Вече е почти сигурно: COVID-19 е плъзнал от лаборатория

Това разкриват нови документи
20 дек 2023 12:01, Нели Христова
201
Вече е почти сигурно: COVID-19 е плъзнал от лаборатория
Снимка: БГНЕС

Нови документи, разкриващи план за създаване на подобен на SARS-CoV вирус в Китай месеци преди да избухне пандемията, показват, че създаването му в лаборатория е почти сигурно, както и че именно така се е разпространила глобалната зараза.

Свeтовни медии се позовават на нови документи, получени по Закона за свобода на информацията във връзка с въпросите, повдигнати в американския Конгрес. Те са свързани с планове от декември 2018 г.  да се "конструират шипови протеини" за заразяване на човешки клетки, които след това бъдат „вмъкнати в SARS-Covid". Манипулацията трябвало да се извърши не къде да е, а във Лабораторията в Ухан.

Както е известно през декември 2019 г. се появи COVID-19, който счупи всички рекорди по заразяване, причинявайки глобална пандемия. Жертвите му до декември 2023 г. са 6 987 222 души.

Предложението за конструирането на "подобрения" вирус е отправено от организацията с нестопанска цел в Ню Йорк EcoHealth Alliance, която чрез субсидии от правителството на САЩ финансира в чужбина подобни експерименти.

Според медиите въпросната организация се е опитала да заблуди Пентагона по отношение на риска, за да си осигури финансирането.

Това стана ясно, след като сенатор Ранд Пол показа документи, че в схемата е била включена и лабораторията в Ухан.

Идеята за безвъзмездното финансиране била благородна. С проекта трябвало да се обезвреди заплахата от коронавируси чрез инженеринг на "оригиналния SARS, за да се предотврати разпространението на вируса върху хората и да се разработят технология и стратегии за ваксини".

За специалисти новите разкрития показват, че изтичането на вируса от лабораторията в Ухан вече е почти сигурно, за съжаление този експеримент уж за добро уби близо 7 млн. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
6
 
! Отговори
Ппп преди 4 месеца
Масово се трият коментари и то след като са излезли свързани с мнения за ваксането
151
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От статията ми стана ясно, само че няма никакви доказателства за нищо и няма нищо ново, само че някакви медии и някакви специалисти се позовавали на нещо. Нали знаете, че биологичните лаборатории и в момента работят със стотици вируси и техни модификации, те леченията и медикаментите, ваксините и терапиите не ни ги казват астролозите от звездите, микробиолозите ги създават в лаборатории.
150
11
 
2
 
! Отговори
Цонко преди 4 месеца
Някой беше написал, че иска осъдени за този тормоз. Е, ще трябва да осъдим китайците тогава. Китайци го разработват в Китай. Финансирането е било от САЩ за съвсем друго нещо, но накрая излиза пак китайска работа. Всъщност САЩ въобще нямат интерес от разпространението на този вирус, след като изпаднаха в криза и си затвориха икономиката за 9-12 месеца.
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Файзър?
148
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Събитие 201 - Световен икономически форум. Октомрви 2019. Оттам тръгвам всичко
147
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Искаме осъдени за този тормоз!
146
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да уточнят , че е тръгнал от мумията в мавзолея.
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хора от доста правителства трябва да поемат наказателна, ане политическа отговорност.
144
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Имам един странен въпрос. По линия на Н А Т О, в който сме член, нашето правителство информирано ли е от нашите задокеански съюзници, за пускането от тяхното правителство на такъв опасен вирус. Защото тук целия народ знаеше за горепосочените факти само правителството незнаеше.
143
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не къде а защо е създаден е по-важно.
142
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те и крааваарските лаборатории в осссраина бяха конспирация... може само да ни радва, че подобни лаборатории в Територията също са конспирация..
141
0
 
34
 
! Отговори
нафърфорий преди 4 месеца
Ааа..., тъй ли стана тя!? Когато най-добрите Вирусолози ви го казаха в самото начало на пандемията всички им се присмиваха и ги "банеха" по всички медийни ресурси, нъл тъй!? Скоро шъ излезе наяве и другата истина, а имено, че - всичко е било предварително запланирано!!!!!
140
1
 
33
 
! Отговори
да! преди 4 месеца
В дъното на всичко е САЩ. В тяхната страна не е позволено, затова използват други. Те да гинат и да опитат пешкира. А за хамериканците - само печалбите от продадените ваксини.
139
0
 
24
 
! Отговори
Заключение преди 4 месеца
Очаквано. Вирусът е спонсориран от американския бюджет, след което е "изпуснат" в Китай. Ама се оказа бумеранг. Пак очаквано.
138
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Made in China е, нищо не си разбрал. Технологията и финансирането е американско, но китаеца го е забъркал в Китай. В щатите законите не позволяват съществуването на подобни лаборатории на американска теритотия - сещай се защо.
137
1
 
17
 
! Отговори
Made in usa преди 4 месеца
То беше ясно това.
136
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съболезнования. Сащ и Китай нямат извинение за това което сътвориха.
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
2/2 Ако си бе признал незаконната дейност, времето за разработка на препарати и алгоритъм на лечение щеше да бъде скъсен поне на половина - щяха да имат изолиран вариант много много по-рано...много животи щяха да бъдат спасени...доста хора са бесни в сащ заради една шепа чиновници..
134
4
 
16
 
! Отговори
Без уважение... преди 4 месеца
Да, този "финансово-хуманен" експеримент уби майка ми, баща ми, леля ми, а мен ме остави духовен и физически инвалид! Благодаря на USA!
133
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това се разбра още миналата година. Китайците са бъркали отварата зад гърба на американските спонсори, но понеже са невежи са изпуснали работата. Накрая едните не искат да си признаят, че са разработвали ноухау, а другите, че са ги работили зад гърба. Демек, китаеца се е опитал да краде от американеца, но е оплескал работата. Още с първите новини за вируса началника на програмата в щатите е знаел кои лаборатории е финансирал да разработват тая гняз, но си е затраял..1\2