Бурановските баби дадоха газ към тройката на Евровизия

Станаха ясни десетте победители от първия полуфинал на конкурса
Обновена: 23 май 2012 10:07 | 23 май 2012 10:06,
80
Бурановските баби дадоха газ към тройката на Евровизия
Симпатичните баби от Русия са сред фаворитите на конкурса. Снимка: Reuters

Най-колоритните представители на тазгодишното издание на Евровизия - Бурановските баби, се класираха без проблем за финала на Евровизия на 26 май в Баку.

Снощи бе даден старт на надпреварата в специално построената за събитието зала "Кристал Хол" в азербайджанската столица.

22000 хиляди видяха на живо първия полуфинал, който премина без особени изненади.

След зрителски вот и оценките на професионално жури за финалната фаза се класираха представителите на Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Дания, Албания, Кипър, Гърция, Русия и Ирландия.

Те ще се присъединят към голямата петорка Италия, Великобритания, Испания, Германия и Франция, които по регламент прескачат предварителните пресявки.

От нашия регион единствено Черна гора не се класира, като освен тях бърз обратен билет за родината си "спечелиха" още Швейцария, Австрия, Сан Марино, Израел, Финландия, Белгия и Латвия.

България се включва в конкурса утре, 24 май, когато Софи Маринова ще се бори за място на големия финал.

За да се случи това, нейната песен "Любов без граници" трябва да попадне сред първата десетка.

Тя ще бъде избрана сред предложенията на Сърбия, Македония, Холандия, Малта, Беларус, Португалия, Украйна, Словения, Хърватска, Швеция, Грузия, Турция, Естония, Словакия, Норвегия, Босна и Херцеговина и Литва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
41
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 11 години
Брей тия бабушки ще вземат да "избият рибата", както са тръгнали току виж се класирали в призовата шестица! Ами "ние с гайдите", какво ще правим, имаше един такъв лаф през соца, тоест с нашта Софка до къде ще стигнем ... все пак леопардовата рокля и изкуствените цици по-подхождат за чалготека с подпийнали "бизнесмени", тоест далавераджии отколкото за Евровизия .. дали ще бъдем свидетели на поредният ни резил!?
4
5
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Много ,,дрЪскаш,,.
3
15
 
43
 
! Отговори
Давай мангалке преди 11 години
След срама който брахме със некадърната Йоана и Дийп зОНЕ пРОДЖЕКТ Софка е поне естествена *** и мисля че ще ни представи добре , жалкото е че ще ни свързват все повече с *** ама нали и Обама е президнт на САщ ?
2
3
 
13
 
! Отговори
! преди 11 години
ИХУ!
1
13
 
30
 
! Отговори
до дръскачите преди 11 години
До всички дръскачи: доскоро пишехте че само големи държави имат шанс, че нарочно сме в група в която не можем да разчитаме на гласовете на съседите и т.н. с цел да оправдаем бъдещото безславно отпадане на С.Маринова... Сега с класирането на три балкански държави и нашето отп адане какво ще пишете? Просто ние Българите избираме само *** за този конкурс, а това е така , защото нямаме хубава естрада.Имаме оперни певци, фолклорни, но естрада - НЯМАМЕ.........