Мария Бакалова: Мечтаех си за датско кино, Холивуд беше невъзможен!

Актрисата коментира номинацията си за "Златен глобус"
Обновена: 6 фев 2021 17:04 | 6 фев 2021 14:10, Петя Славова
128
Мария Бакалова: Мечтаех си за датско кино, Холивуд беше невъзможен!
Снимка: Кадър, bTV

" Мечтаех за Дания, Европа, скандинавско кино, Холивуд ми изглеждеше невъзможно. Не знам дали съм пленила Холивуд. Благодарна съм на Холивуд, че не ме изплю", това сподели Мария Бакалова - първата българска актриса, номинирана за "Златен глобус". Тя получи световно признание за участието си в продължението на "Борат" на Саша Барън Коен.

Мария Бакалова е от Бургас. Родена е през 1996 г. завършва първо музикалното училище "Панчо Владигеров", след което "НАТФИЗ" в  класа на проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова, а на 24 години вече светът говори за нея.

Още по темата

"Ако трябва да бъда честна, винаги съм мечтала да работя възможно най-много", коментира тя пред bTV и допълни, че искрено желае на всеки, който има големи мечти да рискува.

"Много вярвам на инстинктите си и на това какво се случва на момента, не това, което съм планирала", разказа актрисата.

"Да вярваш на себе си, на инстинктите си и на това, което им казват сърцето и душата. Ти знаеш какво трябва да се случи и да направиш.", обясни тя и допълни, че всеки труд и дисциплина се възнаграждава.

Мария Бакалова сподели, че като по-малка е харесвала скандинавското кино, особено датското, а любимите й актьори са Мерил Стрийп, Никол Кидман, Натали Портман и Наоми Уотс.

Дебютира в киното като студент втори курс във филма "XII а" на режисьора Маргарита Ралчева. Първата й главна роля е в "Transgression" на Вал Тодоров. За участието си в тази продукция е наградена за "най-добра актриса" на AltFF в Торонто през 2018 г.

Бакалова е в актьорския състав и в последния филм на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов "Бащата".

Тя нарече Саша Барън Коен за гений: "Той със сигурност е най-умният и ерудиран човек, когото познавам, а с умни хора се работи лесно", призна тя.

За филма каза, че е рисков. :Страхувах се за живота на Саша, защото той таргетираше хора, които са по-способни да направят нещо застрашаващо живота", допълва актрисата.

"Със сигурност беше напечено, когато бяхме на един протест срещу носенето на маските и за правото да носиш оръжия. Мисля, че имаше такава ситуация, в която някой се опита да извади оръжие", припомни си тя и допълни, че Саша е бил с бронежилетка в почти всички сцени, където се е случвало нещо такова.

Мария Бакалова коментира и номинацията за "Златен глобус" като обясни, че не е допускала, че ще я получи. "Да бъдеш номиниран е огромна победа. Ревах, подскачах, смях се, крещях - това беше микс от всякакви емоции, когато това нещо стана", спомня си момента тя.

За нея Оскарите са все още възможни, но и невероятни цели. Признава, че й липсва България и не си е идвала тук от Коледа 2019 г. "Надявам се с всичко, което мога да допринеса, името на България да се чуе", отбеляза актрисата и призова хората да рискуват, защото: "В момента, в който скочиш има голяма вероятност да полетиш".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
17
 
! Отговори
Уъу преди 3 години
Наистина голям талант се иска да се правиш на ***.
60
10
 
15
 
! Отговори
Бъз и маракуя преди 3 години
Селска прчко, как е на чифутина члена?
59
8
 
25
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Oчаква я велико бъдеще! Щом така продажно се изcра на международната сцена върху родината и народа си, значи е очаквала да бъде скъпо възнаградена! Но най-голямата отврат не е в това което е направила, или по скоро съучаствала, а в това, че част от промититие й сънародници, дори не могат да го разберат :))
58
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък не мога да оставя "момичето".Хората в САЩ имаха надежда, че ще се върнат времената на средната класа, времената когато хората, които са учили здраво и работят яко ще видят плодовете на своя труд и интелект.Вместо това ей това "момиче" и нейния филм, зад който стоят тарикати, които ще доят чернокожите и разни *** получаващи огромни средства от напечатаните долари, а ще чистят рекордните борчове във войни срещу Русия, където ние сме планирани като фронтова държава.
57
3
 
