Доц. Кунчев: В Западна Европа е цунами заради Омикрон

Въпрос на време е новият вариант да се появи и при нас
22 дек 2021 09:16, Ния Христова
382
Доц. Кунчев: В Западна Европа е цунами заради Омикрон
Снимка: БГНЕС
"Вирусът търси начин да заобиколи имунитета ни, вероятно ще се появяват нови щамове. Това е война. Ние имаме няколко основни оръжия – дезинфекция, мерки, най-вече ваксината, а вирусът ще вади нови варианти", заяви в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 
Омикрон
 
"Противоречиви са данните, които получаваме. Всеки ден започва с преглед на ситуацията във Великобритания, Нидерландия и други страни. На среща преди дни експерти описаха ситуацията така – „В момента не сме във вълна, в момента сме в цунами”. Нарастването в Западна Европа е изключително рязко, броят на засегнатите от вируса е много голям, но тежестта не е толкова голяма. Колкото сме по-подготвени, толкова по-леко ще мине при нас вълната. Проблемът е, че ние не сме", смята доц. Кунчев.
 
"Вирусът търси начин да заобиколи имунитета ни, вероятно ще се появяват нови щамове. Това е война. Ние имаме няколко основни оръжия – дезинфекция, мерки, най-вече ваксината, а вирусът ще вади нови варианти. Ако нещата протекат като при Великобритания, възможно е болниците отново да се препълнят", прогнозира здравният инспектор, без да посочва точна дата за разпространението на Омикрон в България.
Още по темата
 
Кунчев припомни, че случаи на новия щам вече са регистрирани в съседни на страната държави като Румъния и Гърция. Въпрос на време било да дойде и у нас.
 
Ваксините и децата
 
Относно това дали едно 5-годишното дете трябва да бъде ваксинирано, Кунчев препоръчва имунизацията, за да му бъде осигурена пълна безопасност.
 
"Човек може да го кара по-леко, но това не значи, че не е преносител на вируса. Ваксинираният пази най-вече околните, но преди всичко той има имунитет за самия себе си", посочи той.
 
Според здравния инспектор над 5 млн. деца са ваксинирани в САЩ и при нито едно от тях няма развито автоимунно заболяване в следствие на ваксината. Той обясни още, че миокардитите са изключително рядка реакция, която се среща само при възрастните. 
 
"Оказва се, и мен ме стресира изключително много, че навсякъде има антиваксъри, но у нас те са най-кръвожадни. Един български град си замина, а те продължават да разпространяват какво ли не – чипове, самолети, графенофокиси. Щях да седна и да запиша всички теории, които бяха създадени, те са над 10. Това не е нормално, като има толкова много данни. Има седмици, в които нямаме нито един ваксиниран починал. В цялата работа има нещо оптимистично. Ние направихме едно проучване, което показа, че около 10-15% са крайни антиваксъри и с тях няма как да се преборим. Но има още две групи, които се колебаят. Ето за тях си заслужава да направим тази кампания", смята здравният инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
1
 
26
 
! Отговори
Само от Любопитство преди 2 години
колко още ще ги търпите, отнеха вече 2 години от Живота ви и ви поробиха с Милиарди външен дълг за да ги приберат в джобчетата си под формата на АнтиПандемични Мерки, само дето Смъртоносна Пандемия - няма и това е Очевадно и за Слепите!!
246
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАТВОР ЗА МАСОВА МАНИПУЛАЦИЯ И ПАНИКА! ОМИКРОН Е ПОЧТИ БЕЗОБИДЕН ЩАМ!
245
1
 
36
 
! Отговори
Erick USB преди 2 години
Има ли умрели от омикрон?? Нема ... Айде да се разкарат с тия глупости бури ,цунанита тем подобни.. видяхме колко пазят ваксините ,нема що !! Няма да се ваксинирам с тая измислица
244
3
 
