В Англия вече без маски и COVID паспорти

Градският транспорт в Лондон обаче изисква носене на маска
27 яну 2022 12:52, Елка Василева
65
В Англия вече без маски и COVID паспорти
Снимка: архив, БГНЕС

В Англия от днес отпадат носенето на маски и COVID паспортите след облекчаването на действието на така наречения План Б за борба срещу COVID-19 на британското правителство.

Министърът на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че вдигането на мерките е в резултат на успешното масово ваксиниране и по-доброто разбиране на лечението на COVID-19, предаде БНР.

Още по темата

Говорител на премиера Борис Джонсън каза, че носенето на маски сега ще бъде въпрос на личен избор.

Някои от големите вериги магазини обаче обявиха, че ще продължават да изискват маски. От железниците също казаха, че препоръчват носенето на маски. Кметът Лондон Садик Хан обяви, че носенето на маски остава задължително в градския транспорт.

Отпадат COVID паспортите, но организаторите на събития ще имат право да ги изискват, ако преценят, че това е необходимо.

От 31 януари ще отпадне ограничението на броя на посетителите в домовете за социални грижи. А от 16 февруари от служителите в тези домове ще се изисква антигенен тест, преди да постъпят на смяна, вместо досегашната практика за PCR тест.

По данни на правителството 86,5% процента от обитателите на домовете за социални грижи са с бустерна доза ваксина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Каквито и мерки да са отхвърлили, не могат да се мерят със Швеция, където никога не е имало локдауни, маски и затваряне на училища, дори маските в транспорта по време на най-голямата паника са били само препоръчителни и никой почти не ги е носил. Тепърва британците ще създават истински имунитет, какъвто Швеция е постигнала. Швеция не е интересна за медиите.
54
2
 
3
 
! Отговори
Нов Сезон преди 2 години
Не се радвайте - март-април идва новият сезон на ковидиотщината, заедно с нови мерки, "ваксини" и сертификати!
53
1
 
0
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Ами има, ама в Баркинг и Ууд Грийн сигурно не са чували за такова нещо, казва се ваксинационен сертификат и го получаваш с писмо от NHS или с тяхната апликация.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да бъде, питайте на Киро рапара народен представител с обратната захапка кои са фашистите
51
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ваксинираните омикрона не е опасен. А който е останал неваксиниран, негов си проблем. Мерките падат. Икономиката да върви.
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев Ко става бря къде е вируса в Англия че не разбрахме (
49
4
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
НЯМА НУЖДА ОТ НИКАКВИ МЕРКИ, ТЪЙ КАТО ОМИКРОН Е ПО- ЛЕК И ОТ ГРИПА!!! ЛЕКУВА СЕ ПО СЪЩИЯ НАЧИН!!! КОЙТО ПРЕБОЛЕДУВА ОМИКРОН ПОЛУЧАВА ИМУНИТЕТ ПОНЕ ЗА 6- 8 МЕС.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изискваха се, явно не сте посещавали театри.... Това беше само когато имаше локдалн, иначе никога не е имало задължителни сертификати!
47
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада се случва нещо грандиозно - Отава ще бъде блокирана от над 60 000 тира и стотици хиляди протестиращи!!От сащ се очакват още 40-50 000 тира.Министър председателят им ги е обявил за малцинство и терористи!Май започна канадската революция:)Напишете в ютуб или фейсбук Convoy to Ottawa 2022
46
3
 
15
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Много си зле ... понеже сте в Еропейския Съюз сега каквото наредат това ще сърбате дамек : Ковид -маски,Ковид-маски и така още 2 години дакато изкарат още 10-20 милярда печалба ..Колко си забрулен ...... заблуден
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46, Изискваха се, явно не сте посещавали театри.
44
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид паспорти/зелени сертификати в Англия никога не е имало или пък да се е изисквало!
43
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До До 30 Ваксинирани мъртви - най-живите и добри мъртви. Недей да спориш с ваксъра - ще те свали на неговото ниво и ще те победи с про стотията си.
42
7
 
22
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
"Някои от големите вериги магазини обаче обявиха, че ще продължават да изискват маски. От железниците също казаха, че препоръчват носенето на маски. Кметът Лондон Садик Хан обяви, че носенето на маски остава задължително в градския транспорт." Значи така, царя дава пъдаря не дава! По тая логика утре Садък хан или еврейските гешефтари от Маркс енд Спенсър може да обявят че освен маска трябва и ваксопаспорт за подопечните им обществени места! Иначе да световното задкулисие особено държи на маските
41
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В резултат на масовото ваксиниране" !!!
40
5
 
21
 
! Отговори
До до 31 преди 2 години
Погледни страници (таблиците) от 38 до 41. Във всички категорий смъртността над 50 години е по голяма при ваксинираните, като над 80 е повече от 3 пъти по голяма. Това са абсолютни цифри, ако се вземе процент ваксинирани и т.н. изглежда по друго. Но има и една подробност - до 5 седмици след ваксинацията - когато смъртността е най голяма ги броят като 'неваксинирани'!
39
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не ви харесва България, багажа и ловете за страните, които така обичате да давате за пример.
38
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер много се дразня от хора, които псуват собствената си страна! Вървете да коментирате в британски форуми тогава! Ще ги отменят, защото онзи наглец Борко няма никакво намерение да си ходи, въпреки че ги направи на маймуни. Ясно е колко им струват мерките, след като той си позволи да чупи гьобеци с лазерен меч, а подопечните му седяха вързани вкъщи.
37
6
 
23
 
! Отговори
До До 30 преди 2 години
Не знам колко получават 'берачите на малини' - явно си по запознат. Но ако погледнем на да речем страница 41 - неваксинирани (над 80) починали 298, ваксинирани с 2 дози - 1406. Та кой викаш е имал по голяма полза от ваксинацията?
36
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Логично е при този процент ваксинация и тази почти нулева смъртност на ваксинирани (ако махнем тези над 80 години по данни на тяхното министерство) и спокойна здравна система да паднат всички мерки. Постепенно в ЕС нещата отиват натам също. Но не и у нас. Както винаги, "хитрият" всеможещ и всезнаещ българин се оказва с най-грешните решения и се проявява като аутсайдер и опашкар.