Парите ли и какво по-точно са те?

Д-р Далке ни разяснява какво е "Психология на парите"
7 авг 2013 13:55, Петя Славова
0
Парите ли и какво по-точно са те?
Снимка: Сиела

Темата за парите винаги има нещо общо и с душата ни – нашето общество твърде малко, даже никак, не се съобразява с това. Богатството и бедността са относителни.

Повече разяснение по темата ще ни даде д-р Рюдигер Далке в "Психология на парите" . С помощта на книгата може да изясним  лично за себе си как по-точно боравим с парите и какво може да се подобри спешно или пък в дългосрочен план.

С годините възприемането и осъзнаването на смисъла на парите от обществото като водеща необходимост вече е по инерция и стремежът към тях през целия ни живот всъщност ни разболява.

Далке разглежда теми като дали времето е пари, каква сила имат те въобще, кои са паричните криви, как да разобличим собствените си предубеждения за парите, на какви закони се подчинява богатството, каква е силата на парите, кои са дванайсетте човешки архетипа спрямо отношението им към парите.

Д-р Рюдигер Далке следва медицина в Мюнхен. Впоследствие продължава обучението си в областта на физиатрията и психотерапията. След 1989 г., заедно със съпругата си Маргит, се посвещава на създаването на Лечителския център в град Йоханискирхен, Германия; от 1978 до 2003 г. работи като психотерапевт; понастоящем – предимно като лекар, който препоръчва постенето, ръководи семинари и изнася лекции по целия свят.

Основни интереси: работи над създаването на така наречената цялостна психосоматика – като включва в разработките си и спиритуални теми; това е описано в книгите му: „Болестта като символ“, „Депресията – пътища за спасение от мрака на душата“, „Агресията като шанс“, „Лечение на женските заболявания“, „Болестта като път“ (с Т. Детлефсен), а съвсем наскоро и „Тялото като отражение на душата“, придружени от програми, записани на дискове. Публикациите му са преведени на 23 езика – в общо 180 преводни издания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари