Кипър ни налага карантина от 1 август като рискова страна

Има изключения, какви са изискванията на властите?
Обновена: 28 юли 2020 15:30 | 28 юли 2020 15:30, Веселина Йорданова
19
Кипър ни налага карантина от 1 август като рискова страна
Снимка: БГНЕС

И Кипър наложи карантина на пристигащи от България заради коронавируса. От 1 август страната ни е в третата група - на най-рисковите държави за разпространение на инфекцията, съобщи днес здравното министерство в Никозия.

Със затягането на режима и преместването на България от група Б в група С само определени категории граждани ще могат да влизат в Кипър от 1 август. Това са български граждани, които притежават разрешение за постоянно пребиваване на острова, както и кипърски граждани, пристигащи от България, уточни за БНР говорителят на здравното министерство Маргарита Кириаку.

Те трябва да представят здравен сертификат с отрицателен резултат от извършен тест за коронавирус до 72 часа преди полета или да го направят при пристигането си в Кипър.

Освен това всички те задължително ще трябва да остават в 14-дневна домашна карантина.

Всички пътници са длъжни да попълнят и електронния формуляр за кипърска полетна карта в рамките на 24 часа преди полета.

На 9 юни, когато Кипър отвори летищата си, България бе в първата група, група А, на най-безопасните страни. Заради увеличения брой случаи на коронавирус от 29 юни тя бе свалена в група Б. В сегашната група С страната ни е заедно с Португалия, Швеция, Люксембург, Румъния.

Великобритания се изкачва в група Б от 1 август.

Здравните власти на Кипър обявиха още, че ще извършват по 600 теста на ден - двойно повече от досега, на случаен признак на пристигащите от всички полети на двете международни летища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
де е икономиката ? преди 3 години
Нали Бойчето даде разрешението за баровете и дискотеките?! Е на - сега жънем приходите на тая простотия!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали най-добре се справяхме с епидемията? Нъл тъй каза толупа?
15
2
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Кипър - население - 780 хил - 2.9 млрдКакво точно не разбра. Я си извади калкулатора и смятай по колко се пада на човек.После направи същото и за Тикволандия.
14
2
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
ЕС даде на всички държави еднакво, според броя на населението.Само че тъ пите герберасти откъде да го знаете това. Вие вервате на Вожда си Еднокнижник и самохвалко.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им вервам на тия. Аз си вервам само на НОЩ-ниците на Тулупа.Мегаекспертите. Особено оня дето реже апандисити и иска да стане президент.
12
7
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Все било надуто и прочие. Ходях стотици по протести без маски и после "надуто е". Много сте загубени :D
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
славянския пр0 с т а к ще се лекува с морска сол.....и квас.
10
0
 
4
 
! Отговори
За народа е преди 3 години
е важно едно. Да гледа кой го води в Европа и кой го успива с мантри за Русия. Компроматите и мръсните партенки са запазена марка на комунистите с която да тровят живота и съзнанието на хората. Колко свестни хора изгоряха, когато започнаха да вадят избирателно картони от ДС на хора, които са били принудени да подпишат за да отидат командировка или на работа на запад. Които успяха да погледнат отвъд стената и да ни дадат синята мечта.
9
8
 
12
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Нашия *** премиер , наду по политически причини заболелите ,/ които не били заболели , а носители/ и веднага Кипър , Австрия , Холандия и т.н. ни наложиха карантина като рискова страна посред летния сезон!Бойко , Бойко , какви ресторанти , шезлонги и глупости - ТИ УБИ сезона за туристи!Я се разкарай по - живо!
8
5
 
8
 
! Отговори
Не са ни виновни преди 3 години
нито византийците, нито австрийците, нито италианците, нито датчаните нито ЕС, че не изринахме тази червена напаст в черно море преди 30 години и я оставихме да ни трова живота, защото сме много демократични. Ние сме, но те сне са - не се гнусят от нищо когато трябва да ИСКАТ И ДА ИСКАТ ВЛАСТ И ПАРИ.
7
11
 
11
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Значи хем отрицателен тест, хем 14-дневна задължителна карантина!!!??? Трябва да си луд да се съгласиш да отидеш на ''почивка' при тия византийци, неслучайно си заслужават окупацията от турците!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е таман позитанците ди скоро ревяха как Бойко съсипвал икономиката с мерки срещу вирус дето е измислица. Сега е време да скачат че Бойко се е провалил в борбата с корона вируса.
5
8
 
9
 
! Отговори
Ниновка преди 3 години
Всичко е заради Радев и Нинова
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КИПЪРСКАТА КАРАНТИНА КАТО ПРИКАЗКАТА ЗА ЖАБАТА И ВОЛА!И НЕЯ ЩЕ Я ПОДКОВАВАТА КАТО БРАТЯТА ИМ ОТ МАТЕРИКА!ХА ХА
3
1
 
13
 
! Отговори
Комунистите преди 3 години
Отново спускат желязната завеса над България. Това за което се борим с лишения и компромиси години наред - да бъдем в Европа е на път да бъде провалено от шайка самозабравили се комунистически бандити и техните чада. Не искаме съдбата на Украйна.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искахме да отворят заведенията, после да отворят моловете, след това и нощните барове и дискотеки, *** и кифлите си искаха баловете, не е6аваме да слагаме маски и спазваме дистанция - ей го резултата. От страна с най нисък риск, станахме една от най рисковите за заразяване...
1
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тия ги е яд, че ЕС ни даде 29 милиарда, а на тях 2.7!Византийски номера!