Бурановските баби дадоха газ към тройката на Евровизия

Станаха ясни десетте победители от първия полуфинал на конкурса
Обновена: 23 май 2012 10:07 | 23 май 2012 10:06,
80
Бурановските баби дадоха газ към тройката на Евровизия
Симпатичните баби от Русия са сред фаворитите на конкурса. Снимка: Reuters

Най-колоритните представители на тазгодишното издание на Евровизия - Бурановските баби, се класираха без проблем за финала на Евровизия на 26 май в Баку.

Снощи бе даден старт на надпреварата в специално построената за събитието зала "Кристал Хол" в азербайджанската столица.

22000 хиляди видяха на живо първия полуфинал, който премина без особени изненади.

След зрителски вот и оценките на професионално жури за финалната фаза се класираха представителите на Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Дания, Албания, Кипър, Гърция, Русия и Ирландия.

Те ще се присъединят към голямата петорка Италия, Великобритания, Испания, Германия и Франция, които по регламент прескачат предварителните пресявки.

От нашия регион единствено Черна гора не се класира, като освен тях бърз обратен билет за родината си "спечелиха" още Швейцария, Австрия, Сан Марино, Израел, Финландия, Белгия и Латвия.

България се включва в конкурса утре, 24 май, когато Софи Маринова ще се бори за място на големия финал.

За да се случи това, нейната песен "Любов без граници" трябва да попадне сред първата десетка.

Тя ще бъде избрана сред предложенията на Сърбия, Македония, Холандия, Малта, Беларус, Португалия, Украйна, Словения, Хърватска, Швеция, Грузия, Турция, Естония, Словакия, Норвегия, Босна и Херцеговина и Литва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
17
 
! Отговори
Aaz преди 11 години
Личи си, че не следиш Евровизия и приказваш най-големите глупости тук! Рок група ли е Лорди според теб? Те спечелиха с цирк, а не с музика и вчера за пореден път се видя, че рок групите не се харесват - Швейцария имаха супер рок парче и изгоряха! На този конкурс се пращат НАЦИОНАЛНИ РИТМИ, запомнящи се и простички песни с весело настроение. Софка трябваше нещо много по-чалга да избере за песен, защото всяка година такива песни се класират в челото!
24
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евровизия тотално изтъпя, по-некадърни изпълнители и заухави песни стават всяка година. Нашата Софи е *** и чалгарка, но поне има глас, за разлика от 99% от фуража и бозата, която ни предлагат на тоя измислен конкурс.
23
2
 
15
 
! Отговори
do 29 преди 11 години
Samo stoi i gledai kakvo shte napravi utre restorantskata chalgadjiika!!!!
22
10
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
... В допълнение на коментара ми под номер 28 само ще кажа че значително по добре на такъв вид конкурс ще ни се отрази участието на РОК ГРУПА от типа на БТР да кажем отколкото някаква ресторантска чалгаджийка както утре или някаква така наречена "новоизгряваща звезда" като Поли Генова миналия път.... Защото видяхте какво стана със "ЛОРДИ" преди известно време !!!......
21
11
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Смятам че Софчето Маринова ще се представи "напълно достойно" както и мнозина наши предни участници със изключение на Марианчето Попова разбира се и ЩЕ ОТПАДНЕ "ДОСТОЙНО" още утре вечер...:) :) :) Незнам защо си мислите че хората главно гледат песните в този конКУРс а не се гледа на него повече от политическо и икономическо естество... Както е в действителност! Като ни знам коя ни е представителката и като виждам кой страни са ни съперници почти съм убеден че приключваме още утре вечер!.....
20
0
 
9
 
! Отговори
do срам и позор преди 11 години
оТреже! порнограФия! Плийз!!!
19
0
 
16
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Знаеш само да пишеш цинизми...нима имаме естрада, нима твърдиш че пак има световна конспирация за да не се класираме...иначе да обиждаме хората и да пишем мръсотии можем
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
просто гавра, кой го държи това? че даже и било започнало
17
19
 
20
 
! Отговори
monica преди 11 години
Ako pesenta na kaka Sofka beshe izpqta ot Beloslava,Mariq Ilieva,Poly Genova,Lilana & Co. vsi4ki shtqhte da glasuvate nali? Tolkova e dvuli4en bulgarinyt! Pesenta bila " potresavashta",chalgata bila"potresavashta",ciganka bila. Utre shte vidite dragi mi bratleta,4e otivame na final.I ne govorq samo bla bla ,a aktivno shte q podkrepq ot Germany!!!I vsi4ki kazvaha,4e tq sama si e kupila sim karti i si prashtala smsi-Mi da si bqha kupili i drugite be! V luda durjava ili igraesh ludo,ili te takovat!
16
17
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Регламента е правен от таварисшч ***... - и пияни дедушки да бяха - пак щяха да са на финал...
15
32
 
36
 
! Отговори
Срам и позор преди 11 години
Моля се да не успеем! Някой ако може да и одреже кабела на микрофина , дори преди да е има възможност да запее. Знам , че не изглежда правилно ама тази година сме дори още по-голяма излагация с кака ви Софка. Пълна порногравия е този конкурс!Seviyorum seni,s'agapo poli,yo te quiero, а ти,volim te,mon cheri.Budehavto mange, voglio bene a te,ben sevi sevirem, ya habibi, je t'aime.Теб обичам,само теб обичам!Няма граници за нас!Ей тва е текст!! Срам за България !!!
14
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе,ний що не изпратихме наште дядковци.знаете ли тези баби как щяха да се радват.
13
0
 
25
 
! Отговори
До тихата-стъпка преди 11 години
Прав си! Как никой не се е сетил за това посмешеще Азис? Че то е ясно, че нямаме шанс, ама поне да се посмеят хората.
12
11
 
20
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Не подценявайте Софка. Чалгата е остро заразна, така че може и да иде на финал :)
11
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Готини са тези бабушки! :)
10
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващият път Валентина Хасан да пратиме. Да видят те как се пее Кен лиииии. :-)) Иначе нищо лично против Софка, ама нивото и стилът и са за СинСити не за Евровизия.
9
3
 
24
 
! Отговори
дрЪскач преди 11 години
...сЪму теп убичъм ас...
8
8
 
16
 
! Отговори
Путин преди 11 години
С този регламент най-добре е конкурса ЕвроВизия да се прекръсти на ОНДвизия
7
3
 
44
 
! Отговори
rex преди 11 години
Ние трябваше да пратим Банските старчета да отнесат целия конкур или 300-те каба гайди!
6
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябваше да правим весо маринов да изпее шлагера си за "нашата полиция", заедно с гей-балета и полицейските униформи и колите на МВР. Само така можеше да засенчим по циркаджийски изпълнения подобни бабушки и щяхме да имаме шанс за класиране на финала