутрин", че не е очаквал чак толкова силен резултат. Той коментира още, че продукцията продължава да бъде в Топ 4 вече четвърти уикенд.

"Интересът към филма ни накара да потърсим възможност да го покажем и извън страната. Интересът е много голям, търсят ни буквално от всички държави, в които има голяма българска общност", коментира режисьорът Виктор Божинов.

Пред Bulgaria ON AIR той каза още, че филмът ще обиколи Европа, САЩ и Канада, като има интерес дори и от Шанхай.

Турнето ще бъде през първите месеци на следващата година, като точните дати и места ще станат ясни до Коледа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До ЕстетОх лелееее разбирач и ценител.Гледай си турските сериали и не давай мнение за неща от, които не разбираш.
16
0
 
1
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До НекъфМа как го разбра това.Едва ли си прочел книгата и едва ли си гледал филма.Появи се само за да се изсе..ш ли?
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще допълня, авторът сигурно е чувал, че котленци самного "дълбоки " в приказките си.В книгата усетих духa и не усетих да се цели нещо да се принизи. Усетих простотата на нещата - целта - освобождение.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм гледал още филма, но имам книгата - вече я четох няколко пъти.Пристрастен съм, защото съм от родния край на автора Милен Русков и зная този език на котленския край - сочен и богат като природата!Ще чакам да видя и филма, надявам се да не ме разочарова.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро очакваме да ни потърсят и от други светове, толкова хубав филм сме направили. В Холивуд тихичко подсмърчат и тайничко се надяват да се снимат в някой бг филм, например за партия ГЕРБ.
12
9
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Поредната гнусотия имаща за цел да осмее борбата за освобождение на България от ТУРСКО РОБСТВО
11
3
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Ако го гледаш като театър,може и да ти хареса. Но в киното много важни са детайлите,костюми ,диалог,декор.Точно тук куца ли куца.
10
1
 
8
 
! Отговори
Зрител преди 6 години
Филмът не е ***,а е неистински.Като телевизионен театър,с чистички лъскави герои ,бутафория неземна.Както казва един критик ,,Облечени в костюмите на ансамбъл,,Филип Кутев"Рецитация и героика. А зад всичко това стоят едни приятелски дитирамби към режисьора. Вижте ,,Мера според мера" и сравнете.Езика е омешан с диалекти от тук и там Театър на открито.Не го е ,,омесил"много добре БожиноЗащо са тези хвалби????
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съмнявам се долупишещите да са гледали филма. Изключително приятен филм, с много забавни моменти, с разсъждения за живота, за българина, за свободата. Какво искате повече не ми е ясно.
8
3
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Най-гледаният български филм? Може би, ако другите български недоразумения са гледани от 1 000 души, а този от 1 100, да. Вчера го гледах - в салона имаше цифром 7 зрители.
7
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Нищо особено. И пак натъпкан и излъчващ нихилизъм и тотално принизяване на българина. Сигурно до известна степен сме си такива, но не чак толкова. И не върви за такъв филм да насажда пълно отчаяние и негативизъм.
6
5
 
10
 
! Отговори
Естет преди 6 години
Българско кино?! Не, мерси. Дори орда талибани не могат да ме заведат да гледам българско кино.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се впечатлих от филма. И книгата е велик напън. "Време разделно" е на светлинни години във всяко отношение.
4
4
 
14
 
! Отговори
bobi преди 6 години
след последната българска тъпотия, която гледах, повече не стъпвам на български филм.. Не знам дали наистина има чак такъв голям интерес, но някой питал ли е зрителите след като са го гледали, дали им е харесал все пак? Едно е да има много зрители поради голямата реклама, друго е наистина да е добър филм..
3
2
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 3В Бг няма артисти които да изиграят такъв филм.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм гледал филма и не мога да кажа, но скоро се напънах да гледам един нашфилм с елементарен сюжет, беден рибар е мачкан от мутри да си махне колибата до морето. Елементарен сюжет, игра до средно ниво, лирични отклонения без никаква връзка с историята, елементарно и наивно. Някога филма Оркестър без име единствено уцели същността на времето, поради което се гледа с удоволствие и днес. Искан като гледам наш филм, да забравя името на артистите, да ме грабне с чудесна игра и да е обективен.
1
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, много, много т9ъ9п филм. Даже не е и филм, а неква студентска недомислица.