Проучване за битката за София: Фандъкова печели балотаж с Манолова

С шанс за влизане в СОС е партия, зад която стои Слави Трифонов
Обновена: 31 юли 2019 15:52 | 15 юли 2019 18:34, Веселина Йорданова
130
Проучване за битката за София: Фандъкова печели балотаж с Манолова
Снимка: архив, БулФото

Ако се кандидатира, Йорданка Фандъкова най-вероятно ще бъде преизбрана за кмет на София. Това показват данни от проучване на Центъра за анализи и маркетинг, представено от Юлий Павлов на пресконференция.

То е проведено сред 1014 пълнолетни софиянци между 24 юни и 3 юли.

Още по темата
Според данните Йорданка Фандъкова на първи тур би водила с 36 на сто пред евентуална кандидатура на Мая Манолова - 23 процента сред анкетираните.

Преизчислението само сред твърдо решилите показва, че има теоретична възможност Фандъкова да спечели още на първи тур, макар да е по-вероятно при участие на Манолова в местните избори да се стигне до балотаж, коментира Павлов.

При балотаж между двете Фандъкова би получила 38.4%, а Манолова - 28.1%. Сред твърдо решилите да гласуват, които ще отидат до урните на втори тур, вероятното съотношение е 59 на сто за Фандъкова срещу 41 процента за Манолова, предаде БТА.

Юлий Павлов прогнозира разнороден Общински съвет, в който, според данните, общински съветници биха имали ГЕРБ - 28.9%, БСП 21.8%, "Демократична България" - 5.6%, ВМРО - 3.8%, СДС - 2.2%, "Атака" - 2.1%, ДПС - 1.5%.

Общински съветници би имала и евентуална партия на Слави Трифонов (4.3 на сто) или политическа формация с листа, зад която застане Трифонов, уточни Павлов.

На местните избори през октомври със сигурност смятат да гласуват 54.6 на сто от анкетираните, 28 на сто все още не са решили, 13.8 на сто - със сигурност няма да гласуват. Това прави около 540-550 хиляди души, изчисли Павлов.

Той припомни, че на миналите местни избори са гласували 412 хиляди души или около 41 на сто.

Това прави задачата на политическите сили подобна на тази на европейските избори - целта им е повече хора от онези, които твърдят, че са решили да отидат да гласуват, наистина да отидат до урните, коментира социологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 119 Искаме , искаме...
119
2
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 121 Иванчева е осъдена на 20 г. и е в затвора.
118
1
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Това го знаем. Няма нужда от никакви проучвания.
117
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поредната манипулация на платените "социолози"защо не включиха Иванчева в проучването ?!
116
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Цецка печелеше според *** медии, но нещо сметките на шайката излезнаха криви.
115
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате ли презастрояването на зелените площи и детските площадки да продължи?Искате ли племенника на Сашо Йорданов Ваклин и съдружник на жената на зам.главният прокурор Гешев да продължава да застроява безнаказано?Искате ли провинциален архитект от Червен бряг да определя обликът на София?Искате ли безкрайни ремонти и некачествено строителство? Ако не искате повече грабежи,не гласувайте за Фандъкова.
114
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно защото предишният път хората бяха отвратени и не отидоха да гласуват,Фандъкова спечели с около 200000 гласа.Винаги срещу кандидатите на СДС и после на ГЕРБ БСП е вадило почти неизбираеми кандидати.Сега се уплашиха от Манолова,защото за първи път има заплаха за управляващата мафия.Започна ожесточена война срещу нея с всички средства.Страх тресе Бойко.Цецо потрива злобно ръце.А без него трудно ще манипулират вота.
113
4
 
11
 
! Отговори
хора гласувайте преди 4 години
тя едвам спечели миналия път с фалшивите бюлетини и то защото много хора не гласуваха и само столичната аминистрация 10 процента да отиде до урните пак се зачита вота
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Застрои всички градинки и междублокови пространства. Сега чака да минат изборите и да пусне небостъргача в лозенец. Та Фандъкова а. В Берлин градския транспорт става 1евро на ден, а тук мислят как да го вдигнат на 1качване, не на ден.
111
2
 
12
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Че кой ще гласува пак за тази овца Фандъкова, която освен, че нищо не направи , развали и това , което имахме и тотално реорганизира, разбирай деорганизира движението в столицата. Мерси Данче, но си търси друга работа от есента. Който гласува за Фандъчето , гласува против София да се развива! Добре си помислете, дори да сте герберасти!
110
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВА МАНОЛОВА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА??!!??
109
20
 
7
 
! Отговори
Чак пък битка преди 4 години
за София !? Резултатът е предварително ясен - победа за Фандъкова !
108
6
 
13
 
! Отговори
Граф Игнатиев преди 4 години
Вярно ли Графа щял да пее в кампанията на крадливото Данче?
107
4
 
0
 
! Отговори
Не си го помисляйте преди 4 години
Никой нарушил примирието няма да го направи без някакви щети ... А онова няма да ви свърши работа...глупави не глупави ... Не си правете предположения, кой какво си знае си го знае, не нарушавайте мира ...
106
5
 
0
 
! Отговори
И да видим преди 4 години
Кой може да е Джокера и къде е прилепа е въпросът ... Не искам да задавам тия въпроси ... Не искам и да знам отговорите, само искам играта на котка и мишка да приключи и всеки да си гледа работата .... Много ли е?
105
4
 
0
 
! Отговори
Значи проявете преди 4 години
Човечност и изхвърлете детонаторите, че иначе Джокера ще гръмне всичките две лодки ...
104
4
 
1
 
! Отговори
И при условие, че .. преди 4 години
Сме в състояние все още на parley не мисля, че някой със здравия си разум ще наруши това трудно постигнато примирие ... Айде да не се връщате към тия номера, а проявете човечност и в затворена кутия да си ми върнете нещата, който подозирам, че един поп или комшията знаят къде са. Значи няма аз да наруша нищо ...
103
2
 
2
 
! Отговори
Освен,че еднимомчета преди 4 години
Се опитват и сега да правят номера ...
102
3
 
0
 
! Отговори
Та така преди 4 години
Да ви кажа опитал съм се да елиминирам всички заплахи, някой успях други не можах ... Трети не ги създадох аз, четвърти ги задигнаха ... Последните ножове в гърба бяха наскоро и нямам друго какво да ви кажа ...
101
7
 
18
 
! Отговори
щщш преди 4 години
ько е фандъка маналова гласувам за манолова не че я обичам , но да падне това гербераско чудо