Софи иска пак на Евровизия, вдигнала двойно рейтинга

86 000 швейцарски франка ни струва участието в конкурса
31 май 2012 16:10,
199
Софи иска пак на Евровизия, вдигнала двойно рейтинга
Софи Маринова е доволна от представянето си. Снимка: БТА

Софи Маринова официално заяви, че и следващата година ще влезе в битката да представя България на Евровизия. Все още обаче не е ясно дали регламентът ще се запази в този му вид.

Днес певицата, екипът, който работи с нея за участието й в Баку, представители на БНТ и продуцентът й Крум Крумов дадоха обща пресконференция във връзка с представянето ни на конкурса.

Фолк изпълнителката е доволна от представянето си, независимо че не се класира за финала. Според екипа основният проблем е, че нямаме лоби в съседните страни. Затова изходът бил да се уважаваме и подкрепяме взаимно при гласуването.

Продуцентът й засегна една от най-коментираните теми, а именно защо Софи е излязла сама на сцената. В хореографията е трябвало да участват "златните момичета" от националния ни отбор по художествена гимнастика, но те били възпрепятствани. "Впоследствие не намерихме по-достойни заместници и затова Софи се представи самостоятелно", уточни той. 

Всички слухове, че България може да се откаже от Евровизия, бяха опровергани от представителите на БНТ. Следващата година ще бъдем част от европейския конкурс, остава единствено да се уточни какъв ще бъде критерият, по който ще бъде избран представителят ни.

Стана ясно, че лицензионната такса, която плащаме за участие на Евровизия, е 86 000 швейцарски франка.
От БНТ се похвалиха, че в сравнение с миналата година гледаемостта се е качила двойно.

Като грешка бе отчетен фактът, че в делегацията ни в Баку не са присъствали авторите на песента за разлика от другите държави. Причината, която се изтъкна, е липсата на пари. Композиторът Крум Георгиев е пътувал за полуфинала в Азербайджан на собствени разноски.

Софи парира и критиките за роклята, с която се появи на сцената с определението "прекрасна е".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в Аушвицвизия не искаш ли? А?
103
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В допълнение към 127 - от биографиите на изпълнителите се разбра, че всички са с дългогодишно музикално образование, произлизат от семейства на музиканти, наша Софка с това костюмче, и с това изпълнение за къде беше. Но нейсе имаше много по тежки случай -необяснимо ми беше популярността на албанката с това виене, не ме интересува диапазона на гласовите й възможности, а мелодичността на песента и дали може след тези конкурси човек да я запее
102
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пореден път се разбра, че България никой не я обича, дори българите зад граница. За първото място почти всички гласуваха, явно там са предпочитанията, макар, че песента на германеца, малтиеца и кипърците бяха много по мелодични, второто място - говори за масова любов към Русия, а третото място - всички сърби по света гласуваха за сънародника си, това се казва патриоти. Сърбинът не пееше лошо и похвално, че ние гласувахме също за него.
101
19
 
14
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Българинът може само да мрази,завижда, оплюва, ненавижда, критикува и злобее. Това води само в тинята, в калта, в казана на ада........Ех, народе,народе,накъде си тръгнал......
100
5
 
30
 
! Отговори
!?!?! преди 11 години
Плюем Софка - заслужила си го е!Но тя е видимата част - "върха на пирамидата!"!!!!Ами по-надолу - екипи, организатори - драговци-педераговци - те защо се спотайват???Едни и същи - класирани-некласирани - тяхното не се губи!Я чупка от там бе, лапачи! Да не сте пожизнени?Я дайте един финансов отчет! Съизмерим ли е с представянето?Ние всички го храним БНТ-то, а то бълва брак!ИСТИНСКИ футболен отбор като направи две поредни загуби - треньорът е АУТ!Айде, Верче, айде Анкова - питай Лафчис
99
5
 
27
 
! Отговори
БГ преди 11 години
*** работа - хем нас.рана, хем засмяна...
98
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаете ли кое ме дразни най-много - ти го пращаш на конкурс, то се проваля очаквано с гръм и трясък, излагайки цялата страна с противната си песен (само чуйте началото на песента, ужас!), евтино изглеждаща рокля и проститутски ботушки в бял цвят, но после: съседите са ни виновни, че не са гласували за нас, балетът бил възпрепятстван и т.н. Иначе то е доволно от себе си и роклята му харесва. Престанете да излагате държавата!!!
97
6
 
17
 
! Отговори
varnenec преди 11 години
То бива ама тая *** да е толкова нахална.Не стига че никой не е призна за певица.Айде Софке стига с тия твойте *** номера.Не си за там
96
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европейците не харесват нашта чалга.
95
10
 
11
 
! Отговори
....... преди 11 години
За да имаме добро представяне трябва да изпращаме групи като "Светльо & the legends " а не разни псевдо изпълнители . Истинската музика не е това което ни налагат да слушаме. България е пълна със страхотни групи на световно ниво , но никой не ги пуска по телевизията.
94
2
 
16
 
! Отговори
Спрете се най после преди 11 години
Ето така се харчи държавна пара.Нито са работели за нея нито трябва да я пръскат с такава лекота.България вън от Евровизия.Ама кърлежите със службичките в БНТ Няма да истърват хубавите хонорари и безплатните екскурзийки в чужбина.
93
2
 
8
 
! Отговори
ггг преди 11 години
Абе тия фолк- певици певици ли са или горе-долу ставатсамо за друго?
92
7
 
18
 
! Отговори
666 преди 11 години
ГНУСССС!Мислеха се за много хитри - чрез нея да накарат Турция да гласува за нас, ама не....Поредната изложба пред света. Изпратена е да пее, ама какво и трябваше и да говори. И какво са си мислили от екипа - че като не са "златните" момичета, тя ще се представи по-добре ако е сама?! ама това не е селската чалготека - тя се държеше точно като на редовно недостатъчно заплатено участие.
91
3
 
5
 
! Отговори
мирунди преди 11 години
Да, нооо... ако пичели, на Бг ще й струва после минимум 25 милиона евро домакинството на следващата Евровизия. Азербайджан е похарчил 78 милиона барабар със строежа на залата, а печалбата му е 140 - това е инфото от световната преса.
90
2
 
0
 
! Отговори
joro преди 11 години
u6ev ti si tur4e be po rojdenie
89
3
 
3
 
! Отговори
100 преди 11 години
Много ми е интересно защо имам минус- прочетете регламента -под 14 г не могат да участват, ама нали да сме контра и все да кажем "не" на всичко
88
1
 
9
 
! Отговори
до 104 преди 11 години
това сам да се кефиш на простотията си е направо е уникално !Защо не кандидатстваш за книгата на Гинес ?!
87
13
 
4
 
! Отговори
до Ушев преди 11 години
Адски си ***, ама честно... Някои хора живеете някъде назад във вековете. И тя е българка като теб. Друг е въпросът доколко ти си...
86
17
 
7
 
! Отговори
ДА преди 11 години
Софи се представи достойно-другото е политика , в която винаги ни прецакват.Отрицателно отношение , националистичеческо движение, даже водещите Евровизията единствено за нас два пъти призоваха да се гласува за България-хак да ни е.Да не би шведката с нейните маймунски въртели и подскоци да беше по-добра?-победи защото хората от народът й стоят плътно зад гърба й.
85
10
 
9
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
-Софи, ти каква искаш да станеш като пораснеш ?-Певица-Не *** циганко *** или шампоан