Любовта и еднополовите двойки - в книжка за деца от 3 до 6 години

Целта на "Мравин и планетата Гора" е да разбива стереотипи
Обновена: 22 яну 2021 14:56 | 22 яну 2021 14:54, Александър Попов
494
Любовта и еднополовите двойки - в книжка за деца от 3 до 6 години
Корица: Веселка Велинова

Нова детска книга, която ще даде началото на цяла поредица, със сигурност ще предизвика полемика.

"Мравин и планетата Гора" е предназначена за деца от 3 до 6 години, чиято цел е в 36 страници да разбива стереотипи. Тя проследява историята на една мравка, покрай която малчуганите ще се запознаят с еднополово семейство – Мис Бръмба и Госпожица Бътърфлай.

Накратко историята, която е анонсирана от издателите от "Колибри":
 
Малката мравка Мравин е загубил мравуняка, който довчера е бил негов дом. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, той среща горския куриер Мис Бръмба и нейната партньорка по живот – Госпожица Бътърфлай. Приключението им започва с една боровинка, която да засити глада на осиротялата мравка, и продължава в търсене на нов дом, в който той да е обичан и щастлив. По пътя си ще срещнат различни горски обитатели, всеки със своите странности и различия. "Мравин и планетата Гора" отнася малки и големи в свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни.

Авторът на книжката е под псевдоним Великан Василева.

Сред героите има два мъжки черни лебеда, които живеят заедно, защото се обичат. Площад "Славейков" вадят и цитат от детското четиво:

- Господиновците лебеди заедно ли живеят? - полюбопитства Мравин.
- Казва се господата, а не господиновците. И да, живеят заедно, защото се обичат - каза Флай, погледна Бръмба и изпърха с крила.
- И вие ли ли се обичате, защото живеете заедно?
- Да, обичаме се и не искаме една без друга, затова сме една с друга, каза Бръмба и прегърна Бътърфлай с едното си крило.

Царицата мравка пък се отнасяла зле с поданиците си, но накрая намира любов, дом и семейство при госпожиците Бътърфлай и Бръмба.

Книжката е подкрепена от Фондация "Сингъл Степ" и Асоциация "Родители".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта на брошурката не е да разбива стереотипи, а да налага чрез пропаганда античовешка идеология за половете- насилствена и принудителна толерантност.
371
5
 
43
 
! Отговори
Масвидал преди 3 години
Повече, нито една книга от издателство Colibri!!!!!!!
370
3
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Това чудо на демонокрацията няма ли да се кандидатира за депутат,че да е пълен цирка,опа,парламанта исках да кажа.
369
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 408Какво общо имат и трябва да има политиците не знам въобще. Това нито им е работа, нито трябва да им е работа. Ще е евтин популизъм. Работа на народа е да проявява неприязън към подобни извращения. Ако в магазина се продава лоша вафла и никой не я купува ще спре да се продава. Ако пък продължи да се купува значи клиентите имат лош вкус. Същото е и с тия извращения.
368
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
извратена книжка от извратени хора!Политиците трябва да вземат отношение по въпроса на тази книжка за да видим какво мислят.ЗАЩО НЕ ГО ПРАВЯТ???
367
4
 
43
 
! Отговори
Баба преди 3 години
Оставете на мира децата да си живеят като деца. До кога ще се лигавим с тези *** идиотии на психично болни креатури от задокеанския голям брат? Включете разума и мозъците си, ако ги имате...
366
4
 
15
 
! Отговори
Иван Петков преди 3 години
С човек можеш да спориш, но с Господ не можеш да спориш!
365
4
 
45
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Аре-еее, разкарайте от сайта тази бездарна гадория. И този/тази който/която я е написал/а защо не излиза с истинското си име? Защото разбира, че нещо не е наред с този пасквил. Ще объркат и съсипят психиката на децата ни. Тоя/тая, как е роден/а, а де, смотльовци някакви, които си въобразили, че могат да пишат нещо смислено.
364
8
 
8
 
! Отговори
ЗАБРАНЕНИЯТ ПЛОД преди 3 години
Малката мравка Мравин е загубил мравуняка (ЦАРСТВОТО БОЖИЕ), който довчера е бил негов дом. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, той среща горския куриер Мис Бръмба и нейната партньорка по живот Госпожица Бътърфлай (ЗМИЯТА). Приключението им започва с една боровинка (ЯБЪЛКА ОТ ДЪРВОТО ЗА ПОЗНАНИЕТО), която да засити глада на осиротялата мравка, и продължава в търсене на нов дом (ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ), в който той да е обичан и щастлив.Още нещо, СТРАХЛИВЦИТЕ се крият зад псевдоними.
363
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жилцето, крилцето,Малелей пипалцето..
362
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До любознателенВеликана се е изразил завоалирано. За да обичаш някого означава да си вкарвате членовете или страпони един друг в отверстията. Въпроса е че децата са любознателни и след като ги удари пуберитета и хормоните да са подготвени и препоръчително да опитат. Пък каквото, такова. Все ще има някакъв положитен резултат за Великана и Асоциация "Родители".. Сашко просто е пропуснал да уточни.Прекрасна детска книжка. Не напразно е издадена със съдействиеъо на филантропи и Асоциация "Ро
361
8
 
15
 
! Отговори
любознателен преди 3 години
Тази или този Великан...Василева, знае ли какво означава двама човека от един пол да се обичат? И къде е перверзията на Великана? Момченцата обичат приятелчета си. А момиченцата обичат приятелките си. Означава ли че трябва да се оженят-омъжат един ден, защото се обичат, за да направят кефа на Великана? Детската психика се оформя в тази възраст. Безброй са случаите когато средата определя накъде ще поемат, въпреки вродените си таланти. С абсолютен музикален музикален слух, става месар. И т.н
360
10
 
34
 
! Отговори
Уоу преди 3 години
И това доживяхме. Срам! Срам и позор! Да тровите малките деца с джентърства....
359
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
обичайте всички висши касти.за да не се преродите в мравин.
358
6
 
38
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГЛАСУВАМ МРАВИН ДА СТАНЕ ТАЛИСМАНА НА ДНЕС.БГИ ДА ОПИШЕ ПО-ПОДРОБНО КАКВИ ИЗВРАЩЕНИЯ Е НАБЛЮДАВАЛ И ВЪРШИЛ НА ПЛАНЕТАТА НА ГО-МО-РА
357
9
 
12
 
! Отговори
Мравчо Марвин преди 3 години
Мравчо ви обича! Обичайте се всички! Важното е да е хубаво на всички хора заедно!
356
10
 
29
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Този мравин поразително прилича на ...равин,интересно защо?
355
5
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До HandelЗа съжаление си прав,такава е га.дната действителност,първо парите,героите да д.хат супата.
354
6
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БРАВО!1 МЕСЕЦ НА ЗАГЛАВНАТА СТРАНИЦАМРАВИН И ПЛАНЕТАТА НА ГО-МО-РА
353
6
 
29
 
! Отговори
анонимна58685 преди 3 години
Няма ли да го махнете това от първа страница вече? Това ли е най-важната новина, която трябва да обсъждаме вече цял месец?