32
 
! Отговори
Бустерче преди 2 години
Този радиоактивен мизантроп изпълзя от блатото и пак почна да ръси инфантилни глупости. По цял ден нищо не прави - поне да чете Lancet - хората са го обяснили кой кого и колко заразява. Както и няколко водещи немски и испански професори с официални публикации (за графена).Когато Lancet говори - лекарите просто мълчат и слушат !
243
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според КУКУнчев - "кръвожадното цунами - ККЦ" ваксинираните предпазват околните, а самите се раболяват - следователно разнасят вируси повсеместно.
242
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според историците 30 сребърника се равняват на около 10 000 евро. Да не обиждаме Юда, сравнявайки го с нашите продажници.
241
1
 
32
 
! Отговори
чок преди 2 години
"Има седмици, в които нямаме нито един ваксиниран починал" - Кунчев ЛЪЖЕ НАЙ-НАГЛО!!! Справка - за последното денонощие 15% от починалите са били ваксинирани. може да го проверите.
240
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е цунами в западна Европа, защо не спрете временно чартърните полети с туристи за ски курортите?? Къде ви е превенцията в Бг, навсякъде вземат мерки само Бг с отворени порти.
239
0
 
16
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Ваксините пазят срещу определен щам.. както всяка грипна ваксина. Трябва да се слагат всяка година и пак няма гаранция, че си 100% защитен. Естествения имунитет е най-добре.. До сега не съм чул човек да го е изкарал веднъж и да умре при второ разболяване.. иначе има много които го карат по няколко пъти. Но повтори ли те, е като лека настинка..
238
2
 
21
 
! Отговори
, преди 2 години
Гледахте ли я онази ***, вчера по новините, която си ваксинираше дето. Как ще обяни след врме на малкото момиченце, че е била *** кофа и затова е навредила на детето си.
237
4
 
24
 
! Отговори
до 256 преди 2 години
Като гледаш най-ваксинираните държави какъв го ядът, ние тук сме китка. Така, че извода е, че ваксините са вредни за човечеството, а такива като теб послушковци, да си слагат пета доза и стоят в мазето да умрат някога. И какво се оказа, че с ваксини или без ваксини пика е 230 дена, после всичко се нормализира.
236
2
 
22
 
! Отговори
do 265 преди 2 години
Никой не ти е давал гаранция, че ще живееш с орлите :). До преди 200-300 години са живели по 30-40години. Слагайте си ваксини, стоите си по домовете.. кой както иска да се пази. Както виждате никой няма дерт нито за вас, нито за децата ви. Европа се надупкаха и сега пак ги затварят. Повечето хора го изкарват леко вируса.. Все пак основната цел на този вирус е да се намали населението на земята, а мерките са хибридната война.
235
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираният пазел най-вече околните. Не, Кунчев, както го каза по-нататък, ваксинираният пази най-вече себе си. Ама трябва да ми вменяваш вина, нали Кунчев, да ми натрапиш вина, че съм отговорен за здравето на другите около мен. Ама няма да мине този път. Аз се ваксинирах, за да предпазя преди всичко себе си. Но този до мен може да направи същото без да плаща и стотинка за това. А той не го е направил. Но аз пък няма да мисля за него. Няма да стане, дори и този до мен да умира.
234
2
 
21
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Цунами от какво - от С0поли ли?!, щото Омикрон е Хрема!
233
0
 
2
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До До Бау еми изкара ковид ....
232
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз така и не разбра, че набързо скалъпените "ваксини" са причина за появата на нови щамове, и ще продължават да се появяват и нови, и нови, ама така е с този масов експеримент, вие какво очаквахте??
231
1
 
10
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
Не говоря за холограма. Остарял е с поне 10 години. А очите му.....
230
2
 
21
 
! Отговори
9 преди 2 години
Този няма ли да го задържат за всяване на паника. Герберсаки плъх гаден.
229
2
 
13
 
! Отговори
аа преди 2 години
бедни ми бедни кунчев защо не умря от короната поне да станеш герой, сега вече всички те еават
228
1
 
11
 
! Отговори
Бay преди 2 години
пак холограма! Прекалявате!