Епидемиолози: Делта варианта обхваща света, нужен е 94% групов имунитет

Това може да се постигне само с ваксинация, смятат специалистите
17 юли 2021 14:10, Петя Славова
186
Епидемиолози: Делта варианта обхваща света, нужен е 94% групов имунитет
Снимка: Bloomberg.com

Епидемиолозите в Испания вече твърдят, че груповият имунитет може да бъде постигнат с ваксинирането на 94 % от населението.

Още по темата

31 060 са новите случаи на заразени с COVID-19 в Испания. Средната честота за страната надхвърли максимума на втората вълна и вече е 537 случая на 100 000 жители. При младите в 13 автономни региони надвишава 1 000 случая, а в Каталуния и Кастилия и Леон - над 3 000. Епидемиолозите вече твърдят, че с увеличаването на случаите на варианта Делта груповият имунитет отстъпва.

В началото на ваксинационната кампания се считаше, че груповият имунитет ще бъде постигнат, когато поне 70% от населението е ваксинирано и испанското правителство изчисли, че тази цифра може да бъде достигната в средата на август.

Според председателя на Испанската асоциация на ваксинациите Амос Гарсия обаче, това е "цифрата, от която трябва да продължим да напредваме", докато не постигнем онази имунологична бариера, която прекъсва веригата от инфекции между хората, осигурявайки непряка защита за неваксинирани лица или лица с нарушен имунитет.

Това означава, че с увеличаване на инфекциите и вариантите, груповият имунитет ще се постигне вече при ваксинирането на около 94% от населението, предаде БТА.

Според Министерството на здравеопазването чак когато по-голямата част от населението е ваксинирано, няма да има нови мутации, а според математиците много трудно ще се стигне до 94% ваксинирани на този етап при положение, че за децата под 12-годишна възраст все още няма одобрена ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нас Питър не върви самоПетър айде на козяк
156
0
 
3
 
! Отговори
Със сигурост преди 2 години
Нужен е 666% имунитет
155
1
 
13
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
тук в Исландия 91% са ваксинираните, последните 4 дена имаме 20 заразени с Делта вариянта и всичките 20 заразени са ваксинирани....за сега умрели няма но ми е кеф че нито 1 неваксиниран няма заразен... .. интересно нали...
154
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вече са нужни повече ваксини. Мал оумните ваксърчета да си нареждат дупарите за следващия шот. И така всеки месец.
153
2
 
18
 
! Отговори
до Питър преди 2 години
Не е вече ТЕОРИЯ на Конспирацията, а ПРАКТИКА действаща с пълна сила ! Едновременно Пандемия, Климатична Криза, Ограничения на Свободите - трябва да си сляп и глух за да не разбираш , че действа Новия Световен Ред, организиран от 300 души, почти всички от тях са се срещали на сбирките на Световния Елит на т.н. Икономически Форум в Давос. Да си видял някакви Протоколи от този форум ?
152
0
 
11
 
! Отговори
Фернандес преди 2 години
Пропагандата втълпява страх и паника ! Инфецирани не означава болни и още по-малко починали. Делта варианта е предимно при 20-40 годишни и те го изкарват леко, дори без да забележат че са позитивни.
151
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Питър И + 2500 умрели от ваксината за около 20 дни в САЩ и + 50000 сериозно пострадали . Ами чети и в саита на CDC по полезен е от вестниците
150
0
 
9
 
! Отговори
а.л. преди 2 години
94%? Само хората ли броите или и животните? Ние сме им-бецили и не разбираме какво искате да постигнете.
149
8
 
1
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Мартин - в петъчния брой на СЕГА има много добра статия от Анита Димитрова, която много добре изрежда кои известни личности са се набутали в теорията на конспирацията и с какви глупости мътят главите на феновете си. Там има едно ключово изречение "И Никита Михалков, и Путин се ваксинираха"....... А ти недей - не ми пречиш. Но и недей да се мислиш за много умен. Ако си последователен, трябва да спреш да летиш и със самолет - научно изобретение, което не разбираш, с голям шанс на умреш
148
5
 
1
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До до ПитърЧовече, в България навярно по-малко от 3 процента от населението са истински вярващи и наистина практикуващи християни, които носят само и единствено любов към Бог и останалите хора... и НИТО ЕДИН от тях не драска библейски глупости из форумите, така че молим ти се...
147
3
 
9
 
! Отговори
до Питър преди 2 години
Толкова ли е трудно да мислиш - и русия и китай са комунистически държави - виж символа им - петолъчка - завърти петолъчката с единия лъч надолу - на какво ти прилича и ще видиш кой властва над тях. Ще има световна диктатура, включително и в русия и в китай - ще се покорят на антихрист. Целта е да погубят милиарди човешки души. Ще карат хората да приемат белег на челото или ръката, без тоя белег няма да може да се купува или продава, но който приеме белега ще погуби душата си. Свършека е близо
146
1
 
11
 
! Отговори
Няма да се ваксинира преди 2 години
Не щете ли 104 % да факсинирате? Я вървете на майната си *** сатанисти.
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимни преди 2 години
Забелязвате ли , че много се изнервиха ? Агресията не им помага, а напротив ги товари още повече със лоша карма.
144
13
 
4
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До МартинТи сигурно мразиш тия, дето дърпат конците - евреи, масони, американци... Обясни тогава ЗАЩО РУСИЯ И КИТАЙ бяха първите държави, които въведоха драстични мерки срещу неваксинираните??????? Не можеш, нали?
143
12
 
6
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Папарака - Ето какво НАИСТИНА пишат световните медии: "99,2 процента от починалите в САЩ през юни са били неваксинирани", съобщи "Гардиън". През изминалата седмица 100 процента от смъртните случаи в Мериленд са били на неваксинирани, 93 процента от хоспитализациите - също... Айде, спрете да четете Бул Таймс и ПИК и да ги наричате "световни медии"....
142
3
 
12
 
! Отговори
Папарака преди 2 години
Е нали световните медии писаха че Делта се предава и на хора с имунизация,и много от леталните случаи са точно с имунизирани хора.
141
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
злоупотребяват с думата "ваксина", използвайте друго наименование, нали това е модерна химия с генни модификации предизвикващи естествено генни мутации и във вируса който фалучи пусна
140
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е виновен! За два месеца провали и световната ваксинация.....
139
3
 
20
 
! Отговори
ЛГБТ преди 2 години
НЕ, НА ВАКСИНАЦИЯТА! Колективният имунитет, ще се постигне само с масов групов кекс!;)))
138
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още никой не е обяснил защо да трябва да се ваксинираме. Ваксината не те предпазва от заразяване. Най-много да мутира този вирус още повече и "да трябва модифицирана ваксина за други щамове".