12 са децата, жертви на коронавирус, от началото на пандемията

3 са издъхнали само този месец
22 сеп 2021 07:25, Нели Христова
64
12 са децата, жертви на коронавирус, от началото на пандемията
Снимка: БГНЕС

Две деца са починали след заразяване с коронавирус. Едното е момиченце на 7 години с хронично неврологично заболяване, а другото е било на 9 години.

По-голямото дете е починало в болница в Пловдив на 19 септември, но и към днешна дата не фигурира в официалната справка, която Здравното министерство публикува всеки ден. От ведемоството потвърдиха случая и обясниха, че в системата, като причина за смъртта, е записано друго заболяване - тежка форма на анемия, пишат от БНТ.

Само през този месец невръстните жертви на Ковид са вече 3, след като в началото на септември бебе почина в болницата в Ловеч.

От началото на пандемията броят на починалите деца от Ковид 19 е 12 като в този брой не е включено 9-годишното момиченце. Въпреки че според експертите тепърва се очаква да има увеличение на случаите, броят на заразените под 18 години през четвъртата вълна е сравним с най-тежките моменти на заразата в края на миналата година и през пролетта на тази.

През миналата година най-много заразени деца за ден е имало на 31 октомври - 192. По време на вълната тази пролет рекордът е бил 185 - на 16 март. Заразените деца днес са 175. По-уязвими ли са децата към делта варианта на коронавируса - потърсихме мнението на педиатри.


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм ЗА излизане от ЕС. До момента нищо хубаво не сме видяли. Месят се в национални политики. Цените скачат, искат да сме ваксинирани... Това е тирания, а не европейско семейство
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А аутопсии има ли, що промивате съзнанието на хората отново. Наясно ли сте каква е причината починалите от Ковид да се погребват без аутопсии и в найлонови чували. Продължавате ли да всявате паника и с тъпите си ваксини и сега хората да хукнат и децата си да ваксинират. До кога ще бъдем подметки на господата от ЕС, СЗО и т н световни институции. Как нр ви е срам
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сега тече облъчване което да доведе до стрес родители на малки деца и да започнат да искат ваксини за тях, нормално е хората да се страхуват за децата си, но не е нормален психическия натиск върху тях
56
1
 
5
 
! Отговори
Това преди 1 месец
е долна лъжа!!!!!! Престанете с тези манипулации!!!! След като не се правят аутопсии, никой официално не може да каже от какво е смъртта!!!!
55
0
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 1 месец
До Анонимен 54. Родителите са *** и заради техният бит и култура на мизерия, кръвосмешение и педофилство деца да раждат деца --- резултатите са видими починали деца.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 47 Ти първа ще ги броим починалите не от,а заради ваксините.Нали не очакваш да ритнеш камбаната веднага след като те набодат.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Родителите им антиваксъри ще си направят други. Ковидоустойчиви деца.
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Офф, Мангъров е специалист по детски инфекции. Слушайте го него. Сухи съчки, каза Мангъров. Не е виновен Мангъров, а тези, които му дадоха баницата и трибуната............... Медиите и началниците му са виновни.................
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
К колкото нарастват ващсинациите, толкова се увеличават заболелите.Повече ваксинирани има в интензивното, отколкото неващсинирани.Ваксинираните са по заплашени от неваксинираните.
50
2
 
2
 
! Отговори
мунчо преди 1 месец
ексинират или евтаназират? защото 13 деца са починали за година и половина, дайте сега да набодем 700 000 деца с експериментален бъркоч и да видим колко ще развият миокардит и др. странични дефекти? колкл ще обърнат резбата и колко след 10-20 год. ще могат да оставят поколение, ако доживеят до тогава.
49
2
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 месец
От статистиката и обстановката е ясно, че около 80% от народа е първо за психиатрията, а после и за ковид отделението.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонимА колко деца загиват при катастрофи? Колко деца умират от рак? Изобщо защо сме на първо място в ЕС по детска смъртност ?
47
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Антиваксърите не ги устройва, че ваксините са препоръчителни, а не задължителни. Антиваксърите искат ваксините да бъдат забранени. 20 хил починали от ковид. И колко от ваксини?
46
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега трябва или не трябва да се разреши ваксина за деца под 12 г.? Не да бъде задължителна, а да бъде разрешена. Разбирате ли антиваксъри, че има деца, на които е необходима?
45
4
 
3
 
! Отговори
Demonaz преди 1 месец
Да не са от Бразилия тези деца? Или етноса,които прави инцест.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е 0,0000 колко нули? Значи грипа си е нормален, благодаря за информацията!
43
3
 
22
 
! Отговори
Сократис преди 1 месец
Като говорим за деца, трябва да уточним, че починалите деца не са тичали и играли до преди няколко дена здрави и щастливи, а всички до едно са имали сериозни хронични заболявания и силно нарушена имунна система.Това, да се приравняват тези деца към общата статистика "деца", е некоректно, целенасочено и плашещо родителите на нормалните и здрави деца.Направете си в статистиките раздели за починали вследствие инфекции причинени от Ковид, на предварително здрави и предварително обременени деца
42
3
 
14
 
! Отговори
Сократис преди 1 месец
Не съм антиваксър и поради липса на друга алтернатива, съм ЗА ваксинацията срещу Ковид, но не приемам така представената статистика за детската смъртност от тази инфекция.
41
2
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Е....ясно е , че децата са починали от тежко заболяване , което води рано или късно до летален резултат! Кво го " СЕЕТЕ " тоз грип на всякъде , като арпаджик на село .
40
5
 
10
 
! Отговори
Смъртност в България преди 1 месец
Който се интересува може да ги намери бройките починали за последните 20 години броено от 2000 до 2020 смъртността на децата за 2020 е НАЙ-НИСКАТА ще бъде така и за 2021 година.