Защо Виола Дейвис съжалява за играта си в "Южнячки"?

Тя заяви, че е предала себе си и своите хора
19 юли 2020 16:00, Дарена Найденова
17
Защо Виола Дейвис съжалява за играта си в "Южнячки"?
Снимка: БГНЕС


Въпреки че Виола Дейвис получи номинация за "Оскар" за играта си в "Южнячки" през 2011 година, тя никак не харесва ролята си на прислужницата Айбилин Кларк. Според нея, филмът не представя истинската история и се използва като начин да се покаже белият спасител на чернокожите.

Лентата разказва за бяла журналистка от Юга и нейната връзка с две чернокожи прислужници - Айбилин и Мини. Действието се развива през 1963 година, по време на борбата за граждански права и прекратяване на робството. Дейвис, която застава на корицата на списание "Vanity Fair" - първата, заснета от чернокож фотограф, изрази своето дълбоко съжалание, че "Южнячки" отново привлича зрители заради масовите протести около убийството на Джордж Флойд.

"Част от мен чувства, че предадох себе си и моите хора, защото участвах във филм, който не беше готов да разкаже цялата история", казва Виола пред списанието. Тя допълва, че лентата е била създадена във филтъра на системния расизъм. Актрисата смята, че Холивуд се опитва да разкаже историите на чернокожите, но не го прави по правилния начин. 

А защо тя приема ролята, вижте в вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
църен та черен преди 3 години
До КоткиАко това стане,ние белите отново ще тръгнем напред!Правили сме го много пъти!А ония направо не ги виждам!Ама изобщо!
10
1
 
8
 
! Отговори
Котки преди 3 години
С тези простoтии ще ядосат толкова много хората, че махалото ще се върне на обратно с огромна инерция и ще помете ВСИЧКО, което сме постигнали по отношение на човешките права - и добро и лошо.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия тотално откачиха. Някой дърпа конците на тази лудост и накрая ще направи много поразии!
8
1
 
8
 
! Отговори
Симо преди 3 години
Споко, ***, филми с черни не гледам!
7
0
 
29
 
! Отговори
J преди 3 години
Ама га взе парите за филма не рева
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е тръгнало,черните милионери на Холивуд ще ,,водят парада"...Вече така излезе че расизма е с обратен знак-белите са мачкани и виновни че са бели и трябва да се срамуват за това!! Коя година сме бе хора ???
5
2
 
19
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Мале,каква голяма уста има! НЕ са ли я учили като малка да не си отваря ченето толкова много и на снимки? Ама те от ге.тото са такива,невъзпитани с голямо самочувствие. Тая е и голяма грозотия.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на мутрите от СИК!!!
3
0
 
40
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Ама га яде кюфтасите не рева, а?
2
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са ми интересни такива звезди, направят милиони и после се започва - аз съм против, не съм съгласна/ен ... бла, бла. Иначе са по-тихи от водата и по-ниски от тревата, когато им трябват пари.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Га яде кифтета...