Прецака ли Джон Дилинджър ФБР? Ексхумират тялото му

Много хора твърдят, че полицията застрелва грешния човек
3 авг 2019 21:30, Нели Христова
20
Прецака ли Джон Дилинджър ФБР? Ексхумират тялото му
Снмика: Wikipedia

Преди повече от 85 години ФБР убива един от най-големите гангстери в САЩ - Джон Дилинджър. Но години наред легенди и конспиративни теории се реят около гибелта на престъпника, който е бил считан за герой по времето на Голямата депресия. Едни твърдят, че трупът му не там, където е гробът му, а други - че семейството на Дилинджър е подвело ФБР и полицията е застреляла грешния мъж.

За да сложи край на мистерията около Джон Дилинджър, неговият племенник Майкъл Томсън иска разрешение за ексхумация на тялото, а Здравният департамент на Индианаполис му позволява.

Тялото на Дилинджър ще бъде извадено през септември, пише "The Guardian". Ала това може да е трудоемко - дни след като престъпникът е убит, баща му предпазва ковчега му, изливайки бетонна плоча върху гроба.

"Ще им е трудно да минат през нея", казва историкът Сюзън Сътън. По думите й, причината за изливането на плочата бил страха на бащата на Дилинджър от вандали.

"Той се е опасявал, че някой ще дойде, ще изрови трупа и ще се гаври с него или ще го открадне", обяснява тя. Семейството дори е получавало предложения за парично възнаграждение, ако се съгласят да покажат тялото на публика.

Джон Дилинджър бил един от най-свирепите престъпници в САЩ. Неговата банда не просто е обирала банки през 30-те, но е и отговорна за смъртта на близо 10 души. Самият главатар обаче никога не е бил обвинен в убийство. Всъщност, той дори е възхваляван от хората, че обирал американските банки по време на Голямата депресия, когато много американци губели домовете и фермите си.

"Човек като него лесно се превръща в герой на народа. Хората го определяли като много мил, дори и когато е крадял. Това е странна комбинация", казва Сътън.

Престъпникът е арестуван и пратен зад решетките. Процесът срещу него предстоял, когато Дилинджър избягал от затвора през март 1934 година с пистолет, издялан от дърво. За да се покрие, той си направил пластична операция на лицето и се опитал да премахне отпечатъците си с киселина.

Ала през юли същата година агентите на ФБР го откриват и го застрелват в Чикаго. Твърди се, че е Дилинджър е предаден от жена, която станала известна като "Дамата в червено".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американския Левски..така ли ?
15
0
 
6
 
! Отговори
KOC преди 4 години
джони деп нали го гръмнаха на края филма е по истински случай значи и дилинджър са го гръмнали точка
14
1
 
9
 
! Отговори
До Гошу преди 4 години
"Бил е красавец...."А ти си гей.
13
4
 
16
 
! Отговори
оцелял българин преди 4 години
Ние си имаме по-достойни ганстери!Тези от Хамерика ряпа да ядат пред Сашо Нереза, Бакъря, Прероден Па$тиркин, Катъря, Петко Крастата, Стефан Крълежа,Надка Флигорната, Драгалъвския гърбат @й дук и пр.. Всички те работеха за своето блгоденствие,крадейки народ, предавайки Родина и бастисвайки държавата,превземайки я отвътре!Анатема,до девето!
12
16
 
8
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До Анонимен 1Путин е най-известния вампир и пали Сибир за кефа. Той всяка сутрин закусва с изтръгнати войнишки сърца и голи русокоси девици му носят делви с кръв от която той пие за да се подмладява,и след това излиза на сутрешна разходка край Волга чисто гол по макари и лЪска смока си крещейки -КаГеБееее алилуяааа и се жабурка във водата дето покрай него плуват трупове от убити от руската мафия и така изпълнява древен болшевишки ритуал за дълголетие
11
9
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Бил е красавец....
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Филма е много хубав Public Enemies с Джони Деп
9
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много интересно какви са тези пластични операции от 30-те години на 20 век?
8
7
 
37
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Коментарите по - долу са писани от един и същ човек. Човек с проблеми. Един от недостатъците на интернет е, че даде публичност на такива хора, да тормозят останалите.
7
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ана Сейдж е рускиня от КГБ участвала е в разследването на случая Дятлов засекретен от руснаците. Успява от там чрез любовника си от КГБ да се сдобие с австрийски документи и емигрира в САЩ където продължава разследванията си против вампирите Във Русия Ана Сейдж не са и повярвали, че вампир е причинил смърта на експедицията на Дятлов. Именно тя става причина за разкритието на вампира Дилинджър.
6
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кого са тръгнали да ги разправят тези врели-некипели? Кой разбива 2м. бетонна плоча заради нещо,което вече няма значение. Истината е друга.Тука става дума за пари,и то не малко. Приживе гангстерът е бил много богат,колко точно,не е ясно.Само ще ви кажа,че всички които са заровени с много злато и ценни бижута,се заливат с бетон,по подобие на повечето *** барони по света.Барони-Фараони. Изглежда близките му са огладнели,и това е моментът да приберат диамантите и големите рубини от обирите.
5
5
 
30
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Нашто ДАНС и ДС не прави така, щот са много и вече не помнят кой кога и къде са эаровиле
4
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко тръгва от един търговец на чай от Съсекс той се оженва за млада перуанка и имат бебе наемат гувернантка да гледа бебето... Eдин ден заварват гувернантката да хапе детето по шията. Гувeрнантката успява да избяга, но бебето вампирясва по-къcно го пращат в САЩ, където става прочут гангстер, който пие кръвта на жертвите си. ФБР го убиват със сребърен куршум и отгоре заливат 2 метра бетон. Всички снимки на Дилинджър са със папийонка за да не се виждат белезите.
3
11
 
12
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Битовизми.
2
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой интересува ли го?????????????????
1
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наскоро разкопаваха и един гроб във Ватикана ФБР е тaйна служба за убийства на вампири. Разкопават гробовете на вампирите за да видят дали не възкръсват. САЩ и ФБР са попаднали на древно пророчество, че един от вампиреите ще възкръсне и ще придобие невиждана свръхсила и ще отвори Кутията на Пандора. Вампирът дори може вече да е възкръснал и да се мъчи да ни убие с глобалното затопляне, наводненията и африканската чyма.