Gotye и Кели Кларксън с най-въртяните сингли на Острова и в Щатите

Седмичен преглед на световните чартове
Обновена: 5 мар 2012 10:08 | 5 мар 2012 10:08,
0
Gotye и Кели Кларксън с най-въртяните сингли на Острова и в Щатите
Gotye се очертава като хит през тази година. Снимка: Facebook/Warwick Baker

След доста  натоварения с новини и събития февруари, през последната седмица  вече сцената напълно се успокои, като по-горещите теми започнаха да губят своята популярност. След като всички възможни награди за изминалата година вече са в миналото ние започнахме да очакваме големите сингли, албуми и изпълнители на 2012. Съвсем логично в най-престижните музикални класации в Щатите и във Великобритания разместванията не бяха особено сериозни, за разлика от предишните седмици.

В САЩ най-слушаният  и продаван сингъл за последната седмица  бе вече познатото "Stronger" (What Doesn`t Kill You) на Кели Кларксън. Той излезе преди месеци, но доби огромна популярност, особено в Щатите главно около избора на победителката от първия American Idol за изпълнителка на националния химн на тазгодишното издание на финала по американски футбол Супер Боул. Което беше много добра реклама за нея. Тя оставя зад себе си вече постоянната претендентка за първото място Адел със "Set Fire To The Rain" (2), както "We Are Young" на fun. и Janelle Monae (3) и миналоседмичния победител и претендент за бъдещ голям хит "Part Of Me" на Кейти Пери.





В същото време обаче, в класацията за албуми за САЩ на Билборд, Адел продължава с огромните  си постижения като записва 9-та седмица  поред на върха и общо 22-ра, което  не е било постигано от бележития  албум "Purple Rain" на Prince & The Revolution от 1984 и 1985 насам. "21" успя, година след като излезе, да остане непобеден от най-продавания в момента албум на починалата легенда Уитни Хюстън – "Whitney: The Greatest Hits". Той остана на второ място пред Some Nights на fun. (3). Още два албума на Уитни обаче успяха да намерят място в десетката – саундтрака към филма "Bodyguard" (6), както и Whitney Houston (9).

Както обикновено, на Острова ситуацията е съвсем различна. Тук на първо място сред албумите в престижния чарт на BBC Radio 1 е Emeli Sande с "Our Version Of Events", докато Адел е зад нея с "21". Доста приятните албуми на Ed Sheeran "+", на Лана Дел Рей "Born To Die", както и "Hell In A Handbasket" на култовия Meatloaf допълват петицата.

В класацията за сингли на BBC Radio 1 на първо място е Gotye със "Somebody That I Used To Know", което въпреки че е от 2011, може да се окаже един от най-въртяните хитове на настоящата година, ако продължава с подобно темпо. След него влиза новото предложение "Rockstar" на Dappy с Брайън Мей, а на третата позиция се нарежда "Next To Me" на Emeli Sande.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари