Каква е песента на вдовеца

Излиза втората книга от новата криминална поредица на Рик Риърдън
30 май 2012 10:32, Петя Славова
0
Каква е песента на вдовеца
Снимка: Егмонт

„Песента на вдовеца” e втората книга от новата криминална поредица на Рик Риърдън. Може да я намерим от 31 май по книжарниците у нас.

Книгата в превод на Емилия Л. Масларова отново ще срещне читателите с детектива без лиценз Трес Навар. Чаровният тексасец се завръща, за да се впусне в разрешаването на поредната мистерия, този път с музикален привкус. Трес междувременно успява да се забърка и в нова порция неприятности, които по мащаба си, съперничат единствено на родния му щат.

Романът описва ситуацията в музикалния бизнес като страшно смъртоносен.Броени часове делят Трес Навар от момента, когато ще има достатъчно прослужено време, за да кандидатства за лиценз за частен детектив. Да проследи музикантка, заподозряна, че е откраднала демо запис на изгряваща кънтри певица, не би трябвало да е особено трудна задача, нали? Вниманието му обаче се разсейва за секунди – достатъчно, за да бъде Джули Кърнс застреляна пред очите му. Сега най-разумно ще бъде за Трес да се оттегли и да остави ченгетата за разследват. Но това никога не е било сред силните му черти...

Липсващият запис и убийството на Джули са само два от проблемите, в които е затънала Миранда Даниълс, дребничка певица с талант, голям колкото Тексас. Тя е в центъра на борба за надмощие между двама големи музикални продуценти, всеки от които иска да напътства кариерата й. Единият има навика да предизвиква неприятни инциденти в живота на хората, които не харесва. Другият тъкмо се е изпарил без следа.

Докато се бори да разреши собствените си професионални неразбории, Трес трябва да измъкне Миранда от мрежата от алчност, предателства и убийства, в която се е оплела. В опитите си да стори това, той попада на мушката на корумпирани ченгета, федерални агенти и се натъква на необичаен съюз между европейски бизнесмени и техни тексаски дебеловрати колеги.


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари