Книгата "Струни" и темата за сексуалното насилие за децата

Писателят Радко Пенев пред Bulgaria ON AIR
9 окт 2019 11:20, Анисия Иванова
1

Децата притежават чистота и непредубеденост. Могат ли възрастните и времето да излекуват раните на малките от уж безгрижните години? Този въпрос, поставен извън познатите жанрови рамки, развива в своята нова книга писателят Радко Пенев.

Представянето на книгата "Струни" е днес от 18:30 часа в книжен център "Гринуич". В нея той пише за сексуалното насилие над деца.

"Множество събрани истории, до които съм се докосвал в миналото. Няма конкретен човек, за когото да става въпрос. Избрах тази тематика, защото искам да припомня на хората какво означава да си дете", посочи Пенев в "България сутрин".

Централно място в книгата заема преодоляването на насилието. Засегнат е въпросът със страничните наблюдатели, които не вземат отношение срещу насилието.

"Наблягах на психологическия момент. Голяма част от нещата направих по усет. Всичко е въпрос на моя преценка. Финалът е много особен - предоставя възможност за избор. За мен вината никога не може да бъде изчистена докрай", каза още писателят пред Bulgaria ON AIR.

Според него в днешно време дългите форми, каквито са романите, са скучни за децата, които са свикнали да скролват в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я кажете тоя "автор" кое НПО му е платило? Нещо ми мирише на истанбулски налъми в норвежка баня!Предателите на Родината трябва да се екзекутират публично, а предателите на Човечеството не само публино но и по особено продължителен и мъчителен начин!