Любовта и еднополовите двойки - в книжка за деца от 3 до 6 години

Целта на "Мравин и планетата Гора" е да разбива стереотипи
Обновена: 22 яну 2021 14:56 | 22 яну 2021 14:54, Александър Попов
494
Любовта и еднополовите двойки - в книжка за деца от 3 до 6 години
Корица: Веселка Велинова

Нова детска книга, която ще даде началото на цяла поредица, със сигурност ще предизвика полемика.

"Мравин и планетата Гора" е предназначена за деца от 3 до 6 години, чиято цел е в 36 страници да разбива стереотипи. Тя проследява историята на една мравка, покрай която малчуганите ще се запознаят с еднополово семейство – Мис Бръмба и Госпожица Бътърфлай.

Накратко историята, която е анонсирана от издателите от "Колибри":
 
Малката мравка Мравин е загубил мравуняка, който довчера е бил негов дом. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, той среща горския куриер Мис Бръмба и нейната партньорка по живот – Госпожица Бътърфлай. Приключението им започва с една боровинка, която да засити глада на осиротялата мравка, и продължава в търсене на нов дом, в който той да е обичан и щастлив. По пътя си ще срещнат различни горски обитатели, всеки със своите странности и различия. "Мравин и планетата Гора" отнася малки и големи в свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни.

Авторът на книжката е под псевдоним Великан Василева.

Сред героите има два мъжки черни лебеда, които живеят заедно, защото се обичат. Площад "Славейков" вадят и цитат от детското четиво:

- Господиновците лебеди заедно ли живеят? - полюбопитства Мравин.
- Казва се господата, а не господиновците. И да, живеят заедно, защото се обичат - каза Флай, погледна Бръмба и изпърха с крила.
- И вие ли ли се обичате, защото живеете заедно?
- Да, обичаме се и не искаме една без друга, затова сме една с друга, каза Бръмба и прегърна Бътърфлай с едното си крило.

Царицата мравка пък се отнасяла зле с поданиците си, но накрая намира любов, дом и семейство при госпожиците Бътърфлай и Бръмба.

Книжката е подкрепена от Фондация "Сингъл Степ" и Асоциация "Родители".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има знак ,че има такова съдържание!Иначе като нищо някоя любяща баба ще го купи за внучето си!Както има знак за ГМО и палмово масло в храната, така и за такива вредни съставки трябва да има.И да - от днес аз бойкотирам това издателство!
31
10
 
4
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Нещо много първосигнално се реагира срещу авторката на статията. Без статията, книжката ще си се продава необезпокоявано. Журналистиката е за това - да се чуе, да се реагира.
30
4
 
15
 
! Отговори
Изненадан преди 3 години
До ХхСтопира развитието на обществото но към какво? Към изопачаване на божиите и природни закони.Към мъжеложство, скотоложство и други извратености. Ти като имаш градинка с цветя садиш ли в нея плевели? Това не е нормално.
29
19
 
5
 
! Отговори
Днeс преди 3 години
Благодаря ви, днес, че ни разказахте за тази гнъc, така че да не се излъже да я купим на децата си и да я изхвърлим, ако някой по грешка им я подари.---И ние ви благодарим, че сте шарани. Очакваме няколко стотин коментара под тази статия и няколко хиляди импресии. Добри пари ще направим днес.Благодарим ви!!!
28
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И без това светът е пренаселен, еднополовите двойки не вредят на никого
27
17
 
6
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Абе и аз един път видях два еднакви бръмбара да се буболецат на един дувар. Явно и при тях е има ли дупка ,нема мъжко,нема женско.Ще я прочитен книжката. Сигур е по интересно да се чете вместо Гераците например.
26
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обичам книгите, но тази с удоволствие ще я изгоря. Това нещо не е книга, а гавра с книгите!
25
2
 
11
 
! Отговори
Синагога на Сатаната преди 3 години
и Господ вече не може да ви помогне!
24
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А авторката на тази повърня знае ли, че ако родителите й бяха еднополови, нея въобще нямаше да я има?!
23
4
 
36
 
! Отговори
шуменец преди 3 години
Издателството, ***- спонсорите му и извратените им идеи вън от България!
22
5
 
36
 
! Отговори
kiril преди 3 години
И защо непременно трябва да обичаме извратеняците?Мен да не ме обичат всички?Долу ръцете от децата!
21
25
 
4
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Хахаха, бегемами в потрес :)И пак ще се надигат против "сатанистите" :)))Шумра от смях :)
20
4
 
21
 
! Отговори
злобар преди 3 години
Щом пишат в книгата за обичта то нека да изяснат с каква именно обич страпонена или с някакво дилдо или друг вид играчка . Май вече живеем в някакъв шантав свят или пък перверзията взема връх над разума на някои индивиди.
19
6
 
24
 
! Отговори
Кюляков преди 3 години
Тоя с книжката го намирам, и директно му я затиквам на едно определено място! Така хубаво ще пу се видят едни Мравини, флай млай и незнам си какви още простотии.
18
8
 
24
 
! Отговори
нормален преди 3 години
химическа кастрация и белене за такива извратеняци
17
32
 
10
 
! Отговори
Хх преди 3 години
Правилно, стереотипите са предразсъдъци, които водят до отхвърляне на различните, а това стопира развитието на обществото
16
8
 
41
 
! Отговори
Благодарност преди 3 години
Благодаря ви, днес, че ни разказахте за тази гнъc, така че да не се излъже да я купим на децата си и да я изхвърлим, ако някой по грешка им я подари.
15
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пак вечният въпрос Ако човек си мисли че е куче примерно , държи се като куче , говори като куче , храни се като куче , живее като куче , цялото му поведение е като на куче - ще бъде принуден да с лекува А ако мъж се държи , мисли че е жена , или обратното , това вече си е съвсем нормално и в реда на нещата Защо са тези двойни стандарти
14
11
 
53
 
! Отговори
Бети преди 3 години
Хора, защо не се надигнем против тези сатанисти?! Ще унищожат децата ни! И без това сме последни по раждаемост и първи по смърност, та и сега ново 200 от тези богохулници, неверници и продажници!
13
6
 
58
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
И нямало световна конспирация за унищожаване на населението ли!?Всеки ден се убеждавам че има макар доскоро да не вярвах!Такова промиване на мозъците и психоатаки не помня да е имало само допреди няколко години!То не бяха Грети Тъпунберги,истанбулски конвенции,гейпаради,масова офанзива на афроазиатци,тероризъм,ислямски държави,от една година коронаворуси и всекидневните им опасни безброй щамове