Проф. Кантарджиев: Вълната в София и Благоевград вече "прегря"

Според него ще има спад на случаите в Западна България
31 яну 2022 10:53, Ния Христова
123
Проф. Кантарджиев: Вълната в София и Благоевград вече "прегря"
Снимка: БГНЕС
"Клетъчният имунитет на ваксинираните и преболедувалите е достатъчно силен срещу Омикрон. До една седмица очаквам спад на случаите в София, Благоевград, Перник, Кюстендил и увеличение в Североизточна България. В област Бургас случаите ще се стационират и ще намалеят. В края на март ще имаме рязък спад", заяви в ефира на Нова тв проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столичната община по здравните въпроси и бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести.
 
Според него в София и Благоевград вълната вече "прегаря". 
 
"Преболедувалите имат имунитет. В София 46% от хората са ваксинирани. Влезлите в болница обективно са по-малко, както и тези в интензивни отделения, на фона на многото новозаразени", каза още професорът.
Още по темата
 
Той обясни, че сребърната вода има доказано антимикробно действие. 
 
"Наносреброто е много полезно, използва се за дезинфекция. Чистият въздух също е много важен. И UVC лампи вършат тази работа", изясни Кантарджиев. 
 
Експертът посочи, че бустерът пази от Омикрон, а към момента 600 000 българи са си сложили трета доза. 
 
"Работи се върху петвалентна ваксина, която да пази от грип и коронавирус, когато той се приравни на обикновен грип. Тогава ще свалим маските, ще отпаднат сертификатите и ще внимаваме", подчерта медикът.
 
"Лятото министерството трябваше да каже, че есента ще се искат сертификати. Доц. Кацаров правеше хаотични действия и изведнъж въведоха документа. Така не се прави", счита той.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
32
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Наздраве бай Тодоре :)))))))))))))) Прегряла ти е главата от ракията на теб :)))))))))))))))
33
2
 
16
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Аа КПП на Боко съ върха на тъпотията!
32
2
 
18
 
! Отговори
човека преди 2 години
Не е ли грехота? Делят ни като все едно сме животни. Аз нямам против ваксинирайте се, взимайте нарко*тици, но не делете хората. нека който иска. аз и многооо много мой познати имахте омикрон и ковид и всичките му версии и нищо. кашляш
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
....клетъчният имунитет на ваксинираните и преболедувалите е достатъчно силен...... Колко са боледувалите, да каже БайШиле, какво значи боледували - само регистрираните официално ли, а има ли боледували без симптоми, а има ли хора, които имат вроден имунитет и/или изобщо не могат да се разболеят от т.нар. коронавирус, каквото и да значи това нещо.
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пиичове, той не е пиян! Така си е по рождение!
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя му прегря мозъка последните 2 години
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИ КАЖИ ЗА МИЛИОНА В СМЕТКАТА СИ, ЧЕ БЕЗМАЛКО ДА ПОВЯРВАМ КАК АМЕРИКАНСКА ФИЛАНТРОПСКА КОМПАНИЯ ЩЕДРО ТЕ ДАРИЛА ЗАРАДИ СМЪРТТА НА ЖЕНА ТИ... ПОЧТИ ПОВЕРВАХ, ША ЗНАИШ...
27
1
 
19
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Сертификат е вай-*** нещо в БГ , с което да принудят хората към ваксиниране!
26
0
 
13
 
! Отговори
ПРЕГРЯ преди 2 години
СЪЩО И ТОЯ ПЕНСИОНИРАН ПЕРРКО, И ВИЕ, И ЦЯЛАТА СХЕМА, НО ОЩЕ ВЪРТИТЕ МАШИНАТА НА ЛЪЖАТА.
25
2
 
22
 
! Отговори
Леша преди 2 години
"В София 46% от хората са ваксинирани" Вчера имаше новина, че в Индия са инжектирали (това не е ваксина) над 75% от индийците. И двете новини са достойни за приза в състезанието "Най мазна лъжа на годината".
24
0
 
24
 
! Отговори
Махалото преди 2 години
се връща обратно. Сега главната грижа на ковидясниците ще е да внушават на раята усещане за постепееенно отшумяване на "пандемията"; един вид опасността беше и още е огромна, не трябва да се отпускаме; затова ваксинирането да продължи и пр. дъра-бъра. Абе, тепърва ще се броят пилците - като се направят ОБЕКТИВНИ анализи и се види какво, колко, как и защо. А много хора отсега пълнят гащите и има защо.
23
15
 
8
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"В София 46% от хората са ваксинирани." как си личи, че е столица. :D
22
1
 
17
 
! Отговори
Награда преди 2 години
Хайде да обявим награда за професор в България, който говори на правилен книжовен български език. Как пък един/една не се намери, сред всичките шестващи по телевизиите учЕни! Аман от диалекти, мекане и паразитни изрази в речта им. Проф. Кантраджиев е бляскав пример за това.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старост-нерадост...
20
1
 
18
 
! Отговори
От сутринта преди 2 години
Наздраве, кантар! Важното е да не се пропуска сутрешната доза!
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 години му чета измишльотините от време на време...
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя глу.постите му още ли ги пускат. Сменете малко с темата за Украйна и ги редувайте през ден. Че скучно взе да става...
17
1
 
24
 
! Отговори
Не става вече преди 2 години
с тоя страх, добре имунизираха населението с ежедневните опити за страх. Как ли ще се оправдават след време ? И дали ще бъдат оправдани ?
16
2
 
34
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Кантарчето е забравил как подшушнаха на ББ да затвори парковете (както вече се спомена), а някои негови лакеи се престараха и махнаха пейките за да не дишаме чист въздух. Дядка, прегрял си вече и за нищо не ставаш - използван ХХХ не се позлва пак. Да не се беше продавал. Като разкараме и фандъчка ще си в незаслужена пенсия най-накрая
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Пимпира и Рачев помашкия мустак яко крадат от хранилката .Много екскурзии по света имат откъде парички?