Алхимична некромантия

"Некромантът" е четвъртата книга от фентъзи поредицата за Никола Фламел – най-великия алхимик
Обновена: 8 окт 2010 11:33 | 8 окт 2010 11:31,
1
Алхимична некромантия
Корица: Хермес

На пазара е поредната книга на Майкъл Скот от фентъзи поредицата за героя, познат от Хари Потър – Никола Фламел.

Тя идва след заглавията „Алхимикът”, „Магьосникът” и „Вълшебницата“, които разказват историята на най-великия алхимик на своето време (12 век).

Легендата разказва, че Фламел, който по професия е книжар, случайно попада на древния алхимически труд „Книга на Авраам Мага“, който го дарява с безсмъртие. По-късно обаче тя е открадната и за да оцелее, той трябва да си я върне.

В „Книга на Авраам Мага“ е записано неясно пророчество: „Ще дойде време и ще се появят двамата, които са един, и единият, който е всички. Те ще спасят света или ще го унищожат“.

Никола Фламел е сигурен, че Софи и Джош са близнаците, за които се споменава в пророчеството.

Новата, четвърта книга от фентъзи поредицата “Тайните на безсмъртния Никола Фламел” е със заглавие „Некромантът“.

Още по темата
6 ное 2009 16:32
0

В нея, след дълго и изморително пътуване из Париж и Лондон близнаците Джош и Софи най-сетне са си у дома. Но след видяното през последната седмица те са по-объркани отвсякога и не знаят на кого да се доверят.

Могат ли да вярват на Никола и Пернел Фламел? Предстои им бързо да вземат решение, защото по петите им са митични чудовища...

Майкъл Скот е роден през 1959 г. в Ирландия. Когато навършва пълнолетие, започва работа като книжар и с течение на годините развива успешна търговия с антики и редки книги.

Но голямата му страст винаги е било писането. Пише вече 27 години и творбите му не спират да се преиздават.

Петдесетгодишният Скот е необикновено продуктивен – зад гърба си вече има 105 книги за възрастни и деца: фентъзи, хорър, научна фантастика, фолклористика и романтични четива (които пише под псевдонима Анна Дилън).

Заслужил е славата си на един от безспорните авторитети в областта на келтския фолклор. Книгите му „Ирландски митове и легенди“, „Ирландски народни и вълшебни приказки“ и „Ирландски духове и призраци“ са най-често цитираните източници по темата.

Прочети откъс от книгата!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
М преди 13 години
ще си купя книгите :))) Не е зле от време на време и такава литература да се чете!