Проф. Кантарджиев: През пролетта може да се освободим от пандемията

Преболедуването на Омикрон предпазва от заразяване с други варианти
214
Проф. Кантарджиев: През пролетта може да се освободим от пандемията
Снимка: БГНЕС

Ако си преболедувал варианта Омикрон, няма да хванеш Делта, пази те от другите варианти. И вече е доказано, заяви пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев.

Той поясни, че в страната предстои период, в който ще се разпространяват и двата варианта - "Делта" и "Омикрон".

Здравният експерт открои няколко положителни тенденции, дори прогнозира края на пандемията от COVID-19, което по думите му може да се случи през средата на 2022 г.

Той подчерта, че ще бъде налице бързо увеличаване на случаите, но това ще бъде съпроводено и от бързото намаляване на заразените. Новият вариант протича по-леко, потвърди проф. Кантарджиев.

Още по темата
Омикрон ще се разпространи много бързо и така ще се изгради имунитет в обществото, поясни проф. Кантарджиев.

"Можем да постигнем достатъчно траен имунитет, така че след бързото разпространение на "Омикрон", през пролетта на 2022 да можем да се освободим от пандемията", прогнозира проф. Кантарджиев.

Проф. Кантарджиев препоръча на ваксинираните граждани да си поставят и третата доза, защото по думите му, пълният ваксинационен курс е от три дози, и само така защитата от влизане в болница при заразяване достига до 80 %.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"защото по думите му, пълният ваксинационен курс е от три дози,...." Това в Израел ,явно не го знаят и вече са на 4-та доза .
149
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бивш пациент. Личи си вредата от недолекуваните болести....
148
3
 
13
 
! Отговори
бивш пациент преди 2 години
Вижте как гледа..от снимката!!! Този човек има психически проблеми. Нека опита в Наречен..а ако не помогне...Карлуково.
147
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен173. Детоксикацията може да стане само с домашнярка! 1:1:1 Първак-Ракия-Патоци! После ништу та не лови!
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тоя, който написа: "Съпротивата вече има .. световен съвет по здравеопазване на съпротивата ... , вчера даде насоки как се детоксикира ваксина след набождане.. 10хил. учени и хиляда адвоката"...... Представяте ли си колко болни мозъци има около нас, ако това е вярно!
145
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще се освободим от теб, професор Пенсионеров?
144
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зиези-то се оказа голяма тъпотия за болни хора.
143
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В официалния сайт на National Library of Medicine изобщо няма такива глупости. Пийте си хапчетата!
142
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 163: На кой му пука какво ще си биеш и какво ще пропуснеш? Що мислиш, че някой се интересува от теб?
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен163 Дай линк към някоя статия де.
140
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Егати "съпротивата". Пълна смешка. Четете си един на друг глупостите. Май останахте малко - едните поизмpяxa, другите се ваксинирахте (лично познавам няколко такива). И останахте тези, които се иопитват да вдигнат рейтинга на сайта. Голям смях сте." - Четем си глупостите викаш хаха Еми не, четем каквото трябва. Примерно "Национална библиотека по медицина на САЩ". Там пише МНОООГО интересни неща за ваксината, но няма да ти кажа какви, за да си биеш бустера, а на пролет и 4-тата. Аз ще пропусна!
139
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"съпротивата вече пусна и търсачка зиези с 4 милиона антиваксърски страници" И къде е това?
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй ли каза чичко Били ?
137
2
 
1
 
! Отговори
Писна Ми преди 2 години
До Анонимен 154, щом препоръчваш евтаназията наречена "ваксина" срещу ковид 19 си ясен случай или тотално промит от мозъчните мъгли от поредния буустер или имаш облаги щом "препоръчваш" без някой за миг да те е питал какво препочъваш точно ти Анонимен 154, не работи пропагандата отдавна никой не ви се връзва, но вие продължавайте да заработвате все пак за това ви се плаща вършете си работата качествено.
136
3
 
3
 
! Отговори
Писна Ми преди 2 години
До Анонимен 145, изпускаш една малка подробност понеже никъде не се спомена по нашите медии но на 01.12.2021 г. се подписа "Пандемично споразумение" на СЗО делегиращо им власт над всички нас и национални държави. Даваме права над нашата конституция на частната организация СЗО при следваща пандемия това нещо е разписано от:д-р. Т. Томовг-н. Ю. Стеркг-жа. К. Ивковаг-жа. К. Петровад-р. Р. Филиповаг-жа. О. Сотироваг-жа. Е. Ивановаг-н. Г. ГеоргиевДокумента е публично достъпен
135
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати "съпротивата". Пълна смешка. Четете си един на друг глупостите. Май останахте малко - едните поизмpяxa, другите се ваксинирахте (лично познавам няколко такива). И останахте тези, които се иопитват да вдигнат рейтинга на сайта. Голям смях сте.
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърчетата са в траур хахаха След няколко месеца вече тотално ще се чувстват прецакани, а когато пуснат следващият вирус догодина, направо ще се скрият в жилищата си, което в случая ще е за тяхно добро. Според официален доклад на Public Health of England при ваксинираните хора намалява броя на Т-клетките в организма. Честито! Няма да ви пускам доклада, за да си биете и бустер, понеже сте много умни и красиви хахаха Ако някой иска да си го намери сам. Не е трудно, стига да имаш желание...
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вие от т.н. "съпротива " всичките ли сте толкова умни?" - Най-малкото четем това, което трябва, а не разчитаме, че по БТВ ще те информират за научните статии по въпроса. По БТВ можеш да чуеш реклама на ваксината, но не и научни мнения, обаче вие разлика между двете не правите, затова се ваксинирайте и така. Щом не правите разлика между реклама и наука, освен ваксина, друго не виждам какво да ви препоръчам. Статии няма смисъл да споделям, защото не ги четете, иначе мога да те залея с информация!
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това официалния сайт на психодиспансера ли е? Защото пишат няколко изплашени и паникьосани антиваксъра и тиражират страшни глупости... А ако някой напише нещо друго - трият му го. Така се получава, че 28-ми номер отговаря на 120-ти, което е смешно и показва свободата на словото в БГ. Затова пък простотиите се поощряват. Защо ли е това и кому е нужно?
131
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АНТИВАКСЪР PRO - Естествено, че няма да се ваксинираме. Все пак имаме глави, а не телевизори на раменете, за разлика от теб например. Вече има супер много научни статии по въпроса, даже официални доклади от министерствата на здравеопазването, какво се случва с организмите на ваксинираните, но ваксърите освен от телевизията по друг начин не се информирате за случващото се. Всъщност глобалистите точно на това разчитат - на хора гледащи телевизия. Иначе няма как да ви излъжат хахаха боцкай се!