Сексуалното съзряване в кризисна ситуация: "Джунглата на скакалците"

Краят на света идва по възможно най-неочакван начин...
Обновена: 16 апр 2018 12:22 | 16 апр 2018 11:25, Петя Славова
0
Сексуалното съзряване в кризисна ситуация: "Джунглата на скакалците"
Снимка: ИК "Deja Book"

Впечатляващ роман за съзряването, из който вилнеят страховити богомолки, тийнейджърски страсти и препускащо действие е "Джунглата на скакалците".

Краят на света идва по възможно най-неочаквания начин... Пуберите Роби и Остин са хлапета с проблеми – хулиганите ги тормозят, хормоните им бушуват и пороците ги изкушават. Двамата обаче се изправят пред по-сериозно предизвикателство: инвазия от гигантски, разгонени и извънредно кръвожадни богомолки.

Точно когато си мислиш, че да си тийнейджър е твърде непосилно бреме, се налага да спасяваш и себе си, и цялото човечество – оказва се обаче, че нещата могат да бъдат колкото опасни, толкова и забавни, a в сюжета да се намесят всякакви на пръв поглед несъпоставими неща: двуглави бебета, космически кораби, секс, батискафи, войни, чудовища, двигатели с вътрешно горене, любов, фасове, радост, противобомбени убежища, пица и какво ли още не.

Съдържанието на хитовата фантастика "Джунглата на скакалците" звучи наистина откачено, но всяка странност вътре е описана, развита и включена от щатския писател Андрю Смит със завидно стилово майсторство и с шокираща оригиналност.

Може би тъкмо затова самият Едгар Райт, един от най-талантливите и хапливи съвременни британски режисьори, се зае сериозно да медитира над опцията да заснеме екранизация (дали това ще се случи – само времето ще покаже).

Романът получи толкова бляскави оценки от страна на критици и читатели, че дори само отзивът на "New York Times Book Review" е солидна заявка за повишено внимание: "Тази книга напомня на "Кланица 5" на Кърт Вонегът по възможно най-добрия начин!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари