Софи иска пак на Евровизия, вдигнала двойно рейтинга

86 000 швейцарски франка ни струва участието в конкурса
31 май 2012 16:10,
199
Софи иска пак на Евровизия, вдигнала двойно рейтинга
Софи Маринова е доволна от представянето си. Снимка: БТА

Софи Маринова официално заяви, че и следващата година ще влезе в битката да представя България на Евровизия. Все още обаче не е ясно дали регламентът ще се запази в този му вид.

Днес певицата, екипът, който работи с нея за участието й в Баку, представители на БНТ и продуцентът й Крум Крумов дадоха обща пресконференция във връзка с представянето ни на конкурса.

Фолк изпълнителката е доволна от представянето си, независимо че не се класира за финала. Според екипа основният проблем е, че нямаме лоби в съседните страни. Затова изходът бил да се уважаваме и подкрепяме взаимно при гласуването.

Продуцентът й засегна една от най-коментираните теми, а именно защо Софи е излязла сама на сцената. В хореографията е трябвало да участват "златните момичета" от националния ни отбор по художествена гимнастика, но те били възпрепятствани. "Впоследствие не намерихме по-достойни заместници и затова Софи се представи самостоятелно", уточни той. 

Всички слухове, че България може да се откаже от Евровизия, бяха опровергани от представителите на БНТ. Следващата година ще бъдем част от европейския конкурс, остава единствено да се уточни какъв ще бъде критерият, по който ще бъде избран представителят ни.

Стана ясно, че лицензионната такса, която плащаме за участие на Евровизия, е 86 000 швейцарски франка.
От БНТ се похвалиха, че в сравнение с миналата година гледаемостта се е качила двойно.

Като грешка бе отчетен фактът, че в делегацията ни в Баку не са присъствали авторите на песента за разлика от другите държави. Причината, която се изтъкна, е липсата на пари. Композиторът Крум Георгиев е пътувал за полуфинала в Азербайджан на собствени разноски.

Софи парира и критиките за роклята, с която се появи на сцената с определението "прекрасна е".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е тва е да си мангаУл в бг /то , те го хокат, то се радва кат малко дете...
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е при Плондера бута черните напред ще е прави и депутат в *** си партия!!!А днеска спря концерта на Тони Димитрова!!!!!Е все пак Тони е българка......
42
4
 
14
 
! Отговори
лейла преди 11 години
Софи, стига ти толкова! Представи се добре, но дотук.А догодина най-добре да изпратим танцьорите на Нешка Робева, без пеене.
41
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Махнете я тази от челното място в сайта бе !!!!Да влизам и да гледам *** ВЕНЦИ НЕ ИСКАМ !!!
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не схващам каква е логиката, *** представя България на конкурс, наречен ЕВРОвизия, провеждащ се в Азарбейджан с участието на една камара държави, които нямат нищо общо с Европа....
39
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 11 години
До 44 - Печели Софи !!Чета че нямало пари и не поканили авторите на песента, а пък гледаемостта се вдигнала двойно - да бяха дали тогава малко повече средства. СКРЪНДЗИ !И нямало по-достойни от гимнастичките ни - че там няма да играят гимнастика а танц. Толкова талантливи деца имаме. СКРЪНДЗИ !
38
1
 
5
 
! Отговори
az преди 11 години
i az iskam da stana princesa,no niama kak.
37
1
 
11
 
! Отговори
435345435 преди 11 години
Доста европейски ход беше България да прати *** на Евровизия. Норвежците изпратиха някакъв "перски принц", а шведката също е доста смугла. Дотук добре. Обаче идеята е не само да се лансират екзотични изпълнители, а да се покаже, че и те са способни. Нашата Софка съм я чувала да пее на джаз фестивал преди години, а после - на някакъв с *** романси. Великолепна беше (облечена с черни семпли рокли)! Обаче нито маанетата, дето ги ***, нито тая чалгийка за Евровизия, не стават за слушане.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не бе, недейте я пускате пак... ние бразилци ли сме или българи ?!?че пее пее, ама нека не ни представлява...
35
2
 
7
 
! Отговори
alternative преди 11 години
Тъжно е да прочета, че и догодина ще участваме на този конкурс! ЗАЩО? Това е да си мазохист. С какво печели България от участието си на евровизия? Всяка година пращаме по някой псевдоизпълнител с изключително посредствена песничка и незабележимо представяне. Толкова ли нямаме фантазия, вдъхновение да измислим нещо по-европейско, по-модерно, нестандартно?! Или просто на истинските артисти не им се занимава с политически и нагласени конкурси...всъщност всичко талантливо е в чужбина вече...
34
1
 
15
 
! Отговори
high преди 11 години
Ами Миро, Поли, Марияна Попова също не стигнаха на финала и не са ***.. Елица и Стунджи стигнаха до финала и не спечелиха, разбира се, защото още не беше промен регламента и се мобилизираха българите в Гърция и дадоха 12 т. Според мен трябва да напуснем псевдо-конкурса, както го направиха Полша и Чехия и никой не ги е изгонил от ЕС.
33
1
 
16
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Стига с тези мазни чалга новини!!! Няма да се излагаме пред Европа с поп-фолк.Нима нямаме други изпълнители, които да ни представят.Въз от тука
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая отидЕ на една евровизия и вече си мисли, че е била на Луната!!! ***.
31
1
 
28
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Това е типична неандерталска физиономия.
30
3
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
Това се нарича сарказъм.Ако ти е непозната думата я потърси в тълковен речник глупчо бездънски
29
2
 
0
 
! Отговори
от 33 преди 11 години
до 32 беше коментара ми естествено
28
4
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
А ти брато *** ли си, че не разбра сарказма му?
27
1
 
28
 
! Отговори
ДО ШВЕД преди 11 години
Ти излизал ли си от селото, в което си роден бе, ***! Да сравняваш Софи Маринова с АББА е като да правиш сравнение между каруца и ферари!
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аман от ***
25
3
 
22
 
! Отговори
ЩЕ СПЕЧЕЛИМ! преди 11 години
Ще спечелим много, ако се откажем от този конкурс! Стига вече сме излагали България. Така само си вредим на имиджа, пращайки роми и посредствени певци...Да, софето може и да има някакъв глас, но беше безлична на сцената, с нищо не направи впечатление, не се открои...