9
 
! Отговори
Pep преди 3 години
До АнонименГолеми разбирачи голямо нещо, във доста държави във Европа има филмови продукции, но не и в България (липса на бюджет) или дори и да се направи филм, се прави някаква псевдо американси римейк.Радвам се за нея че успя, лично филма не ми допада, но важното е че името и се разчу.Стига сте злобеели...
56
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черна завист и злоба.
55
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Талантлива е! Каквото и да изиграе ще го направи добре! Желая й много успехи и голяма кариера! Дано следващата й роля да бъде в истински стойностен филм!
54
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете момичето да се радва бе, темерути злобни.
53
12
 
21
 
! Отговори
Азамат преди 3 години
Браво на момичето,добре замести.Азамат Сагдиев!Супер роля,сложен образ с дълбока душевност.Един истински шедьовър на съвременното кино!Сега да ви кажа,мен щеше да ме е срам да ме номинират,па било то,и за малинка с това подобие на роля,с тази пародия,с тази въпиюща посредственост и простащиина на персонажа...абе ЛЕШ!!!това друга роля няма да има.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е па щом Снежанка вече е афроамериканка какво да говорим,не знам кой нормален ще гледа вече американски филми,да не смееш да си пуснеш филм от юесей ако детето ти е край тебе.За Ахил който бил също като Орфей афиканец обаче гърците надали вой,хахахаха а те имат яко лоби в щатите защото са много!Но явно розовите са повече от гърчолята.
51
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Участвала, номинирали я.Такива актриси, като тази има много по света. Нито има чар, нито харизма не е запомняща, а това в което играе...Жалко за киноиндустрията в днешно време.А какво да каже Елизабет Тейлър София Лорен и други велики актриси, които са печелили толкова много награди и са недостижими.
50
2
 
19
 
! Отговори
:) преди 3 години
Желая и успех, защото е българка, но нито филма, нито тя ми харесват. Има шанс за награди и т.н., все пак този "филм" помогна много демократите и Байдън, като прецака мераклията Руди Джулиани. Дъртите богати нерези, са ми много интересни. Защо не си викат момичета и да им плащат. Спокойствие, професионализъм... всичко е точно.
49
3
 
13
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Холивуд е еврейски!В Холивуд всичките са юдео-хазари ,леви по сексуална ориентация и ***
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номинирана защото участвала в една пародийна пропаганда против хетеросексуален б=я=л мъж,голяма радост.Сега като розовите неомаркасисти взеха властта благодарение на медиите ще настъпи такова благоденствие,нова война,по-високи цени на горивата за радост на Русия .11000000 социалки,иначе Тръмп бил кремълски човек,бла,бла,бла!!Освен това говорела на български ми >браво ***>така ще прочуеш България и вече ще знаят че сме някъде в Казахстан!Надявам се розови неомарксисти никога да не ни управляват.
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
gutg
46
8
 
7
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Те много имат хубав г*з, сма не пробиват . Трябва си и други качества. Отделно и късмет. Успех на момичето.
45
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах я полвин час интервю - *** нито чар,нито дикция,нито хубост ,ни харизма - Нищо !Желая и успех ,защото е българка ,само да не почне и та "ми то " след време.
44
5
 
10
 
! Отговори
42 преди 3 години
До АнонименТи защо си мислиш, че тая е "пробила" по някакъв друг начин? За да "успее" си е скъсала г..а от работа. В буквален смисъл.
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 30 години САЩ убеждаваха света, че в киното няма място за политика, а трябва да бъде насочено към човека.Сега лека полека всичко в Холивуд стана политика. а филмите все по-слаби.Иначе, тая много си е повярвала, ако иска да ходи в Дания, лъже за това също защото не си е направила труда да научи техния език за да играе там. А Дания не съм чувал да е създавала нещо особено в киното.Много фалшива актриса.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко е политика,а и светът не е целият свят, а тази-загниващата и част.