Джъстин Бийбър отново на върха в класациите

Седмичен преглед на световните чартове
27 юни 2012 10:05,
5
Джъстин Бийбър отново на върха в класациите
Джъстин е готов да "счупи" конкуренцията. Снимка: Reuters

Комерсиалната сцена тази година продължава да ни разочарова седмица след седмица, след като 2012 остава доста постна от гледна точка на приятните музикални поп хитове.

Разбира се, свежи попълнения не липсват, но "Somebody That I Used To Know" се поизтърка, по-силните предложения не успяват да се доберат за дълго до върха, а Кание Уест единствен от по-силните днешни звезди успява да ни впечатли по-сериозно. И ето че още една седмица измина без много стабилни нови предложения.

Затова пък любимецът на тийнейджърите и ненавиждан от милиони музикални фенове Джъстин Бийбър издаде новия си, трети студиен албум "Believe" през миналата седмица.

Като един от най-продаваните изпълнители, не е чудно, че той успя да дебютира под номер 1 в британския чарт на BBC Radio1 за албуми.

Все още обаче е трудно да се разбере с какво толкова 18-годишният канадец успя да завладее света, след като парчетата му в най-добрия случай са на средно ниво.

Той оставя след себе си новия албум на знойната Черил Коул "A Million Lights", както и последния за момента проект на Палома Фейт (Paloma Faith) – "Fall To Grace".


Maroon 5 и Wiz Khalifa пък най-после издадоха и във Великобритания своя голям хит "Payphone" и той дебютира на първото място сред синглите, след като беше сред топ парчетата отвъд Океана в последните два месеца.

И тук първенецът изпреварва Черил Коул с дебютното парче "Call My Name" от новия й албум. Тройката допълва Flo Rida с "Whistle".


В Щатите върхът на класацията за албуми на Billboard също е зает от ново предложение. Това е едно от най-големите имена за американците в последните години – Ъшър, с новия си проект "Looking 4 Myself". Очаква се той да стане един от най-успешните албуми в САЩ за 2012, където феновете обожават изпълнителя на "Yeah".

Второто място е за друго ново предложение – приятният албум "Clockwork Angels" на Ръш (Rush), а вечно класираната в топ 3 Адел записва поредната си седмица близо до върха с "21".


Едно от най-въртяните парчета за последните месеци пък е на първата позиция сред синглите според Billboard. Колкото и да омръзна вече, американските меломани явно все още харесват "Call Me Maybe" на канадската изпълнителка Carly Rae Jepsen и то за втора поредна седмица е на върха.

По петите го следват други също толкова въртяни хитове – вече споменатите "Somebody That I Used To Know" и "Payphone".


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Unnamed преди 11 години
Ми зомбиран народ човек... И не само зомбиран, но и много ***, абсолютно неразбиращ от слушане на хубава музика... Масова комерсиалност, посредствени песни а.к.а. "еднодневки" са само част от тъпата музика днес. И все пак има изпълнители, които все още, и такива, които правят сега правят стойностна музика, но за жалост се броят на пръсти ! А колкото до тоя *** Бийбър, без коментар...
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам какво толкова му харесват на тоя малък жалък олиго*рен. Подкрепям 3 и наистина бих се изкефил на макс ако го пребият от бой някъде.
3
4
 
6
 
! Отговори
анти преди 11 години
Това *** да ми падне в ръчичките ще го спукам от бой!
2
2
 
9
 
! Отговори
Spacer преди 11 години
Добре бе, с какво тоя пръдльо е толкова уникален?? Явно зад него стоят не само продуценти...Ейй, плаче ми се като виждам как звезди като Майкъл си отиват, а накива говньовци прибират пари, ей така за спорта, и на всичкото отгоре са със самочувствие до небето...
1
3
 
7
 
! Отговори
ined преди 11 години
По-вероятно е конкуренцията да му завре *** отзад, а Ъшър може и да го уважи с големия си черен маркуч.