България получава 812 млн. евро за борба с COVID-19

Средствата ще бъдат използване за медицински цели и за бизнеса
15 мар 2020 21:05, Нели Христова
201
България получава 812 млн. евро за борба с COVID-19
Снимка: БГНЕС

България ще получи общо 812 милиона евро от обявената от ЕС сума за борба с коронавируса, става ясно от разчетите за страните членки, съобщава БНР.

В петък Еврокомисията съобщи, че е готова да увеличи на 37 милиарда евро сумата за тази цел.

Част от сумата ще бъде отпусната като ликвидност, а друга част – от съответния бюджет на ЕС. България ще получи съответно 122 милиона и 690 милиона евро.

Освен това, страната ни все още не е усвоила 546 милиона евро по европейските структурни и инвестиционни  фондове след обявяването на Инвестиционната инициатива за отговор на коронавируса. Страните членки, на които са останали тези пари, ще ги използват срещу заразата, вместо, както досега, да ги връщат в хазната на Съюза.

Така България ще разполага със сумата от 1,358 милиарда евро по това направление.

Освен за медицински цели, средствата ще бъдат използвани в помощ на най-уязвимите сектори на икономиката като малките и средните предприятия, пазара на труда и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това беше големият зор, да прилапат парите от ЕС. Не им дреме нито за болните, нито за заразените, нито за медиците, които ще ги лекуват. За това и не затвориха границите, да се напълним по-бързо и да вземат по-отрано парите.
135
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОКОГА ГАЗОВОБЕНЗИНОВИЯТ КАРТЕЛ НЯМА ДА НАМАЛЯВА ЦЕНИТЕ ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ? Да не купувате американски втечнен газ на тройни цени тихичко за да си властвате безметежно... Бедна България защото е бедна подкрепя богатите икономики...
134
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
около 700 милиона ще отидат за олигархомедиите за да пропагандират успехите на олигархията в борбата с епидемията, а сто милиона ще потънат в здравеопазването. Колко ще отидат за респираторни апарати, за дезинфектанти, за ТЕСТОВЕ включително хората сами да си правят, и колко за маски оставям на вас да прогнозирате.
133
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И едни депутати потриват доволно ръчички...
132
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли си мисля, че парите изобщо няма да отидат за борба с вируса?
131
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи коментарите са горе долу така. Ако ЕС дава пари ще се крадат, ако Русия даде колко велика е русия. Ей такива работи... А петрола от русия го плащаме по 41 долара , вместо 25 от с.Арабия. Да живее дружбата
130
1
 
13
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
четете в афера за китайските респиратори които ще бъдат внесени на десеторна цена и ще дойдат чак ноември. организираната престъпна група в действие. до преди 3 седмици са продавали респиратори на безценица по 100 лева, на вносителите на китайските ментета сега ще плащат по 50 000 лева на машинка при пазарна цена 7 хиляди. да вадим въжетата...
129
0
 
13
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Европейският съюз ще даде на България 812 мил. евро за борба с вируса. Всичкитебанкноти са белязани.
128
3
 
16
 
! Отговори
we преди 4 години
Тяхното даване го знаем - накрая ние ще им даваме, защото нямаме гръцки политици.
127
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Че падне лапане!
126
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ха такааааа номерът минааа!
125
2
 
15
 
! Отговори
Опааааа преди 4 години
Иииии едни пари потънаха някъде ... :)
124
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За едни пари била цялата тази работа - коронавирус?! Кражба като за последно.Съсипа се цели отрасли - туризъм,транспорт. И защо - за да се прилапат едни пари. Ами с тези пари ни платете данъците. Владито Горановия защо нищо не казва за дан.декларации и плащанията?! Как ще плащаме в в края на април при положение, че убиха икономиката от раз. Това не е като да се возиш на задната седалка на премиерския джип,да се хилиш тъпо и да угодиш на шефа си. Ами банките,наемите,ток,вода,телефон.МАФИЯ ГАДНА
123
11
 
4
 
! Отговори
сс преди 4 години
Тази новина е за ужас на русофилите в България.
122
0
 
17
 
! Отговори
iii преди 4 години
Парите несъмнено ще бъдат "усвоени". Аз извън темата бих искал да споделя с вас отвращението си от поведението на трите т. нар. национални телевизии. По 24 часа нонстоп ни говорят само за това и създават страшна психоза. Ясно е, че трябва да ни информират какво става и как да се пазим, но нека се ограничат само в централните си емисии за по десетина минути.
121
11
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Има една поговорка която надявам се знаете - крадеца вика , дръжте крадеца . Така , че тези , които обвиняват , че парите ще бъдат окрадени 100% са крадци. А в такава тежка ситуация крадците минават в графа мародери , а за мародерите има тежки наказания . Мислете какво пишете !!!
120
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
#ГоджиКъдеТиЕМаската
119
3
 
18
 
! Отговори
Крадене Крадене преди 4 години
ХАХАХАХХА, Струваше си цирка !! Къде е държавата да опрости кредитите, НАП, НОИ , Наемите ?? Къде е държавата да прибере бездомните кучета и клошарите? Къде е държавата за ОНКОБОЛНИТЕ? Къде ? Смешни долнопробия от постсоциализъма!С обич и ЗДРАВЕ си останете
118
5
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Мен вирус не ме лови! Аз и СТРАНДЖАТА ще оцелеем и след ядрена войно другари.
117
3
 
11
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Изолирайте го другаря Зозо. Беше винтимен контакт съсъ СТРАНДЖАТА, който е вирусоносител!!

Спонсорирани публикации