Кой е г-н Путин?

Скандални разкрития за стопанина на Кремъл
11 мар 2014 13:10, Петя Славова
35
Кой е г-н Путин?
Снимка: Сиела

Владимир Путин през очите на политическият анализатор Станислав Белковски излиза у нас.

"Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл" рисува всеобхватен психологически портрет на президента на Русия, разкриващ изобилие от поразителни и зрелищни подробности, които обясняват действията и решенията на стопанина на Кремъл.

Тази книга е написана, за да разруши най-устойчивите и най-вредните митове за държавния глава на Русия и да покаже Владимир Владимирович такъв, какъвто е всъщност – от глина и прах, пък макар и от най-добро качество, след изминалите 14 години на огромна власт.

За разлика от други автори, писали за Путин, Белковски обръща малко внимание на неговата идеология – тъй като такава всъщност почти не се открива. За Путин, президентството е преди всичко, печеливш бизнес: „Той не харесва властта, но харесва атрибутите на властта: злато, замъци, лимузини, яхти, почетна гвардия, Charles Lafitte реколта 1815, бекас в сос от горски плодове, звука на думи като „Корфу” и „Херкулан” и сенките на Шрьодер и Берлускони”.

„За Путин са написани десетки книги, публикувани са хиляди статии, изречени са милиони интересни и дори находчиви и точни думи на всички световни езици– от немски до суахили. На пръв поглед за този човек се знае всичко, с изключение на онова, което не трябва да се знае и което ще стане известно години след неговата политическа, физическа или след някой друг вид научно обоснована смърт., обяснява авторът.

Белковски споделя, че е написал книгата, защото " излезлите досега десетки издания, хилядите статии и други подобни материали не обясняват същността на Путин. Те често или почти винаги се основават на лъжливи предпоставки и презумпции или на ясно изразена идеологическа ангажираност на авторите. При това тази ангажираност на повечето биографи на руския президент не е нещо конюнктурно и чуждо за тях, а колкото и да е учудващо, тя им е вътрешно присъща и честна."

Някои искрено смятат, че вторият демократично избран президент на Руската федерация (именно формално имаме основание да наричаме Владимир Владимирович) е спасител и възродител на държавата, първооткривател на пътя към поредното светло бъдеще на Русия. И всички факти от живота на Путин– мними или реални– се нагласяват съобразно тази предварителна констатация. Други пък, преливащи от злоба и ненавист към „кремълския тиранин“, го обвиняват в разрушаване на младата руска демокрация, до която моята страна за пръв път се докосва в края на 80-те години– тогава, когато смятаната за непоклатима ленинско-сталинска империя се рушеше буквално пред очите ни в режим on-line.

И първите, и вторите грешат, грешат както обожателите подмазвачи, така и критиците на кремълския управник, пише още анализаторът. "Никой от тях не е успял достатъчно добре да разбере своя герой. Или антигерой.
Затова ще се опитам аз.”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма Путин.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И този греши ...
9
13
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
Само човек с еврейска кръв може да оправи крадливите *** в Русия!ТОВА Е ТОЙ!
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички знаят кой е Путин..кой е Белковски никой!Но аз ще ви кажа с някой си сплескан ..***!
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A кои са Филип Димитров,Иван Костов,Симеон Кобурготски,Сергей Станишев,Бойко Борисов,Ахмед Доган и т.н ?!
6
3
 
17
 
! Отговори
Brio преди 10 години
Само неможах да разбера кой и какъв е г-н Путин
5
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е най-лошият кошмар на евроатлантическите ***.
4
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станислав Белковски е тоя предател който предлагаше щатите да нанесът ядрен удар по черноморсия флот на Русия... Аз не знам нито един президент който би оставил такава гнида да живее, но "диктатора" Путин го е оставил да си пише антируските простотии. Ако тоя направи същото в щатите ще бъде моментално погребан в морето по стар христянски обичай:) Подобни предатели само укрепват вярата на руския народ в своя президент.
3
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин а номер 1.
2
5
 
30
 
! Отговори
mo преди 10 години
Nai golemia
1
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Името му казва кой и какъв е! брей, ама съм пръв!