PCR тестът на Терминал 2 ще става за 2 часа, антигенният – за 20 мин.

Ковид лаборатория отваря до дни на столичното летище
30 юли 2021 14:26, Анисия Иванова
26
PCR тестът на Терминал 2 ще става за 2 часа, антигенният – за 20 мин.
Снимка: Летище София

До дни на Терминал 2 на столичното летище ще отвори врати Ковид-19 лаборатория. Всички преминаващи ще могат да направят PCR, бърз антигенен тест и други изследвания на конкурентни цени. За удобство на пътниците преди тяхното пътуване PCR тестът ще бъде готов в рамките на 2 часа, а антигенният – за 20 мин.

За осигуряване на безопасността на пътуващите са положени усилия и в рекордно кратки срокове летище София бе сертифицирано от Международния съвет на летищата (ACI World и ACI Europe) с най-високата степен за работа в условия на коронавирус.

За повишаване на пътническия комфорт са предприети конкретни действия за подобряване на хигиенните условия в санитарните помещения. Всички те ще имат изцяло нов дизайн и ще предлагат безконтактно обсужване на вода, сапун и дезинфектант във връзка с изискванията, наложени от пандемията. В процес е ремонтът на тоалетните, който се извършва поетапно, за да не затруднява пътуващите.

„Едновременно се работи по ключови проекти, които ще създадат повече удобство на пътниците. Проектирането, избирането на изпълнители и постигането на качествени и устойчиви решения отнемат време, но резултатите ще бъдат в услуга на пътниците“, сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“. „Полагаме огромни усилия да предложим на пътуващите най-доброто в отговор на съвременните изисквания за комфорт, обслужване и безопасност“, допълни той.

През септември ще започне монтажът на иновативните мебелни модули с интегрирани станции за зареждане на мобилни устройства на Терминал 2. Изненада за най-малките посетители на летището са безопасните и модерни детски кътове, по които се работи усилено.

В следващите дни ще бъдат инсталирани автомати за храни и напитки. В разгара на лятото от магазините на летище София ще могат да се купуват студени напитки и в зоната за получаване на багаж. Пътниците ще се възползват от нови предложения в  магазините и заведенията за хранене.
 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
До 19 преди 1 месец
Лабораторията се казва "Геника", а не генетика.
24
0
 
1
 
! Отговори
Ъхъ преди 1 месец
Славянина е бивше момче спортистче, понастоящем стар ерген към 50 г., какво владеене на чужди езици очаквате от него, освен славянскк руски език със смес от български думи.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пср нали е лесно манипулиращ се ? Защо не го спират? Защо хората не се тестват за антитела? Защо е тая пародия?
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
75 лв за бърз тест. Машина за пари и гавра с хората. Това е целта.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предпочитам Карантина за 100 лв в къщи сит, отколкото PCR за 100 лв из улиците гладен !
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лабораторийте се издуха от пари поднесени на поднос, като Великденско Агне
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лаборатория Генетика прави тестове на летище София терминал 2 още от март 2021. За друга лаборатория ли става друма? Ако е за Генетика, то новината ми се вижда леко остаряла.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, важно е едни пари да се харчат, да се дават по 150.00 лв. за изследвания, които струват 2-3 лева.
17
6
 
4
 
! Отговори
До славянин преди 1 месец
Една тъпотия да я повториш и 10 пъти, няма да стане смислена.CDC спират да използват само собствения си тест, но не и на други. Списъка с одобрените PCR тестове е на fda. gov. *** то само с ядене не става.
16
6
 
25
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
След като преди дни задокеанският ''CENTER FOR DISEASE CONTROL'' обяви PCR- теста за менте понеже не различава грипен от коронавирус, остава след него за менте да бъдат обявени експерименталните биопродукти, а накрая за менте и ''пандемията'' и нещата ще си дойдат на мястото! Само че след тях ще трябва да има и нов Нюрнбергски процес и много смъртни присъди!
15
1
 
37
 
! Отговори
адвокат преди 1 месец
Можете и без тестове да влезете в България. По конституция всеки български гражданин има основното и неотменимо право да се завърне в България. Да, ще има 10 дни карантина, но ще е в България. И след това е свободен без нужда от тестове. Така че тестът е просто опция! Само опция! И не могат да ви върнат ако сте български граждани.
14
3
 
6
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 1 месец
Е, английския не ми е майчин език сбъркал съм предлога, по-важното е че мога да мисля самостоятелно и независимо, за разлика от повечето от вас, ''умните и образованите'' с по ''5 висши образования'', които не две магарета не могат да разделят сламата!!
13
2
 
12
 
! Отговори
До Ваксинирания преди 1 месец
Да ама не... :D И вие ще плащате з PCR тест .
12
3
 
16
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 1 месец
ХА-ХА-ХААА!!! Издадоха се дъртите шмекepи! PCR ментетата ви чакат, драги пътници! То няма микробиология за по-малко време от 24 часа, тия за 2 часа ще избият рибата в Атлантическия океан!!! Съдейки от самото заглавие: Polymerase Chain Reaction, е необходимо технологично време при активацията на реакцията чрез ензима полимераза вирусната РНК да се мултиплицира, да се размножи до количества, достатъчни да бъдат регистрирани от лабораторните уреди и реактиви.Това да не ви е атомна бомба?
11
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Ха ТАКА одавна трябваше.повече пари ще спечелят фармитата.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Педприети са хигиенни мерки демек ще има (може би) тоалетна хартия в тоалетните. Ураааа. А пср на конкурентни цени значи примерно 200лв теста. Ако искаш. Щото той сегс е 100 за 24часа, предполагам че за 2 часа ще е поне 2 пъти по-скъп.
9
8
 
3
 
! Отговори
до славянин преди 1 месец
Доста неграмотен си. *** то сигурно е от руския, за сметка на чужди езици. Нищо, че се мъчиш да даваш примери от САЩ. Та успя да изпъкнеш със знания де - както свинcки мде в рядка кал.
8
1
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Кво му плащаш - 200 лв и хоп - готово!
7
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тежко им на берачите на малини, ще трябва да ръснат за един PCR колкото надник за седмица. Дано барем им уврат празните глави и се ваксинират. А ваксинираните си минаваме на парад.
6
2
 
12
 
! Отговори
до 4 преди 1 месец
И ти си чел, недочел... Сигурно името си не можеш да напишеш, бачкаш в склад за 2000лв. и толкова добър английски знаеш, че 20 изречения не можеш да смелиш. Накратко- пълни глупости си написал. Статията ми е пред очите от 21.07.2021г..