Евтин антидепресант намалява риска от хоспитализация при COVID-19?

Флувоксамин може да се превърне в алтернатива поради ниската си цена
29 окт 2021 10:27, Анисия Иванова
40
Евтин антидепресант намалява риска от хоспитализация при COVID-19?
Снимка: Pixabay

Използването на антидепресанта флувоксамин при пациенти с коронавирус намалява вероятността от хоспитализация. Това сочи статия, публикувана в медицинското списание „Lancet“.

"Използването на флувомаксин (100 милиграма два пъти дневно в продължение на десет дни) сред високорискови пациенти, диагностицирани рано с COVID-19, намалява необходимостта от хоспитализация, определена като престой в спешно отделение, или преместване във високоспециализирана болница", се казва в раздела за тълкуване на резултатите от проучването на уебсайта на списанието.

В проучването са включени 1497 неваксинирани пациенти от Бразилия, които са дали положителен резултат за коронавирус и са принадлежали към рискова група поради заболяване или възраст. Докато 741 от тях получават истинското лекарство, останалите 756 приемат плацебо в продължение на десет дни. Според резултатите от проучването пациентите, които са приемали антидепресанта, са постъпили в болница в брой с 32% по-малък от този на пациентите, които са приемали плацебо.

Изследователите твърдят, че са провели първото голямо контролирано проучване, за да проучат ефективността на флувоксамин при лечението на COVID-19, съобщава БГНЕС.

Според вестник "Уолстрийт джърнъл", който се позовава на един от авторите на изследването - канадския професор от университета "Макмастър" Едуард Милс, флувоксамин може да се превърне в алтернатива на други лекарства, като например моноклоналните антитела, поради ниската си цена и достъпност.

Според Милс в момента учените не са сигурни колко ефективни са потенциалните противовъзпалителни свойства на антидепресанта срещу COVID-19.

Авторите на проучването изпращат резултатите от него на СЗО и Националния институт по здравеопазване на САЩ (NIH). NIH вече отбеляза, че ще се нуждае от повече доказателства, преди да препоръча на пациентите с коронавирус да използват флувоксамин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Д.ИВАНОВА преди 2 години
Пълна забрана на реклама за лекарства БОРДЖИИ !
35
0
 
2
 
! Отговори
Затвор преди 2 години
Затвор за статии!!!
34
0
 
18
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Аз предлагам безплатна антидепресантна терапия - изключете телевизора и отидете в парка!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ни предлагали отрови бе.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от предишните ваксини през 1995-96 год. по време на короновирусната грипна пандемия Ухан95 се наричала Инфлувак почти като този антидепресант флувомаксин,а възможно по състав и съдържание,но щом е антидепресант за лечение невроните на нервната система от нещо,което ги затормозява проявено освен в мисловната дейност на мозъка за умственитедейности на човек с реакците му за поведение отличаващо се от нормалното за него тъй и тормозящите реакции на мозъка на сигналите на невроните от нещото.
31
0
 
4
 
! Отговори
ХАХАХАХ преди 2 години
Халюциногените най-много намаляват риска ;))
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че е така. Колкото по-стресиран е човек, толкова по-слаба имунна защита има и то срещу всичко, а не само срещу Ковид. Затова от сутрин до вечер 24/7 ни плашат с Ковид, за да има повече случаи и за да бъде по-оправдана ситуацията т.е. ако сте от стресиращите се, просто ограничете информацията, която получавате за брой заразени, починали и т.н., за да сте по-малко стресирани и така имунитетът ви ще е по-добър. Ако сте ваксинирани, да знаете, че сте от стресиращите се... :)
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега всички на антидепресанти!
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената цел на подобни статии е да си купувате и да пиете хапчета безконтролно и да се увреждате сами от тях. Хем парички им давате, хем се увреждате сами-идеален вариант за новия ред.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се окаже, че алкохолът в големи количества намалява риска от хоспитализация, ще трябва да отварят не нови Ковид-отделения, а изтрезвители.
26
0
 
19
 
! Отговори
Ако преди 2 години
си спрете и телевизора, гарантирано!!!
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега всички ще се зомбират още повече.
24
1
 
23
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Със сигурност помага на хипохондриците да не търчат по болниците.....>>>>>Ха дано,ама надали. Роднина си сложи и двете ваксини, добре е,но постоянно се психира заради вируса.Два месеца след.втората започна да досажда на джипито за третата и въпреки уверенията, че още е много рано,всяка седмица звъни "да не ме пропуснеш".Изпрати мъжа си на вилата, децата и внуците само до вратата и с маски.В позитивна и приветлива жена се превърна в скандалджийка,че някой ходел по стълбището без маска.Психиатър н
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не се бяха сетили да ни дрогират. Вече в мол и кръчми - само дрогирани.
22
1
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ТОЧНО ТОЗИ АНТИДЕПРЕСАНТ ИМА МНООООООГО ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ. ЧЕТЕТЕ НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ СЛЯПО, ИМА ГО И В БГ, НО ПРЕДИЗВИКВА МИСЛИ ЗА САМОУБИЙСТВО И СКАЧАНЕ ОТ ВИСОКИ ЕТАЖИ. ВЕЧЕ ПОДЕЙСТВА ТАКА НА МЛАДИ ХОРА ОСОБЕНО СИЛНО!!!
21
0
 
18
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
Лекуват *** ви! Пийниш ли такова нещо, свършено е с тебе. Цял живот няма отказване от тази дрога
20
2
 
20
 
! Отговори
Алибег Наркоманов преди 2 години
ДРОГАТА и АНТИДЕПРЕСАНТИТЕ лекуват ВСИЧКО продават се от МОИТЕ ДИЛЪРИ по НОЩНИТЕ КЛУБОВЕ хора елате ДА СЕ ДРУСАТЕ с РОЗОВИ ХАПЧЕТА всички ПРОБЛЕМИ изчезват пренасяте се в паралелен свят, където всичко е УБАВО много БЪРЗО ще се ПРИСТРАТИТЕ и ще ВИ СТАНЕ начин на НОВ ЖИВОТ като НАРКОМАНИ.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А ваксатролът знае ли, че към 02/10 ЕМА е регистрирала официално 26 000 починали пряко от ваксините и 2 млн. увредени в ЕС."----===---Всеки пълнолетен гражданин е задължен да разбере, че наплясканите по-горе числа, за *** антиваксърска пропаганда. Използва се елементарното неразбиране, че в една група от стотици милиони души в рамките на няколко месеца ще има хиляди починали. Когато починалите са и ваксинирани, това трябва да се разследва от ЕМА, и това е посочено в базата данни на ЕМА.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сигурност помага на хипохондриците да не ги е страх от ковид и да не търчат по болниците за нема нищо... Аз като казвах, че половината приети пациенти са просто уплашени и си въобразяват болест...
17
3
 
11
 
! Отговори
ПОНРНО ШОКЕР НОВИНА преди 2 години
СЛЕДВАЩАТА новина ЩЕ БЪДЕ хора ПИЙТЕ БЕЛИНИ и ДЕЗИНФЕКТАНТИ за да се ЛЕКУВАТЕ. Мъжете да почнат да пробват ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ ТАБЛЕТКИ за ЖЕНИ те също имат чудодеен ефект за предпазване и от КОВИД.