Кървави американски нощи

Нов роман на Пол Остър излиза на български
Обновена: 3 юни 2011 10:30 | 3 юни 2011 10:30,
0
Кървави американски нощи
Корица: Колибри

У нас излиза предпоследният роман на живия класик на американската литература – Пол Остър.

„Човек на тъмно“ разказва за седемдесет и две годишния Огъст Брил, който се възстановява след автомобилна катастрофа в къщата на дъщеря си във Върмонт.

Нощем, когато не може да заспи, лежи и си разказва истории, за да отпъди мислите си за неща, които предпочита да забрави – неотдавнашната смърт на жена си и ужасното убийство на Тайтъс, приятеля на неговата внучка.

Така Брил заживява в един паралелен свят, в който Америка не воюва с Ирак, а със себе си.

В тази друга Америка кулите близнаци си стоят непокътнати, но президентските избори през 2000 г. са довели до разделението на страната, Щатите започват да се откъсват от Съюза един по един и, естествено, избухва кървава гражданска война.

С напредването на нощта историите на Брил стават все по-напрегнати и в крайна сметка онова, от което така отчаяно се мъчи да се освободи, още по-силно напира в него и иска да бъде разказано.

Страстно написан и шокиращ, „Човек на тъмно“ е роман за нашето време – книга, която ни кара да се изправим пред мрака на нощта в един свят, способен на най-чудовищно насилие.

Още по темата
20 авг 2008 14:00
3

Прочети откъс от "Човек на тъмно"!

Пол Остър е романист, поет, преводач, режисьор.

Дълбоко свързан е с Бруклин, където създава голяма част от творчеството си.

Книгите му, обсебени от темите за самотата, съмнението и сътворението, разкриват противоречията на непрекъснато променящото се американско общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари