"Златно прасе" или "нудълс" - понякога плановете с татуировките се объркват

Как чужденците стават за смях с грешни надписи на китайски
Обновена: 22 авг 2012 15:06 | 20 авг 2012 11:47,
64
"Златно прасе" или "нудълс" - понякога плановете с татуировките се объркват
Китайският символ за "победа" е предпочитан за любителите на татуировки. Снимка: Reuters

Татуировките с азиатски йероглифи отдавна са мода и милиони младежи, застаряващи хипита и псевдоинтелектуалци се опитват да изразят себе си с няколко екзотични символа, изписани с мастило по кожата им. 

Мнозина от ентусиастите с вкус към Ориента обаче не си правят труда да проверят какво точно ще си татуират на глезена или в основата на гърба, което понякога води до нелепи резултати, пише "Дейли мейл".

Блогът на Тиен Тан се занимава именно с регистрирането на грешките при използването на китайските йероглифи в западната култура и превежда азиатските татуировки за читателите си.

В най-добрия случай символите са безсмислици, които са написани така, че да изглеждат като истинска дума, или просто са лош превод на западно име на китайски.  Понякога обаче се срещат и такива, които предизвикват недоумение.
Така например „Не се страхувай от никого“ някак си се е превърнало в „Гробаря“.

Жена, която явно много обича природата, е искала да си татуира тривиалната дума „дърво“. Вместо това обаче като краен резултат била „брандирана“ с доста по-неподходящия синоним на лека жена.

Подобен е случаят и с друга млада дама, която пък искала на кожата й с мастило да изпишат „Кучка“. Татуистът обаче си позволил волности с езика и всъщност написал „Евтина уличница“. Жена искала китайския символ за „смелост“, но й написали „голяма грешка“.

Фен на татуировките с философски наклонности пък искал да има фразата „Да се бориш означава да страдаш“. В крайна сметка обаче получил доста по-елементарното послание, което носи думата: „Изтощен/Беден“.

В много от случаите калиграфията е толкова слаба, че на Тиен Тан  му е трудно да разбере какво всъщност е искал човекът, който си е пожелал татуировката.

Сред по-цветистите примери са също надписите „Златно прасе“ и „Бременна съм“.

В тази класация обаче печели човекът, който си поискал татуировката с думата „Вярност“, но в крайна сметка му написали „нудълс“. 

Трябва да признаем, че модата с китайските йероглифи по кожата е доста актуална и у нас, особено сред футболисти и моделки. Остава само да разберем дали някой от тях не си е татуирал за вечни времена на рамото "патица по пекински" или "пиле в сладко-кисел сос". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: йероглифитатуировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
27
 
! Отговори
Зашо преди 11 години
Абе мани ги - чувството за непълноценност се изражда във всякакви форми!На едни познати щерката преди 7-8 години се беше надупчила целата - дрънчеше като ходеше като панаирджийска мечка. Не знам как минаваше по летищата с толкова метал по нея!Сега се усети, махна всичко, ама белезите си стоят! УжасТ! Айде сега по доктори, лазери, чудо, да махаме белезите от дупките! И пак мама и тате са виновни! Преди, щото не даваха да се дупчи, а сега, щото не са я спрели преди години! И цакат за пластики!
31
3
 
12
 
! Отговори
Цецо Баса преди 11 години
Олегченце, що не ни светнеш на това висше изкуство? Начи я ме светни какво разбираш за живота на тоя на снимката? Или требва да учиме всички китайски, та да се разбираме?Не беше ли ни дал Бог други средства за комуникация? Или и той е изостанал, щото не се е сетил да ни нарисува още по рождение с разни азиатски кривундели! Толкова време., толкова еволюция, за да се създаде съвършеното тяло, ама забравил да ни нашари! Хаха!
30
21
 
11
 
! Отговори
Олег преди 11 години
Обожавам разни ограничени персони да коментират по теми, които не разбират. Татуирали се били затворниците, как ще го махна като му мине модата и други такива плоски изказвания показват само колко сте неосведомени за татуировките по принцип. Това не е мода !!! Това е начин да запазиш част от живота си по един по екстровертен начин. За един човек можеш да разбереш адски много от татуировките му.
29
12
 
7
 
! Отговори
Гъската преди 11 години
С удоволствие бих близал и ***** мацка с татуси по гърба ръцете и т.н. ако е от таргет групата на 19 годишните :) ... около гърдите ако имат и татуирани лапички на дребен гризач направо ДЖАКПОТ !
28
8
 
3
 
! Отговори
НАЗОБЕН преди 11 години
16 ми дадоха минус*
27
7
 
3
 
! Отговори
НАЗОБЕН преди 11 години
16 п.далчета ми харесаха коментара, днесбг са едни от тях,защото ми трият коментарите.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Какво ще й гледам на ........., град като град: хора, къщи, салтанати. И дето отидеш, все гут моргин, все пари искат. Защо ще си даваме паричките на ........ и у нас има кой да ги яде "Това е подходящо за татус, че много българи го забравят.
25
3
 
26
 
! Отговори
към 28 преди 11 години
в допълнение...и затворниците се татуираха, навремето татуировките бяха за долнопробно отбрано съсловие....
24
1
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 11 години
Заповядай в Бургас. Имаме една висока сграда в парка-псиатрична клиника. На 10 минути пеш е от вкъщи. Ще те заведа и ще ти запазя час!!!
23
7
 
5
 
! Отговори
Левски преди 11 години
Днес е модерно да си татуираш надпис от сорта "само цска" на турски език.
22
9
 
41
 
! Отговори
до назобения преди 11 години
Едно време с татуировки бяха само хамалите, моряците и строителните работници. Още по-преди само диваците. Сега всяко ****алче (обикновено с обръснати ръце и крака) и всяка кифла-чалгаджийка се цапотят с какво ли не. Може би си мислят, че са много оборотни, но лично у мен предизвикват само погнуса.
21
0
 
32
 
! Отговори
четящ преди 11 години
хахахаха, В БГ,след тази статия, може бая хора да се юрнат към китайските ресторанти да си превеждат татуировките:)))
20
3
 
24
 
! Отговори
баба ви от Кестрич преди 11 години
Не съм поклонник на това , което не е естетично. Въпреки всичко считам, че всеки разполага с избора за себе си и решението как да постъпи. Шарим си телата , като индианци и ходим, като пътуваща изложба. Кое ли му е хубавото ?
19
2
 
25
 
! Отговори
някой преди 11 години
Така им се пада! И аз винаги съм се чудил как можеш да искаш да си татуираш нещо на език, който не познаваш? Трябва да си абсолютен *** да имаш доверие на тоя, който те татуира.
18
2
 
27
 
! Отговори
смях преди 11 години
"Винаги съм се питал какво ги кара да пишат глупости на китайски,английски,арабски, а не на български."...някакси по фешънско е - димек не си случаен човек:)))))
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще си татуирам образа на Бай *** с надпис "***, булгааааар!"
16
1
 
18
 
! Отговори
И бре! преди 11 години
До НАЗОБЕНБаце, мъж без ТЕСТИС не е мъж, а ти с твойто зобене - не знам :D
15
1
 
7
 
! Отговори
за 17 преди 11 години
Защо пък червена петолъчка, аз не съм комунист.
14
46
 
4
 
! Отговори
НАЗОБЕН преди 11 години
мъж без татус , НЕ Е МЪЖ
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
15-ти Татуирай си червена петолъчка на челото