Кой живее на "Островът на изгубените"...

Книгата на Мелиса де ла Круз у нас, непосредствено преди филма
21 авг 2015 15:00, Петя Славова
0
Кой живее на "Островът на изгубените"...
Снимка: Егмонт

„Островът на изгубените” на Мелиса де ла Круз е романът, оглавяващ бестселър класацията за детска литература на New York Times в последните 11 седмици. Книгата излиза у нас на хартиен и електронен носител. Може да я намерим от 29 авугст.

Тя е предистория на предстоящия филм на „Дисни ченъл”, който ще се завърти по канала у нас през септември.

Насочен към деца и тийнейджъри, филмът среща децата на най-известните злодеи от филмите на „Дисни” с потомците на добрите герои.

Гледан от над 10,5 милиона зрители за първите 4 дни след премиерата си в САЩ, „Наследниците” оглавява класацията за телевизионни филми на iTunes, а саундтракът към него е на първа позиция в iTunes в категория саундтракове и под номер три в тази за албуми.

Интересът към „Островът на изгубените” в САЩ е не по-малко забележителен. Веднага след излизането си на американския пазар през май тази година романът пожънва феноменален успех. Продажбите за първите осем седмици от издаването в САЩ надхвърлят 150 хиляди екземпляра. Вече 14 седмици е неизменно в ТОП 10 на New York Times за най-продаваните книги за деца на възраст между 9 и 12 години, а 11 седмици е на челно място в тази класация. В момента оглавява и листата за детска литература на Publishers Weekly.

„Щастлива съм, че бях избрана да се включа в този фантастичен проект и че отново имам възможност да работя с Disney Publishing”, коментира Мелиса де ла Круз. „Възможността да напиша и обогатя историята с тези чудесни герои е сбъдната мечта за заклет фен на „Дисни” като мен”, допълва тя.

Ето и повече за книгата: Легендата мълви, че преди двайсет години най-прочутите злодеи са прогонени от кралство Аурадон в Острова на изгубените – мрачно и зловещо място, защитено от енергийно поле, което им пречи да го напуснат. Без магическите си способности, злодеите живеят в абсолютна изолация, забравени от света.

А в Забранения замък на Острова на изгубените е скрито Драконовото око – ключът към истинското зло и единствената надежда за бягство на злодеите. Само най-хитрият, най-злият, най-отвратителният от тях може да го открие…

Авторът Мелиса де ла Круз е автор на бестселъри на New York Times и USA Today. Работила е като моден редактор за New York Times, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Cosmopolitan, The San Francisco Chronicle и Teen Vogue. Писателката живее понатоящем в Лос Анджелис със съпруга и дъщеря си.

На екрана Дов Камерън, София Карсън, Камерън Бойс и Бубу Стюарт влизат в ролите на децата на най-прочутите злодеи в пълнометражния игрален филм „Наследниците” на „Дисни”. С намигване към добре познатите приказни истории и преплитайки замъци с класни стаи, лентата е забавна, съвременна и изпълнена с много музика история.

Действието се развива в идиаличното кралство Аурадон и представя неочакваните възможности, които се разкриват след „и заживели щастливо”. Бен, синът на Краля и Кралицата (Звяра и Бел от “Красавицата и Звяра”), e на път да заеме трона и първото му решение е да предостави възможност за изкупление на децата на четирима от най-изявените злодеи – Мал, Иви, Карлос и Джей.

Заточени на Острова на изгубените заедно с родителите си, те за първи път са допуснати в Аурадон, където ще посещават училище заедно с наследниците на Феята кръстница, Пепеляшка, Спящата красавица и Мулан. Само времето може да покаже дали „злите” тийнейджъри ще последват стъпките на своите родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари