Еротичен роман би рекорда на "Шифърът на Леонардо"

"Петдесет оттенъка на сивото" надхвърли 1 млн. копия за 11 седмици
Обновена: 29 юни 2012 14:52 | 29 юни 2012 14:06, Елка Василева
19
Еротичен роман би рекорда на "Шифърът на Леонардо"
Еротичният роман "Петдесет оттенъка на сивото" постави рекорд по продажби във Великобритания. Снимка: Wikipedia

Еротичният роман "Петдесет оттенъка на сивото" от британската писателка Е.Л. Джеймс подобри рекорда по продажби във Великобритания, поставен от "Шифърът на Леонардо" от Дан Браун, предаде Ройтерс.

По данни на "Нилсен БукСкан" благодарение на интереса от страна на читателите продажбите на книгата са прехвърлили границата от един милион копия за 11 седмици. За сравнение - романът "Шифърът на Леонардо" от Дан Браун е преминал тази граница за 36 седмици.

"Петдесет оттенъка на сивото" е първата книга от трилогия и разказва страстната история на наивната студентка по литература Анастейша Стийл и манипулативния предприемач Крисчън Грей. През март американските медии съобщиха, че компания "Юнивърсъл" е закупила правата за филмирането на трилогията, отбелязва БТА. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
virginblack преди 11 години
за зваглавието на романа. Авторката изисква буквален превод на заглавието. Това е в клаузата на договора, с който се продават правата за книгата. И ако прочете книгата, става дума не за лицата му. Има едно изречение, в което кой казва, че ако думата "fucked up" беше цвят, и този цвят имаше 50 нюанса, то цветът на живота му е "преебано" във всиките му нюанси. в случая на сивото. Грей няма 5о лица. И отделно има игра на думи, но тя е забранила свободен првод. Ай не се карйте преди да знаете.
15
0
 
0
 
! Отговори
Ils преди 11 години
Заглавието е интересно и явно се има предвид всичко между добро и зло, така че стига с тия лица моля ви. А щом Шифъра на Леонардо им е бил номер едно тази книга не ще да е по-добра.
14
8
 
2
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Като знам каква глупост е шифъра на леонардо - по точно каква лъжа и измама е - ясно каква е другата книга.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тя новината пристигнала у нас само с 2 месеца закъснение :)
12
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Превода не е ли "Петдесетте лица на Грей" - Грей е един от главните герои в романа ?Дано преводачите се поправят при пускането на бг пазара.
11
0
 
0
 
! Отговори
дон преди 11 години
има ли я вече на нашия пазар?
10
0
 
2
 
! Отговори
вас преди 11 години
аз пък не съм чувала за него,но ще поправим тази грешка
9
1
 
25
 
! Отговори
танас преди 11 години
Ами да направят еротичен "Шлифера на Леонардо" :)))))
8
7
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 години
Скъпа Ели,става дума за ИГРА НА ДУМИможе да се каже и AMBIGUITY лТи си сигурно още малка и наивна - но ако се видим , мога да те науча да правиш и ти игра на думи
7
0
 
2
 
! Отговори
чела преди 11 години
Ооо, Фифти!
6
4
 
30
 
! Отговори
Btw преди 11 години
Тази книга е фен фикшън (измислена от фен) еротична версия на Бозата Здрач. Поредното доказателство колко е задръстен света в който живеем.Това е порно за застаряващи домакини в америка и англия, нищо повече
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поне някой да даде линк от къде да се свали книгата!
4
14
 
49
 
! Отговори
Ели преди 11 години
Е това ме разби направо! "Петдесет оттенъка на сивото" . Романа се казва "Fifty shades of Grey". "Петдесетте лица на Грей" (Крисчън Грей е главния герой) ама за отенъци на сивото..... не съм забелязала да става въпрос хаххаххахахах ужас
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И вибратор да има в комплект с романа ,пак няма да го прочета! Посочените романи от бай Спиро са класика , всичко по- ново е боза. Каквито и класации да печели в Америка ,тук не важат. Ние сме друга култура и за повечето от нас американското е посредственно. Ако някой може да ме обори с удоволствие ще прочета мнението му с пример.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажете кога излиза на БГ пазара?!
1
2
 
25
 
! Отговори
бай Спиро преди 11 години
Ще пропусна да го прочета! След "Месарят" и "Любовника на лейди Чатърли" и технологичния напредък в областта на порното предпочитам на живо, вместо да чета!