Апелативния съд в София: Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста

Стремяла съм се само към държавния интерес, като бившата шефка на Агенция "Митници"
18 апр 2024 14:09, Нели Христова
74
Апелативния съд в София: Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова и бизнесменът Стефан Димитров остават за постоянно в ареста. Това определи Апелативния съд в София от третия опит да проведе заседание.

"Първоинстанционният съд е достигнал до законосъобразни изводи. Има обосновано предположение обвиняемите да са извършили престъпленията, за които са обвинени. За това има писмени доказателства, веществени доказателствени средства и изготвени експертизи. Няма опасност да се укрият, но може да извършат престъпления. Няма данни здравословното им състояние да е несъвместимо с пребиваването им в ареста", обяви съдия Веселин Пенгезов, който е докладчик от състава на съда.

Адв. Аделина Натина заяви пред съда, че да се твърди, че Петя Банкова е участвала в ОПГ със Стефан и Марин Димитрови, и с Живко Коцев, е проява на голямо въображение. Тя подчерта, че по времето на Банкова в Агенция "Митници" бяха открити 170 кг кокаин в Бургас, като посочи, че това са рекордни количества за агенцията.

"Имало е рекордни приходи", допълни още адвокат Натина.

Още по темата
Относно обвинението в принуда, Натина заяви, че не става ясно Банкова някъде да е намалила обема на митническите служители и да е поставила митническите пунктове в невъзможност да си вършат работата.

"Няма никакви преки и косвени доказателства за извършването на такова престъпление", каза тя и уточни, че никъде не е видяла в какво се изразява принудата и как обвиняемата е злоупотребила с правомощията си като директор на Агенция "Митници".

Натина отбеляза, че Банкова е майка на две деца, има анемия, ниско кръвно – доста заболявания, за които съответно могат да представят и документи.

Адвокат Людмил Рангелов от своя страна добави, че обвинението за принуда е изпразнено от съдържание и не се съдържат "съвсем никакви доказателства, че Банкова прави всичките теми промени именно с такава цел".

"Абсолютно излишен е един престой в ареста, затова ви моля да постановите друго определение", обърна се той към съда.

Съпругът на Банкова, който също се явява неин защитник, каза, че няма какво да добави. От своя страна Петя Банкова каза, че поддържа казаното от защитниците си.

"Стремяла съм се само към държавния интерес. За мен не е било от значение дали ще съм на тази, или друга позиция щом защитавам обществения интерес. Така ръководих и Агенция "Митници"“, каза тя и припомни добрите резултати на агенцията под нейно ръководство.

"Никога не съм извършвала никакви нарушения, престъпления. Изряден гражданин съм. Ситуацията, в която се намирам в момента, е абсурдна", подчерта Банкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Спорт
Съвети как да намираме топ оферти от казината в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 1 седмица
Тези четиримата обвинени ,са извадили по едни джобни стотина -двеста хиляди евро ,с които са ангажирали най-скъпите столични адвокати!!!Колко ли милиона евро имат скътани тези почтени държавни служители?Особено интересен е скимтящия полицейски шеф Живко Коцев -Перукат ,който е готов да предаде цялата банда!Страх е сковал крадливата миша кратунка на плешивия Живко Перуката със скъпарския часовник и пачките.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако не се докаже обратното за мен лично Асен Василев и Кирил Петков ползват контрабанди канали с които си финансират партията с цел овладяване на държавата, да свидетелстват въпросните не да се чудят и мусят!
59
3
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 1 седмица
Истината е някъде там(агент Скъли).Нито има нито ще има доказателсво срещу нея освен някакви снимки,и откога прокаратурата съдят а съдът е просто послушна маша!?!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еротично изтърканите дънки показават с по тъмно синьо къде на булята се намира унъз рабтъ- джобовете, де
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Таз Петя много разпищолена , един халат да и бяха намерили..
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Адвк Аделина заяви, че по времето на Банкова в Агенция "Митници" бяха открити 170 кг кокаин в Бургас, като посочи, че това са рекордни количества за агенцията. Някак странно е че само за Буиргас, само кока и то 170кг. Докато в Ротердам калъчат по 150 тона на година, което е по по 410 кг на ден или средно 170 кг за 9 часа та баш по 19 кг на час, майнъ. А нашите 170 кг на всеки 8760 часа и то само в Бургас, а на всички останали нито грам преди тия 8К часове и след тях нищо не е заловено. ли?
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Малко ми мирише на аферата Нексо. Да не ни осъди после и тая за няколко милиона?
54
1
 
