Романови - краят на една мистерия

История за наследниците на императорската фамилия
Обновена: 20 апр 2011 12:26 | 20 апр 2011 11:20,
15
Романови - краят на една мистерия
Снимка: ИК "Новата цивилизация"

На 17 юли 1918 г. по заповед на Ленин бива разстрелян руският цар Николай ІІ и цялото му семейство. В последствие така и  не са намерени скелетите на две от царските деца - Алексей  и Анастасия.

В книгата „Романови-краят на една мистерия” е събран достатъчно доказателствен материал в подкрепа на тезата, че последните представители на царската фалимия са живяли и завършили земния си път в с. Габарево, Казанлъшко.

Авторката, известната журналистка Донка Йотова е отделила много години от живота си, за да изследва тази възможност, като към настоящия момент продължава да работи по темата.

Тя проследява пътя на последните наследници на руския цар, техните неволи в емиграция и края на житейския им път в България.

В книгата има както реални  нови факти за живота на имперските наследници, така  и разговори с очевидци,  лични наблюдения и задълбочени изследвания на източниците и  както твърди авторката „в историята на ХХ век еднозначни неща няма”.

Това е една научна книга, написана с богатството и красотата на изразните средства от художествената литература.

Дали това е краят на мистерията, обгърнала заличаването на руската монархическа фалимия......оставяме Ви да прецените сами и  да се насладите на блестящия повествователен талант на журналистката.

Книгата е преиздадена от ИК "Новата цивилизация" поради огромният интерес към първото издание.

Донка Йотова  е завършила българска филология в Софийският университет с дипломна работа върху творчеството  и живота на руския писател Иван Бунин.  Работила  е дълги години като журналист във вестинците „Сливенско дело”, „Септември”  и „Национална бизнес поща” в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Романови
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 13 години
Съгласен съм с 13 и 14. Сигурен съм, че някои, които се тръшкат за Государя-Императора преди това са вили от радост случайно прочели как българската конница на ген. Колев е била казашката. И забравят, че руснаците се бият срещу нас, защото Николай II ги изпраща, а това пък става, защото наш Фердо взима страната на Германия и Австро-Унгария (и Турция!), въпреки изгодните предложения на Антантата. Николай II е престъпен и жесток владетел и нека никой да не се увлича в антиболшевизма си!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
допълнение на 13 и по нататък избухва буржоазната революция, но беднотията се увеличава, хората съвсем оголтяват и става като във Великата френска буржоазна революция. Друг е въпросът че после при комунизма има много други простотии, но династията Романови е виновна за много престъпления. Даже да беше останала само буржоазната революция, пак трудно биха оцеляли.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Династията Романови всщъност е една твърде *** и деспотична династия. Те сами успешно се свалят. През 1905 г. обявяват война на Япония за да лапнат Китай и разбира се като по-слаби я губят с нокаут. Кто си мачкат народа (и бедни и богати), го довеждат до първа революция. Послу само след по-малко от десет години се включват в световната война, като хвърлят голата и невъоръжена армия поради корумпирания тил срущу Австро-Унгария и Германия, с което по селата оставят да орат селянките ...глад и бум
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я! Промениха датата!:) Жалко, сега вече няма какво да се коментира тук. Остава само скритата реклама да си купим някаква книга от някаква авторка, разнищила мистерия, скрита в архивите на Кремъл. Сигурен съм, че не ги е виждала. Значи всичко е изсмукано от пръстите. Бе дано продаде нещо жената, че времената са кофти.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KOMUNISTI =COCIALISTI=MARODERI I BEZBOZNICI
10
1
 
5
 
! Отговори
ЧеФо преди 13 години
И защо пък Дискавъри да са по-информирани и прави?!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Екатеринбург, в нощта на 18-ти срещу 19-ти юли през 1918 година, 11- членно царско семейство е разстреляно в мазе. Нямало е съд, а само устна заповед на престъпника Ленин.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 7Остави ги! По-добре такива статии, отколкото бизнес анализи, че на последните някой може и да се върже.:))))
7
0
 
4
 
! Отговори
bros преди 13 години
Оле, оле, оле... Инвестора-а, ке ви сопрем хашиша сутреска...
6
3
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Няма такова нещо - всичките са разстреляни, а всякакви митове, че Ананстасия е оцеляла са митове - наскоро по дискавъри даваха подробно предаване с последните разследвания по случая - оцелели НЕТ! А тая Донка се оказва поредния шарлатанин!!!
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очевидно още от преди пуберитета, Ленин е бил плешив и лош чичко. Бих добавил и кръвожаден.
4
4
 
4
 
! Отговори
xx преди 13 години
дее ленин да пусне някоя заповед и тук че има нужда
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Карай бе! 1880, 1918 - че те повечкото цифрички съвпадат, що се заяждаш?:))))))))))) Е, половината само, ама нейсе.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1880?! Алоооу, журналистите, ама вие съвсем ни взехте за ***! Каква 1880, бе! Не беше ли 1918? Само питам.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"На 17 юли 1880г. по заповед на Ленин бива разстрелян руският цар Николай "През 1880 Ленин е бил на 10 години. Ха пробвайте с добро!:))))))))))