Освен вдовица Бриджит Джоунс е и с две деца

Новият роман за героинята излиза днес
11 окт 2013 12:46, Петя Славова
0
Освен вдовица Бриджит Джоунс е и с две деца
Снимка: Reuters

Бриджит Джоунс е вдовица - това е само една от изненадите, които ще ни поднесе писателката Хелън Филдинг с новия си роман, посветен на култовата героиня, съобщи в. "Таймс".

Романът "Бриджит Джоунс: Луда по момчето" ще бъде пуснат в продажба днес, 14 години след последната книга от поредицата. Издателство "Рандъм хаус" ще го издаде също във формат на електронна и аудиокнига, уточни Асошиейтед прес.

Героинята, която се появи в два романа през 90-те години на миналия век, сега е във времето на социалните медии и есемесите. Писателката Хелън Филдинг каза, че "нейният живот се е променил". Бриджит Джоунс вече е на 51 години, вдовица е и има две деца, които отглежда сама. Шокиращата новина за феновете на поредицата е, че Марк Дарси е мъртъв, припомня БТА.

Дарси и Джоунс междувременно са се оженили, имат две деца, но не постигат желаното щастие. В новия роман Бриджит, вече на 51 години, продължава да е обсебена от теглото си, но и от последователите си в Туитър, от множащите се бръчки, но и от младо "момче играчка" само на 30 години.

Още по темата
Такава съдба на известната героиня е отредила английската писателка Хелън Филдинг, известна най-вече с романите си за Бриджит Джоунс - неомъжена лондончанка, в началото на своите около тридесет години, опитваща се да внесе смисъл в живота и любовта си.

Най-популярната книга на Филдинг - "Дневникът на Бриджит Джоунс", започва да излиза първоначално като анонимна вестникарска колонка в "Индипендънт", където Филдинг е работела като журналист. Предвид нарасналия интерес, историята на Бриджит Джоунс е оформена и издадена като роман една година по-късно - през 1996 година.

През 1999 година пък излиза продължението на романа, озаглавено: "Бриджит Джоунс: На ръба на разума".

Продажбите от предишните романи "Дневникът на Бриджит Джоунс" и "Бриджит Джоунс: На ръба на разума" достигнаха 15 милиона броя. Филмовите версии и на двата романа жънат огромен успех по целия свят. Главната роля в тях се изпълнява от Рене Зелуегър, на която партнират Хю Грант и Колин Фърт като Марк Дарси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари