Бурановските баби дадоха газ към тройката на Евровизия

Станаха ясни десетте победители от първия полуфинал на конкурса
Обновена: 23 май 2012 10:07 | 23 май 2012 10:06,
80
Бурановските баби дадоха газ към тройката на Евровизия
Симпатичните баби от Русия са сред фаворитите на конкурса. Снимка: Reuters

Най-колоритните представители на тазгодишното издание на Евровизия - Бурановските баби, се класираха без проблем за финала на Евровизия на 26 май в Баку.

Снощи бе даден старт на надпреварата в специално построената за събитието зала "Кристал Хол" в азербайджанската столица.

22000 хиляди видяха на живо първия полуфинал, който премина без особени изненади.

След зрителски вот и оценките на професионално жури за финалната фаза се класираха представителите на Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Дания, Албания, Кипър, Гърция, Русия и Ирландия.

Те ще се присъединят към голямата петорка Италия, Великобритания, Испания, Германия и Франция, които по регламент прескачат предварителните пресявки.

От нашия регион единствено Черна гора не се класира, като освен тях бърз обратен билет за родината си "спечелиха" още Швейцария, Австрия, Сан Марино, Израел, Финландия, Белгия и Латвия.

България се включва в конкурса утре, 24 май, когато Софи Маринова ще се бори за място на големия финал.

За да се случи това, нейната песен "Любов без граници" трябва да попадне сред първата десетка.

Тя ще бъде избрана сред предложенията на Сърбия, Македония, Холандия, Малта, Беларус, Португалия, Украйна, Словения, Хърватска, Швеция, Грузия, Турция, Естония, Словакия, Норвегия, Босна и Херцеговина и Литва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
19
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
И ти не трябва да си в този форум, а в такъв за клоуни и ***, ама си тук...така че и тя ще си пее в Евровизия, защото е българка, като теб. Но с една много голяма разлика- тя има глас и талант, а ти само комплекси
44
4
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Хайде сега измислени глупости...писали били.И къде са уж пислаи? Дай линк...
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смях !!!
42
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В руски жълт вестник,описват личните просташки изцепки на Софи и елементи от секс биографията и и много подигравки за избора на България!!!
41
6
 
17
 
! Отговори
дядо преди 11 години
имо народи които уважавот себе си и музиката си българите не са от тяхна тях им дай нещо чуждоземско да се зверят и да ахкати да *** с удоволствие
40
2
 
13
 
! Отговори
зрител преди 11 години
Отделно на глупостите които пишат под мен, мисля, че Дания, Гърция, Румъния и Русия заслужиха класирането си на финала. Най-много ми допадна изпълнението на датчаните. Русия бяха екстравагантни с тези баби. Съседите очаквано заложиха на денс парчета и влязоха във финала. Останалите? Швейцария имаха интересна песен, но не успяха. Днес мисля, че ще имаме финалист за втори път в историята на надпреварата
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe hora stiga ste opliuvali,niamate li si druga rabota osven da sipete obidi.Pesenta na Sofi Marinova se haresva ot tolkova drugi strani,a vie ste balgari i pliuete i obijdate.Savzemete se be hora,kakvo ot tova kato e ot romski proizhod.Vsi4ki priznavat talanta i...Tolkova zloba ima nasabrana-sramota.Uspeh Sofi-neveroyatna si!Napuk na vsi4ki,pokaji im na kakvo si sposobn....Ne jiveia v Balagria-gordeia se 4e Sofi Marinova 6te predstavi stranata ni,i 4e sam balgarka.
38
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а, че тя 'нашата' трябваше да е на конкурс азия-визия от групата на индия..щяха да я оценят подобаващо..
37
3
 
15
 
! Отговори
генов преди 11 години
това е псевдо конкурс
36
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И що "голямата петорка" прескача правилата. Това евразовизия е едно идиоско нещо, дето не знам как да го нарека.Чудя се на акъла на ***, които все още си помислят дори да го погледнат! Много правилно дето ние едно време даже не участвахме в тоя фарс.
35
2
 
20
 
! Отговори
до срам и позор 22 преди 11 години
Е, то текста да беше проблем...ама не е, ако някой си спомня, преди години Антъни Куин изпя една песен , в която на няколко езика каза "Обичам те", но и до днес песента си е класика, цит.:I love youHow many different ways are there to sayI love youTe volio bene, Te chiero, Ich Liebe Dich, Je t'adoreI love youNo need to say it any other way"Проблемът е в пълната пошлост и политизиране на един уж песенен конкурс - е, той сам ще се зачеркне....така мисля....а Софка ще разходи сина си из Европата, и не само там, зад крехкия й гръб стои мощен *** барон /не става въпрос за оперетата *** барон от Йохан Щраус/...
34
4
 
9
 
! Отговори
аналитик преди 11 години
Хора, ние чакаме азерски газ. Всичко е въпрос на политически сметки.
33
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Готини баби, НО НЕ СА ЗЕ ТОЗИ КОНКУРС.За сеир ги бива, но за нищо повече.
32
5
 
12
 
! Отговори
газ-ка преди 11 години
Бабите дадоха газ , друг ще даде г.з и на това му казват Евро-визия- ха-ха-ха...
31
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе и ние си имаме готини баби - да бяхме пратили вместо оная гарга рошава!
30
14
 
22
 
! Отговори
Соня преди 11 години
ПОЖЕЛАВАМ ПЪРВО МЯСТО на бурановските баби!!!
29
2
 
24
 
! Отговори
high преди 11 години
Евровизия е конкурс за поп песен, стига с това 'национални ритми'. Никой не е там да си мери "националния фолклор". Направо да го прекръстят "Еврофолклор"?! Да не би АББА да спечелиха с шведска национална песен?Песента трябва да бъде забавна, да се хареса на аудиорията- това че на нас не ни харесва стил, ритъм, не е проблем на Европа, а на нас,че не можем все да уловим това, което се търси. Хубава или лоша- факт е, че се харесва. Нещата и стиловете се менят и не може музиката да остане в 60те.
28
9
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
ама напълно си прав, 22, пълна "порнограВия" е този конкурс...то да беше порнограФия, пак бива, но то си е порнограВия - на едно мнение сме !Ама вий гледате ли тази буламащина ?????Аз си пестя нервите , ушите и очите.... А колкото до наш'а Софка - нищо чудно да попадне в челните места - те всички са от един дол дренки...заедно с бабите...
27
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле като писне нашата... Ти да видиш! Като прасе по Коледа!
26
8
 
40
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
много ме кефят бабките, много са жизнерадостни :)