Да превърнеш всяка история в страх

Ерика Сплиндър с поредния си плашещ сюжет
7 май 2012 10:45, Петя Славова
0
Да превърнеш всяка история в страх
Снимка: ИК "Хермес"

След като смени романтичния стил на писане с мистерията и трилъра, Ерика Спиндлър започва да усеща успехите от книгите си. Страшни нотки ще открием и в новия й роман "Докато аз умирах", който излиза у нас от 11 май.

В началото писателката прави планове за кариера на художник и получава първо бакалавърска степен от университета в Кливланд, щата Мисисипи, а по-късно и магистърска степен по визуални изкуства от университета в Ню Орлиънс.

Въпреки че започва работа като преподавател по специалността си, кариерата й поема в друга посока и след броени години Ерика се озовава в позицията на автор, оглавявал класацията на „Ню Йорк Таймс“.

В началото Сплиндър се вдъхновява от романтичните дамски четива. Постепенно измества фокуса на творчеството си към съспенса и трилъровия жанр. Промяната в стила и историите на Ерика започва да й носи и нови творчески успехи: през 2001 г. тя е наградена с отличието „Дафни дю Морие“. Получава и наградата „Целувката на смъртта“ през 1996 и 2002 г.

Успехите на писателката на попрището на трилъра и съспенса я карат да се ориентира изцяло към тези жанрове. "Когато някой ми разкаже история, без значение колко безобидна е тя, имам способността да я пречупя и предам по доста плашещ начин. - обяснява Ерика - Опитът ми показва, че тайната се крие в това да не споделям своите версии с хората, разказали ми историята. Когато го направя, те сякаш започват да ме отбягват".
 


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари