Китаец колекционира сутиени, иска да отвори музей

За 20 години е събрал над 5000
Обновена: 25 апр 2014 16:01 | 25 апр 2014 15:18,
2
Китаец колекционира сутиени, иска да отвори музей
Снимка: Reuters

Чен Циндзу е 56-годишен мъж със странно хоби. През последните 20 години той колекционира...сутиени. За този период той е събрал над 5000 бройки във всякакви цветове и размери, съобщава сайтът "Одитисентръл".

„Моята работа е да обяснявам на хората за важността на прегледите при доктор“, разказва Чен. Според него голям проблем в здравните навици на жените е това, че те не носят сутиен в подходящ размер. Споделя, че много жени носят по-малки размери, за да изглеждат гърдите им по-големи, а това вреди на здравето им.

Повечето сутиени са дарени на Чен от жени, на които той е разяснявал за опасностите, които крие неправилният размер сутиен.“Много момичета си мислят, че това е фетиш“, споделя той.

Чен приема каузата, свързана със здравето на женските гърди, още през 1980 г., когато е стажант. „Виждал съм много жени, които в резултат на болести е трябвало да изгубят гърдите си“, разказва още той. През ноември миналата година дори носил сутиен на публични места, за да привлече общественото внимание към проблема.

Днес китаецът иска да направи музей на сутиените си. Той разказва, че в тях може да се видят промените, които обществото налага върху бельото. Местната община обмисля да организира дарителска кампания за набиране на средства за построяването на музея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: музейкитаецсутиен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съществува понятието "ци.цо.ман". Този да не е такъв?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А лично ли ги е свалил от дамите?