Какво се крие в "Подсъзнателното"

Книга, която разкрива неочаквани истини за самите нас
15 ное 2013 12:58, Петя Славова
0
Какво се крие в "Подсъзнателното"
Снимка: ИК „Изток-Запад”

Из дебрите на човешкия мозък ни отвежда „Подсъзнателното” на Ленард Млодинов.

Авторът ще ни провокира с въпроси като: "Мислите си, че знаете защо харесвате даден човек? Защо сте се насочили към дадена работа? Защо държите на определено решение?"...

Може да се окаже, че пътешествието из собственото ни съзнание е навлизане в една непозната и прелюбопитна територия. Ако сме достатъчно храбри и честни, може дори да успеем да се запознаем със самите себе си; ако обаче видяното не ни хареса, може да го променим, стига преди това да го разучим.

С множество примери и дружелюбен хумор Млодинов осветява дебрите на многоодумваното подсъзнание и ни разкрива неочаквани истини. Книгата му представя едно изненадващо изследване, което ни отваря очите за това как нашият подсъзнателен ум оформя представата ни за света и как твърде често възприемаме погрешно отношенията си със семейството, с приятелите и колегите, тълкуваме погрешно причините за инвестиционните си решения и си спомняме погрешно важни събития.

Политиците, които харесваме, бакшишът, който даваме на келнера – всички съждения и възприятия отразяват действията на нашия ум на две нива: съзнателното, за което знаем, и подсъзнателното, което е скрито от нас.

Второто отдавна е било обект на предположения, но през последните две десетилетия учените са разработили забележителни нови средства за изследване на скритите (подпрагови) механизми на ума.

Резултатът от тази лавина от изследвания е една нова наука – наука, спомагаща за коренната промяна в разбирането ни за това как подсъзнателният ум влияе на живота, който водим. Именно тя е сред акцентите на „Подсъзнателното”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари