Манолова атакува София, зад нея Вапцаров, Криско, Назарян...

Инициативен комитет издигна кандидатурата й за кмет
Обновена: 4 сеп 2019 14:21 | 4 сеп 2019 11:04, Александър Попов
315

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мая Манолова вече официално не е омбудсман, след като вчера депозира оставката си, а днес тя бе приета от Народното събрания. Заместник-омбудсманът Диана Ковачева ще встъпи в длъжността омбудсман до избирането на нов.

Преди два дни Манолова обяви, че ще се бори за стола стола на Фандъкова "защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва". И заяви, че не дели софиянци на леви и десни. Тя бе категорична, че ще приема подкрепата на всички граждани на София, независимо от техния цвят и техните убеждения.

Още по темата
В същия момент Инициативен комитет издигна официално кандидатурата й за кмет на София.

"Това рамо, което ми дават от инициативния комитет е безценно. Преди повече от 4 години НС ме избра за омбудсман. Тогава обещах да не бъда затворена в кабинета си, а да бъда сред хората. Давам си сметка, че омбудсманът е последния пристан на надежда за българския гражданин. За тези 4 години с моя екип работихме заедно и не отстъпихме от нито едно свое обещание. Колкото повече работехме, толкова повече се повишаваше доверието. Разбира се, не беше лесно. Изискваше пълно отдаване", каза Манолова.

Тя посочи, че законопроектите отлежават в деловодството на парламента. Властта издигнала стена на равнодушие и така възможностите ѝ да помага на хората били изчерпани. Няма как да се откажа от битката срещу организираната алчност, категорична е Манолова.

"В София само акулите се чувстват добре, затова виждаме перките им в центъра", допълни още тя, цитирана от БНТ.

Според Мая Манолова в основата на това е политическа партия ГЕРБ. В София има формална власт, заяви Манолова. В София няма кмет, а изпълнителен директор.

Аз се кандидатирам, защото заедно можем да се преборим затова. Заяви, че не я е страх. Скоро ще представи и програмата си.

Представя си София - светла, почтена, прозрачна, електронна община. Иска столичани да участват в управлението чрез обществени съвети. Смята, че трябва да се осветлят обществените поръчки, ще отвори заседанията на общинския съвет за столичани. Представя си София - зелена, Витоша достъпна за всеки столичанин.

Тя нападна управляващите, че са обслужвали всички други интереси, но не и на гражданите. А високото доверие към институцията омбудсман е било пречка за реализирането на много проекти и каузи.

Сред членовете на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Манолова, личат доста интересни имена. Сред тях са фолкпевицата Анелия, рапърът Криско, Вера Иванова, която нашумя покрай протестите "Системата ни убива", олимпийският шампион по борба Армен Назарян.

Комитетът зад Манолова пък се оглавява от Никола Вапцаров, който за кратко бе зам.-кмет на Десислава Иванчева в "Младост" и после атакува строежа на "Артекс" в столичния квартал "Лозенец".

В комитета ще влязат и много хора, с които Манолова е работила като омбудсман.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
0
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
Искам някой от кандидатите да каже една дума, едно обещание само: "РЕВИЗИЯ" ! Не да ми плямпат за промяна и други глупости!
262
0
 
0
 
! Отговори
мая преди 4 години
е.а я тая щом дриско я пука...."ПУКАЖИ НА ТИЯ ХОРА..."
261
1
 
2
 
! Отговори
леля Пена преди 4 години
Каквато и де е длъжността омбудсман,женицата получава само заплата.За хора бъркали в кацата с мед това не върви.Затова е драпането.ДАЛАВЕРАТА!!!!!!И е забравяйте от кое котило е!
260
1
 
5
 
! Отговори
хахах преди 4 години
щом нар**мани като Дриско са в играта, не ми я хвалете Мая :D :D :D
259
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Аз също харесвах активността на Майчето и настървението, с което защитаваше различни каузи! Но..... явно всичкото това явно е било по предварителен сценарий-трупане на актив за новата и цел-КМЕТСТВО! Коренно си промених вече мнението за нея, защото от първия ден започна само с критики към г-жа Фандъкова. Добрия политик гради актив, не с критиките отправени към конкурента, а с действия и с думи на твоите по-добри намерения, ака станеш кмет!
258
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задава се супер джак-пот... за София.
257
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъкмо започнах да харесвам Майчето, а то се оказа, че всичко, което е направила за нуждаещите се, е било с мисълта - аз на тебе ти на мене. Събирала е електорат за гласуване. Няма да се учудя, ако се кандидатира и за президентските избори. Да не говорим, че тя е доказан майстор на компроматите, знае как се играе задкулисно.
256
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До чичо ГошоОчаквам десните партии ясно да заявят, че няма да подкрепят Мая Манолова по никакъв начин! Ако не - за пръв път в живота си ще гласувам за ГЕРБ! Не искам партията, за която ще гласувам и ще допринеса да вкара общински съветници, после да ми забие нож в гърба и да подкрепи кандидата на БСП и ДПС (и цялата мафия!) за кмет на София! Сигурен съм, че и повече може да се направи за София - но не и от техния кандидат!
255
1
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До Ниско ниво Сигурно е много високо ниво да казваш "Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме".
254
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре Криско,отколкото Бориско.Бъдещето е на младите.
253
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Дана е човека на Бойку,но не нашия.Не харесвам крадливи мрънкала с "честни" сини очи.
252
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криско ??? Кой ще привлича 12-16 годишните да гласуват ли?
251
9
 
12
 
! Отговори
София преди 4 години
Данчето е човека !!!
250
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов сам я докара Мая до този момент тя да ни защитава от него и неговото мафиотско правителсто. Това коета сам си направиш никой не може да ти го направи. Сега е ред на лавината от натрупаната народна да злоба да ги затрупа цялата Герб и мафиотската им същност !
249
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Построила 100 гадинки...смях.Сложила си каската на тиквето и обикаля пущинаците...никога софето не е било толкова мръсно гнусно и презастроено....факт
248
4
 
6
 
! Отговори
Asd преди 4 години
Като няма градини - демографския срив е, защото няма градини. Като се построят 100 градини - за какво са ви като има демографски срив и след време нямало да се ползват. Това е агитацията на БСП.
247
2
 
8
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
МАЙО МАНОЛОВ МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКЪВ,НО ЕДИНСТВЕНИЯ МЪЖ,КОЙТО СЕ ОСМЕЛИ ДА НАСТЪПИ ЧИЧАКА ПО МАЗОЛА.бРАВОС!!!
246
3
 
8
 
! Отговори
ВВ преди 4 години
Стигнах до *** и се спрях-достатъчно ми беше,благодаря.Смешници.Всякакви калинки фандъчки,мандъчки и прочие мрънкала са ми ясни.
245
7
 
14
 
! Отговори
СС преди 4 години
Стигнах до Анелия и Криско и спрях - достатъчно ми беше, благодаря! :) :) Смешници.
244
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе,къде е селския хитрец.Още ли е в тоалетната?