Даниел Панов грабва В. Търново от раз, ГЕРБ изпусна Пазарджик

Хасково ще има нов кмет - Добри Беливанов аут
Обновена: 27 окт 2019 20:29 | 27 окт 2019 20:29, Камелия Цветанова
21
Даниел Панов грабва В. Търново от раз, ГЕРБ изпусна Пазарджик
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Пазарджик ГЕРБ остават извън битката за кметския пост - там издигнатият от местна коалиция Тодор Попов ще се изправи срещу социалиста Благо Солов, сочат първите данни на  "Алфа рисърч".

Двама от изявените кметове на ГЕРБ печелят с лекота на първи тур – Даниел Панов във Велико Търново и Димитър Николов в Бургас са с по над 60 на сто подкрепа.

Още по темата
Хасково ще има нов кмет, след като Добри Беливанов остана извън челната двойка. Там са Станислав Дечев (ГЕРБ) и Коста Стоев (БСП), допълва още bTV като цитира данните на социологическата агенция.

Оспорван първи тур на местните избори– това показват първите прогнозни данни от екзитпола на агенциите "Маркет линкс" и "Алфа рисърч".

На балотаж ще бъдат определени новите кметове в почти всички големи градове в страната – включително и столицата.

Първите данни са, че Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) води на Мая Манолова (издигната от инициативен комитет) с малко над 9% - 35,4% срещу 26,2%. На трето място е арх. Борислав Игнатов ("Демократична България") с 15,8 на сто, а след него се нарежда независимият Борис Бонев – 10,4 пункта. Далеч назад с под 5% остава представителят на ВМРО Ангел Джамбазки.

В Пловдив балотажът ще е оспорвана битка между Здравко Димитров (ГЕРБ, 33,5%) и Дани Каназирева ("Съюз за Пловдив", 20,8%).

Кандидатът на националистите Славчо Атанасов остава извън битката с 15%.

Във Варна Иван Портних (ГЕРБ) е на крачка от победа на първи тур с 49,5%. Анелия Клисарова от БСП е с 16,1%, а съвсем близо – с 15,9% е Костадин Костадинов от "Възраждане".

В Благоевград кметът Атанас Камбитов (ГЕРБ) ще се бори с независимия Румен Томов, след като първият взе 31%, а вторият – 22,3%.

В два големи града ГЕРБ изостават на първи тур – в Плевен Георг Спартански има около 15% преднина пред представителя на управляващите Мирослав Петров – 43,4% срещу 29,2%, а в Русе социалистът Пенчо Милков има над 6% аванс пред Диана Иванова (32,5% срещу 26,1%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русе и Плевен май ще продължават да чакат за пари безуспешно още 4 години!А хората бягат ли бягат от там!Накрая ще останат само червените бабички!
18
3
 
5
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Мая от най-крадливата партия на Галеви ще връща София в XIX век
17
8
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Цъфнали сте и сте вързали в Търново с Панов !Хората идват с големи очаквания в Търново и си тръгват разочаровани, за да не казвам отвратени и ужасени.Добре е да ви го каже един страничен човек като мен, който не страда от вашето болно чувство на местен патриотизъм.Градът ви става все по-селски. Факт !
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смехурко,половинката на един от знаковите крадци в България,нямаше никакъв шанс във Велико Търново!
15
6
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
В Цветановград е трудно да си друг освен гербераст.Нямаш право да симпатизираш на партия различна от правилната. Сиреч от управляващата.Ако случайно си позволиш да критикуваш ГЕРБ и имаш собствен бизнес веднага те погва НАП.Ако си против ГЕРБ оставаш безработен.Ако много знаеш, ти скалъпват обвинение и те почва прокуратурата и МВР.Някой по-долу беше написал, че в Търново всички магазинчета, аптеки, ресторанти били закичени с лика на Даниел Панов.Сега ясно ли ви е защо ?
14
4
 
10
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
Чумата ГЕРБ пак не успя да зарази Плевен.Браво на плевенчани и кураж за балотажа.Милиционерът на ГЕРБ не трябва да става кмат на Плевен !
13
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
пазарджиклията Благо Солов не е социалист..Познавам го още от времето,когато направи първия си гараж на "капанче"..Далавераджия,да,но социалист..Макар че хора,които работят за него са доволни от отношението му към тях..Та знам ли?..Но дабрата вест е,че гробослугите са изтикани на заден план.А Тошко Пещерлията се нагуши предостатъчно,ако има малко мозък,ще се изниже тихо да хруска благинките си..на спокойствие...макар че манията за власт е тежко психозаболяване,отърването от нея иска воля и
12
1
 
7
 
! Отговори
До9 преди 4 години
А кой заслужаваше червената "принцеса" Лечева?
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Не съм Софиянец но тази кметица се сещам че увеличи билета за автобуса и накрая остава да я избере за следващ мандат.
10
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Бургазлии и Търновчани!
9
2
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Изобщо не е ниска активността.Просто в избирателните списъци има много мъртви души.Ако се гледа спрямо реалният брой гласоподаватели,то активността ще е над 60 процента.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Щом си плащат ще има плакати.А изборите се печелят с пари.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Панов не заслужаваше нов мандат.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На балотажа всички против Фандъкова.
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тази ниска активност мафията отново е победител.Браво на хората в градовете които се опълчиха на ГЕРБ .
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Търново ми направи впечатление, че навсякъде където има малък бизнес (магазин, ресторант, закусвалня,спортна зала, клуб) имаше плакати на ГЕРБ по прозорците и вратите. Мога само да гадая каква е била ситуацията в София, Варна, Бургас и т.н. Това е положението. С демократични методи България не може да мръдне и сантиметър напред. Този омагьосан кръг ще продължи докато напрежението не ескалира поради влошаващите се социални параметри на държавата и чудовищната бедност.
3
1
 
4
 
! Отговори
Латино маке преди 4 години
Интересува ме биячът на бездомни бабички Карлито Контрероски дали отново ще е в СОС? Доколко към подобни неуравновесени, криминални типове има не просто търпимост, а и проява на желание те да бъдат на определени постове.
2
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харесвам Фъндукова, обичам моя роден град София и пак ще гласувам за нея!За първи път от 10 години гласувам и пак ще го направя следващата седмица.
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социализмът си отива- спете спокойно деца