3
 
! Отговори
Фотошоп преди 1 седмица
Най-вероятно пак им повдигат скалъпени обвинения и ще ги държат 2 години по арестите. То ако за снимки можеше да се арестува, бати Бойко трябваше да е с доживотен затвор.
53
1
 
1
 
! Отговори
Ко каза ко? преди 1 седмица
Това ли е новата Иванчева?
52
0
 
4
 
! Отговори
Георги Алексиев преди 1 седмица
Тия от Днес.бг са ми изтрили коментара. Страх лозе пази. РОБИТЕ СЪЗДАВАТ ОЩЕ РОБИ СЛЕД ТЯХ!
51
0
 
1
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
Тези ли са от шайката на Пудела?
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не че Европа не ни иска в Шенген, а тези хората от схемата са против Шенген. При Шенген идват едни хорица от Брюксел и схемите секват, а това са милиарди на година...
49
0
 
5
 
! Отговори
Боко тиквата преди 1 седмица
Още едно доказателство че за тези длъжности трябва да са експерти а не послушковци като Главчев които дори не може да чете. За това искаме България да бъде европейска държава а не *** на Боко тиквата и Пеевски прасето. Да живее България никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и грабежи на народа.
48
2
 
2
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 седмица
Беше си казано официално- ще се отлага заседанието, докато не дойде правилния съдия и да в пусне и да в оправдае. Така работят тези отлагания. Бойкикиев да обясни защо съдебната му реформа се въртеше около главния прокурор само, а не около протакането на делата, бавенето, отказ от даване на мотиви и оттам невалидни присъди, боледуване на адвокати, докато не се падне делото за гледане от правилния съдия. Щом е болен адвокатът, пращат ти служебен и делото си продължава в график.
47
1
 
7
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 седмица
Новият шеф на митниците работи от около 30 дена и имаше задържани големи пратки наркотици. Прилича на акция ала Иванчева. Поръчкови обвинения. Сега остава да натъкмят доказателствата.
46
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 седмица
До 46. И аз така мисля. Няма логика директорката Банкова, назначена на този пост на 20 февруари, за 2 месеца да у станала ной -големия престъпник в държавата. Това е смехотворно! Това вероятно е акция по сплашване на шефката на митниците, която тръгна да пресича контрабандните канали и уволни 20 митничари по сигнали на чужди митнически организации, правителства и служби!
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
живко коцев не беше ли на една от снимките с гербавата калинка ангелкова?... сигурно е режисирано за такъв момент
44
3
 
6
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 седмица
Прилича на поръчкови съдебни процеси! 35 години никой не осъдиха за контрабандните канали, сега 2 месеца преди изборите някой ги активира да "опраскат" Петя Банкова и Живко Коцев, защото вероятно им пречат на фалшифицирането на изборния процес и контрабандните канали, та са решили тях да натопят за 35- годишното си бездействие.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
май на всички ни е ясно кой е мафията и кой прави чистка, кой реди служебно марионетно правителство, само бокоратурата не знае, и не вижда, и не чува
42
1
 
4
 
! Отговори
Пеевски Боко преди 1 седмица
Не вярваме на ГЕРБ и ДПС. Всеки който е против ГЕРБ и ДПС ИТН дъното получава обвинение и арест. Само ПП ДБ респект браво никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция.28444