Рафи е първият български X Factor

Бургазлията надви на финала Богомил с минимална преднина
Обновена: 13 дек 2011 15:03 | 11 дек 2011 22:25,
294
Рафи е първият български X Factor
Рафи спечели голямата награда в първото издание на X Factor. Снимка: X Factor

България има своя първи X Factor. Шоуто, което завърши преди минути, бе спечелено от бургазлията Рафи, който победи на финала 14-годишната сензация Богомил с 50,6% срещу 49,4% от вота на зрителите.

Тримата финалисти - Рафи, Боги и Сани, започнаха финалния концерт с песните, с които впечатлиха журито преди три месеца.

В момента, в който се обявяваха междинните резултати, токов удар прекъсна за кратко шоуто, което навлизаше в своята най-важна част.

Втората задача на младите таланти бе да изпълнят дует с популярен български изпълнител, след което събралият най-малко гласове трябваше да се сбогува с надеждите за победа.

Първи бе Рафи, който сформира морски тандем с Тони Димитрова. Двамата бургазлии обраха овациите с "Ах, морето". Богомил излезе на сцената с един от най-добрите български певци Орлин Горанов, те направиха мъжка версия на "Светът е за двама". Единствената дама на финала - Александра, пък сбъдна своята мечта и пя заедно с естрадната ни легенда Васил Найденов. Те се представиха с "Огън от любов".

Последваха 5-те минути за гласуване, които ще се запомнят с гафовете във видеата, които за това кратко време бяха цели три.

След втория кръг зрителите определиха, че за големия приз трябва да се борят Рафи и Богомил, а за Александра остана горчилката, че трябва да напусне шоуто на крачка от финалната права. Тя събра 24% от вота и остана трета. 

Трябва да се отбележи, че това е прецедент в музикалните риалитита у нас, защото никога досега за първото място не са се борили само момчета.

В решаващата битка двамата изпълниха по една своя любима песен, за да се стигне до кулминацията.

Журито определено се изказа по-ласкаво за 14-годишния Боги, докато публиката в залата аплодира по-бурно далеч по-позитивния и интересен на сцената Рафи.

В крайна сметка титлата първи X Factor бе спечелена с минимална преднина от Рафи. За него е и голямата награда - запис на сингъл в реномирано европейско студио със световни музиканти.

Неговото последно изпълнение бе култовото парче на Queen "We Are The Champions".

X Factor завърши, но вече има над 1000 души, които са се записали за втория сезон на шоуто. С мечтата да бъдат на мястото на Рафи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: БогомилРафиThe X Factor
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам защо всички се хващате за това, че Рафи е арменец. Той е роден в България. Да не мислите, че арменци има само в България има по цял свят и няма такова разграничение. Цялото ни население е тесногръдо. За предаването, то е на съвсем различно ниво от тези по бтв. Онези предавания са за селското население, а X фактор е за всеки, който може да приеме разликите в произхода- толерантност. Не знам дали сте забелязали, но и журито е по-интелигентно няма попфолк певици.
270
5
 
3
 
! Отговори
mimi преди 12 години
Богомил е уникалния глас!Дано хората,които разбират от музика му помогнат!
269
2
 
7
 
! Отговори
Music преди 12 години
Всичките кандидати за Хфактора бяха уникални и е трудно да се избере победител. На мен Рафи много ми хареса, както и Боги и Сани и Людмил и Стела. За мен всички те са победители! Но пък Рафи много ми харесва не само с изпълненията си, но и с сценичната си изява и позитивността си. Заслужено спечелена победа!!!!!! Желая му здраве и бъдещи още по-голями изяви и успехи! Както и на останалите участници!!
268
5
 
3
 
! Отговори
sopol преди 12 години
нито ще си купя албум, нито на концерт, нито пък съм го и чувал. като на вас ви харесва, слушайте. поне изкара някой лев тоя, че с чушките не тръгна работата.
267
3
 
7
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Аман от злобни ***. Що не се застреляте като не ви харесва тук?
266
1
 
4
 
! Отговори
АЛОООО., преди 12 години
КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ---КОМЕНТАРИТЕ ....?
265
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аман от арменски ***
264
4
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 257Бойко не се е явил, не го е спечелил...
263
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама хич не сте наясно с постановката то не е Хфактор а Х-факер. Демек колко празни тикви ще се ***-ат да пуснат смс-че. Та малко маркетинг Х-факер става на Х-фактор, а на финала става Биг Факер за това хората трябва да учат езици.
262
6
 
15
 
! Отговори
diavolcheto преди 12 години
Честито, Рафи! Заслужено спечели!Надявам се, че няма да прочетеш всички *** и обидни коментари, написани от злобни, неразбиращи и посредствени хора!Искрено се радвам за теб и искам да следваш сърцето си и пътя си!Още веднъж - браво и напред!
261
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво е "Х" и що е фактор не разбрах от цялата галимация
260
3
 
9
 
! Отговори
и все пак преди 12 години
Има много критици на подобен род формати, но каквито и кусури да имат важното е, че дават шанс на младите хора да изяват таланта си, а това е най-важното. Разбира се и дежурните хейтъри, просто трябва да приемем, че има и такива хора, колкото и трудно да ни е да осъзнаем защо са такива. Може би е прав този, дето писа, че са без доходи и полов живот.Може би скапаният живот те кара да бъдеш хейтър, тогава би следвало да ги съжеляваме, а не да се опитваме да влизаме в безмислени спорове.....
259
11
 
6
 
! Отговори
за 280 преди 12 години
Мда, чак така нагласена работа рядко се случва в бг.
258
9
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Такъв финал се случва рядко вече в България. През последните 20-ина години 2-3 финалисти са заслужили призовото място. Такъв е и РАФИ-най-добрият в Х-фактор! С такива правилно оценени таланти на конкурсите България ще може да стигне и на финалите на международните конкурси! Стига вече класиране на по-недостойни от НАЙ-ДОБРИЯТ! Поздравявам всички от комисията в Х-фактор и всички гласували чрез SMS -които класираха Рафи- НАЙ-ТАЛАНТЛИВОТО МОМЧЕ в този формат!
257
6
 
3
 
! Отговори
до 273 преди 12 години
Да ти кажа, аз пък не се гордея че съм българин. Никак даже.
256
9
 
7
 
! Отговори
мхм преди 12 години
Леле кви промити мозъци има тука:) Добре, че не съм гледал нито едно такова малоумно предаване за ***, щях и аз да съм един от тях:)
255
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Pederafiiiiiiiiiiiii.
254
17
 
17
 
! Отговори
факти преди 12 години
Все се надявах, че след малоумното Big Brother, няма да дават подобни безсмислени продукции повече, но уви явно има още кухи парчета, които да пълнят джобовете на продуценти и прочие. И после да не съм чул: много сме бедни и нямаме пари.
253
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде в класацията остана ББ?
252
4
 
10
 
! Отговори
за 273 преди 12 години
Не ни занимавай с напрежението между арменци и турци. То не е наша работа.