Трета доза ваксина в Израел за хората над 40 г. и учителите

Сред учените няма консенсус дали е нужна бустерна доза
20 авг 2021 08:45, Елка Василева
47
Трета доза ваксина в Израел за хората над 40 г. и учителите
Снимка: архив, БГНЕС

Израелците над 40 години и учителите ще могат да получат подсилваща доза от ваксината срещу коронавируса на Пфайзер/Бионтех, предаде Ройтерс, като се позова на израелския министър на здравеопазването Ницан Хоровиц. Здравните власти се надява, че като разширят обхвата на кампанията по поставяне на трета ваксинационна доза, ще могат да се справят с разпространението на по-заразния вариант Делта на вируса.

Израел започна да поставя трета доза на хората над 60 години през юли. После намали възрастта за подсилваща доза на 50 години. Подсилващи дози се поставяха досега и на здравните работници и на други категории служители на първа линия.

Още по темата

Над 1 милион израелци от 9,3-милионното население вече са получили трета доза. Здравните власти в сряда казаха, че ефективността на третата доза от ваксината в превенцията на заразяването е 86 процента.
Днес премиерът на Израел Нафтали Бенет, който е на 49 години, също ще получи трета ваксинационна доза.

Консултативният съвет на министерството на здравеопазването на Израел каза, че трета доза се поставя на хора, получили втората доза най-малко преди пет месеца. Той препоръча и поставяне на трета доза на бременните жени.

Чрез кампанията по поставяне на трета доза премиерът Бенет се надява да избегне въвеждането на нов болезнен за икономиката национален локдаун. Но експерти предупреждават, че броят на новозаразените ще продължи да нараства предвид това, че около 1 милион от израелците, които могат да бъдат ваксинирани, дори не са получили по една ваксинационна доза.

Сред учените няма консенсус дали третата ваксинационна доза е необходима. СЗО казва, че настоящите данни не сочат нужда от трета доза и изтъква, че най-уязвимите народи по света трябва да бъдат изцяло ваксинирани срещу коронавируса, преди страните с високи доходи да разгърнат кампаниите си за подсилваща ваксинационна доза.
/БТА/

 


47
Още от Коронавирус
На Изток поредният локдаун по-страшен от самия вирус, а защо?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тез ги пукнаха
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ?Съмняваш ли се? Аз си спомням заглавия по вестниците- "Грипът се отлага за януари"
41
1
 
6
 
! Отговори
НЯМА ПОЛЗА преди 3 седмици
АМА никаква полза и ПРОСТО ще ги слагат излишните количества ваксини, за да не ги изхвърлят на *** с изтичащ срок на годност.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи имаме едни ваксини, които не работят. Слагаме две дози от тях. Оказва се, че те не работят. Чудим се. Решавам да поставим трета доза от ваксини, които не работят. Ще се окаже, че не работят. Ще се чудим пак и ще решим да поставим четвърта доза от ваксини, които не работят. Да видим тази ваксина няма ли да е осъзнае и да почне да работи? Това ми прилича на едни, които се опитали да гасят огън с бензин. Огънят се разгорял още повече и те си казали:" Май малко бензин сипахме!!""
39
5
 
5
 
! Отговори
до НОШТ преди 3 седмици
Кажете го на тия 40 000 починали в повече у нас над обичайното за последните година и половина. Те къде са? На почивка в Мексико, платена от държавата??
38
4
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 3 седмици
Едва ли ще убедите философите тук. Хората предпочитат да вярват на това, в което им е удобно да вярват, и не желаят да мислят върху факти, които ги правят не прави в разбиранията им. Други препочитат да не мислят изобщо и да игнорират съществуването на проблем. Не знам откъде се пръкна това в българите, но е масово.
37
11
 
3
 
! Отговори
Израел преди 3 седмици
Има и науката и разузнаването да си направи правилните изводи. А вие долните анти ваксърите тролове сте това - просто едни тролове!
36
23
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 3 седмици
Нито от ваксината, нито от преболедуватето има доживотен имунитет. Всички трябва да се ваксинират.
35
6
 
28
 
! Отговори
НОШТ преди 3 седмици
До 33, Това не е ваксина! И смъртността по принцип от Ковид си беше по-малка в пъти в някои страни инпреди препаратитежда ги има, всичко е въпрос на стъкмистика, вътр. политика и продажноост. А тази нелепица дето я повтаряш, че от ваксината имало траен имунитет, а от боледуването не , е бисер на идЬотократското общество в което живеем
34
4
 
33
 
! Отговори
? преди 3 седмици
Значи мен друго ме мъчи...може и прекалено много да се филмирам,но след появата на ковид грипа се изпари тотално!!!! Това кво значи,че и него са ни го пускали?!
33
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Навсякъде в болниците и интензивните 95% са неваксинирани . Който успял, успял! Вече е късно! . правете си сметката !
32
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И преболедувалите имат нетраен имунитет и трябва да се ваксинират. Който иска да го повтори да не се ваксинира. И стига с този графен , няма графен вътре! Виж смъртността в Европа, ваксинираните държави имат много ниска смъртност. Ваксината помага. България пак е на чело по брой в интензивните и по умрели.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 22 : Не съм поп, но живея в нещо наречено Общество и хората си говорят. Представи си. Не се опитвай да се успокояваш, набол си се вече.
30
1
 
31
 
! Отговори
ToPhD преди 3 седмици
Отдавна беше ясно, че ще има ваксини на всеки 6 месеца, като бонус към заплатата. Всеки да прави, каквото сметне за добре с живота си, но да не ме насилва и подтиква и мен постоянно към експериментално дупчене! Ще има СЕЧ, това също е ясно!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За ромовете от Израел им трябват по пет ваксини ,гадове
28
2
 
28
 
! Отговори
По N броя преди 3 седмици
ваксини за нещо, което така и не разбрахме какво е.Вирус и неговите мутации от едно семейство, което е отдавна известно на учените и на всеки, който си е прочел учебника по биология за десети клас. Изригнаха по цял свят правителства, учЕни, международни организации.Жадни за рейтинг медии ни заляха с шок и ужас -редици кочези (от минали отдавна природни бедствия), маскирани доктори и седтри, вземащи си "последно сбогом" с близките... Локдаун, глоби, арести, сълзотворен газ за протестиращи. Е и??
27
1
 
40
 
! Отговори
Не и не преди 3 седмици
Успешният ваксинационен план на Израел над 80% население, пред който трябва да се кланяме, доведе до масово заразяване, пълни болници и смърт...Питате се защо - защото срещу грип няма ваксина и ваксините не са да спрат лаборатпрния грип. Ваксините са целта на пандемията, а не решение...
26
2
 
41
 
! Отговори
Човешкият род преди 3 седмици
Научаване няма! Ваксинираха ги, мрат като мухи и пак се натискат. Какъв *** трябва да си, а?
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наливането на грефенов оксид при хора продължава. На който му харесва да си сложи и 5 дози.
24
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само трета доза ! Как така? Малко е ! Четвърта, пета трябва. Ваксиниране през месец на стадотоБаламурници