Росен Димитров - съвършеният градски поет

Той представи стихосбирката си "Стъпил на облак"
14 мар 2018 14:07, Александър Попов
0
Росен Димитров - съвършеният градски поет
Снимка: Catch a Story

Росен е съвършен градски поет, които напоследък липсват. С тези думи Любен Дилов-син описа Росен Димитров, който представи новата си стихосбирка "Стъпил на облак". Известен повече като автор на текстове за песни, в които основният му стремеж е да изрази емоциите на изпълнителите, Димитров за първи път представя себе си в тази книга.

"Поздравления за стиховете, много са добри. Знаете, има няколко начина да се разориш: жените са най-приятният начин, хазартът е най-бързият, а издаването на поезия – най-сигурният. Искам да ви кажа, че Росен е един съвършен градски поет, каквито напоследък липсват. Аз много разбирам от селски поети, писал съм дори текстове за Слави Трифонов, и наистина е хубаво да срещнеш сродна душа. Много се радвам, че виждам тук и Теньо Гогов, и други хора от едно страхотно поколение, което не парадира, не изживява драматично своето поетично съществуване, то просто прави стихове естествено – вдишва, издишва и разпръсква по страхотен начин това изкуство, което, без да е претенциозно, без да натоварва с някакви свръх очаквания, се превръща в част от живота. Това е възможно най-добрата поезия", заяви на премиерата Дилов.

Рапърът Устата, който беше водещ на събитието, призна, че жена му е обикнала поезията, четейки Росен Димитров.

"Представях си го по-висок и по-възрастен, нещо като Любен Дилов-син. Между другото, двамата много си приличат, с изключение на главата и тялото. Тази книга не е само красиви стихове, а и прекрасни илюстрации, които са дело на Андриан Генчовски", каза Устата.

Росен Димитров е автор на песни и на дует Ритон, които също уважиха представянето на книгата му.

"Още с първия ни съвместен текст имах чувството, че Росен ни познава поне от 10 години. Той има невероятна задълбоченост и в същото време такова тънко чувство за хумор, че и двамата с Катя
останахме впечатлени. Мислехме си, че за 40 години творческа дейност сме изпели думичките на всички български поети, пишещи за поп музика, но открихме едно младо момче, което има да каже още нещо, съвсем ново за нас. Например "Хотел „Безкрайност"", каза Здравко.

Засега книгата "Стъпил на облак" се продава само онлайн и може да бъде намерена на сайта на издателите catchastory.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Росен Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари