Кой е г-н Путин?

Скандални разкрития за стопанина на Кремъл
11 мар 2014 13:10, Петя Славова
35
Кой е г-н Путин?
Снимка: Сиела

Владимир Путин през очите на политическият анализатор Станислав Белковски излиза у нас.

"Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл" рисува всеобхватен психологически портрет на президента на Русия, разкриващ изобилие от поразителни и зрелищни подробности, които обясняват действията и решенията на стопанина на Кремъл.

Тази книга е написана, за да разруши най-устойчивите и най-вредните митове за държавния глава на Русия и да покаже Владимир Владимирович такъв, какъвто е всъщност – от глина и прах, пък макар и от най-добро качество, след изминалите 14 години на огромна власт.

За разлика от други автори, писали за Путин, Белковски обръща малко внимание на неговата идеология – тъй като такава всъщност почти не се открива. За Путин, президентството е преди всичко, печеливш бизнес: „Той не харесва властта, но харесва атрибутите на властта: злато, замъци, лимузини, яхти, почетна гвардия, Charles Lafitte реколта 1815, бекас в сос от горски плодове, звука на думи като „Корфу” и „Херкулан” и сенките на Шрьодер и Берлускони”.

„За Путин са написани десетки книги, публикувани са хиляди статии, изречени са милиони интересни и дори находчиви и точни думи на всички световни езици– от немски до суахили. На пръв поглед за този човек се знае всичко, с изключение на онова, което не трябва да се знае и което ще стане известно години след неговата политическа, физическа или след някой друг вид научно обоснована смърт., обяснява авторът.

Белковски споделя, че е написал книгата, защото " излезлите досега десетки издания, хилядите статии и други подобни материали не обясняват същността на Путин. Те често или почти винаги се основават на лъжливи предпоставки и презумпции или на ясно изразена идеологическа ангажираност на авторите. При това тази ангажираност на повечето биографи на руския президент не е нещо конюнктурно и чуждо за тях, а колкото и да е учудващо, тя им е вътрешно присъща и честна."

Някои искрено смятат, че вторият демократично избран президент на Руската федерация (именно формално имаме основание да наричаме Владимир Владимирович) е спасител и възродител на държавата, първооткривател на пътя към поредното светло бъдеще на Русия. И всички факти от живота на Путин– мними или реални– се нагласяват съобразно тази предварителна констатация. Други пък, преливащи от злоба и ненавист към „кремълския тиранин“, го обвиняват в разрушаване на младата руска демокрация, до която моята страна за пръв път се докосва в края на 80-те години– тогава, когато смятаната за непоклатима ленинско-сталинска империя се рушеше буквално пред очите ни в режим on-line.

И първите, и вторите грешат, грешат както обожателите подмазвачи, така и критиците на кремълския управник, пише още анализаторът. "Никой от тях не е успял достатъчно добре да разбере своя герой. Или антигерой.
Затова ще се опитам аз.”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
1.Na avtora mu e plateno da se pomazni vmesto Stanishev.2.Ne e izbran Putin demokratichno.Avtora zabravya che Boris Elcin go pravi sheff na Kgb sled 10g.shpionaj v De.I vsledstvie na alkohola dushteryata na Elcin oprazva durjavnata hazna do 0%.IZTREZNYAVA I PREDLAGA PUTIN KATO RESHENIE NA PROBLEMA.DA ZA 5G PUTIN VRUSHTA KRADENI PARI DO 600 MLRD DOLARA ILI 60%.V ZAMYANA IM PRODAVA FABRIKI ZA STOTINKI I OLIGARSITE STAVAT 52.KOITO OTKAZVA DA VURNE ZATVOR ILI KURSHUM.NEZNAM KOE E DEMOKRATICHNOTO..
30
2
 
2
 
! Отговори
Моля ви преди 10 години
Моля ви хора погледнете през моите очи така както Путин гледа през вашите. Злото си има облик и е антропоморфно същество. От холивуд до Брюксел и Лондон и Вашингтон света е един. През последните 30 години бяхме свидетели на нечовешко безмилостно и безпощадно деморализиране на обществата по цялата земя. Ако е истина това което разбирам и вчувствам относно деянията на Путин Лавров и руския кабинет в момента ние само трябва да се молим за тяхното благоденствие.
29
0
 
1
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
Хм... *** народ слаба държава.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До неутраленвие сте вече роби бе хайвани :)
27
1
 
4
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
Путин е единствената пречка на САЩ да завладеят света и да сме истински роби, лош или добър Путин направи Русия от руината след Горбачов в световна сила , икономическа и военна. Мистър писателю на тази книга ако толкова ти се пише разкажи за американската цел за световно правителство ако си наясно.
26
1
 
9
 
! Отговори
Aкъл море преди 10 години
Путин е уважаван и обичан от добрите и честните.Мразят го лошите и сатанистите, защото той е пречка за последните да се представят пред света като великодушни демократи,докато те самите много добре знаят,че са слуги на дявола.Има и друга категория мразещи го.Това са тези,които му завиждат на свободата да казва и прави,това което смята за правилно,докато те като ***,трябва денонощно да преценяват кое е от полза да се каже или направи.Говорят за свобода и демокрация а са роби!
25
12
 
4
 
! Отговори
СТАНИШЕВ преди 10 години
ПУТИН Е МЕГА-ПРЕСТЪПНИК И МНОГО СКОРО щЕ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА!
24
2
 
14
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 10 години
Закъснявате соросчета, прокопиевчета! Как така до сега пропуснахте да ни кажете какъв е Путин. Но какво се указва, този пич, Станислав Белковски, който е написал, че Путин много обича черния хайвер е бил много близък с Ходорковски и Березовски, едни от най-големите разбойници (олигарси) в Русия, които Путин ги прати където им е мястото. Ох , много им пречи на братята американци този човек, спъва ги на всяка крачка. И ние си имаме такива политически анализатори, например Огнян Минчев!
23
0
 
5
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Евнусите знаят всички клюки в харема.Но държавата и харема барабар с евнусите ги управлява и оправя падишаха.Какъв е падишаха и как управлява държавата и харема барабар с евнусите е една работа.Какво мислят евнусите по въпроса е втора работа съвсем различна от първата и при това силно импотентна.
22
3
 
14
 
! Отговори
Той е номер 1 преди 10 години
Владимир Путин е най-великият руски държавник от времето на Петър Велики и Екатерина Втора насам.
21
2
 
15
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ПУТИН Е ТОЗИ КОЙТО РАЗКАЗА ИГРАТА НА АНГЛОСАКСКАТА И ЖИДОМАСОНЕРСКАТА *** И ПОВЯРВАЙТЕ МИ ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО! СЛЕД КРИМ ИДВА АЛЯСКА А ПОСЛЕ ....... САМО ТОЙ СИ ЗНАЕ ФАШИНГТОН ИЛИ БРЮКСЕЛ НО ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ ВЕЧЕ СЕ ВИЖДА ЧЕ СА ДЖУДЖЕТА СПРЯМО НЕГОВИЯТ ЕКИП ВЪВ ПОЛИТИЧЕСКАТА ИГРА! ЛАВРОВ,ГЛАЗЕВ,ЧУРКИН,РОГОЗИН СА ОБИГРАНИ ДИПЛОМАТИ А ЗАПАДА РАЗЧИТА САМО НА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ИГРАЕ БЕЗ ПРАВИЛА. ЗАТОВА САЩ И ЕС/SS ВЕЧЕ СА ОСЪДЕНИ ДА ГУБЯТ ЗАЩОТО СИЛАТА НА ПРАВОТО Е С РУСИЯ А НЕ ОБРАТНО!
20
2
 
15
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 10 години
КАК ТАКА НЯКОИ ХОРА СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ДАВАТ ОЦЕНКИ НА ЛИЧНОСТИ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ СЕ НАМИРАТ НА МНОГО НИСКО НИВО В СРАВНЕНИЕ С ТЯХ!!?
19
2
 
20
 
! Отговори
333 преди 10 години
Как се пише книга по поръчка -цялата истина за един ***,решил да стане писател .
18
1
 
16
 
! Отговори
PENTIYMA преди 10 години
Политолозите по принцип са ***.Като че ли хората са *** та някакви просветени да им обясняват какво става.И в много случаи само мътят водата както в тови случай.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още един, който знае всичко за някого...а другите не знаят и туй то.
16
2
 
9
 
! Отговори
MCS преди 10 години
Би било добре този човек да се покае докато е време!Надявам се да не бъда разбран погрешно!Нямам предвид насилие!Ужасно наличието на хора ,които продават собствената си държава!
15
3
 
16
 
! Отговори
PENTIYMA преди 10 години
Ако зависеше от мен бих му присъдил нобела за мир
14
5
 
25
 
! Отговори
galaktika преди 10 години
Putin e POLITIK nomer 1 za treti POREDEN pat v Rusia, i vse oshte POLITIK nomer 1 v sveta.
13
2
 
22
 
! Отговори
PENTIYMA преди 10 години
Абе журналисти "демократи".Не е ле по важно какво мисли народа за своя водач отколкото мнението на един предател.Кой ви вярва на глупавите лъжи
12
9
 
35
 
! Отговори
незомбиран преди 10 години
ПРАВОСЛАВИЕТО е наритано в ъгъла, и последната надежда е Путин.