Спомените на една сексуално насилена жена

Саманта Геймър, заради която Роман Полански напусна САЩ, с книга
10 окт 2012 16:20, Петя Славова
4
Спомените на една сексуално насилена жена
Заради Саманта Грейъм, режисьорът Полански принудително заживя във Франция. Снимка: Reuters

"Аз съм нещо повече от момиче, станало жертва на сексуално насилие" - това споделя Саманта Геймър - порасналото момиче, което през 1977 г. бе замесена в секс скандал с известния режисьор Роман Полански.

Нейните спомени са събрани в книгата "Момичето: Да излезеш от сянката на Роман Полански", която ще може да се прочете през есента на 2013 г.съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Шокиращата история предизвика и куп неприятности за автора на  "Бебето на Розмари" и "Чайнатаун". Полански всъщност е арестуван в Лос Анджелис през 1977 г.  Срещу него са повдигнати шест обвинения, включително за изнасилване на Геймър, която тогава е 13-годишна. Той приема споразумение, в което се признава за виновен само за секс с малолетна, но след това бяга от САЩ, когато разбира, че съдията възнамерява да го осъди на по-дълъг период в затвора, отколкото вече е престоял.

По-късно Геймър съди Полански за сексуално нападение и емоционален дистрес и те постигат споразумение.

Старият скандал беше припомнен през 2009 г., когато режисьорът беше арестуван в Швейцария по искане на американските власти, припомня БТА. Той обжалва екстрадирането и спечели, след което се върна във Франция, където живее и в момента.

В документален филм за него миналата година Полански се извини на Геймър, като каза, че тя е както негова жертва, така и жертва на пресата. Полански е заплашен от заповед за арест на Интерпол в 188 държави, но Франция няма договор за екстрадиране със САЩ.

Днес Геймър  казва: "Предлагам моята история сега без гняв, но с цел - да споделя история, която да ми върне идентичността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В БГ също имаме влиятелни хора, които предпочитат 13-14 годишни. Имаме и пораснали момичета, които сега се сещат, че навремето са щели да ги изнасилват. Познахте ли за кого говорим?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая се е родила к.ва, набарала е човека с парите и нищо друго не прави цял живот, освен да го съди.... Чудно кат 13 годишна кой я е съветвал кво да прави... Видно имала е и друг чичко - съветник и учител по сексуалните въпроси ... Ми тя пенционерка вече бе. Скоро ше се гътне и още иска да цоца.... Сигур има правнуци и на тях иска да помага и да ги уреди...
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам моята история сега без гняв, но с цел - да споделя история, която да ми върне идентичността". (пропуснала е да добави, че цели и да припечели няколко стотин хиляди долара от тази книга). Ако беше толкова афектирана от случката нямаше да си спомня за нея, камо ли да пише книги...