Хакнаха с клип на Азис сайта на съда, издал присъдите на "Pussy Riot"

Отговорност пое международната група "Анонимните"
Обновена: 21 авг 2012 13:39 | 21 авг 2012 10:33, Елка Василева
257
Хакнаха с клип на Азис сайта на съда, издал присъдите на "Pussy Riot"
"Анонимните" хакнаха сайта на Хамовническия съд в Москва с клип на Азис. Снимка: архив, Булфото

Официалният сайт на Хамовническия съд в Москва, който издаде присъдата срещу трите момичета от пънк групата "Pussy Riot", бе хакнат тази сутрин. На началната му страница бе качен видеоклип с хомосексуално съдържание на песента "Мразиш" на известния в България певец Азис, съобщи Интерфакс.

Основният текст на началната страница беше заменен с лозунга: „Свобода за Pussy Riot!”. Като фон звучеше една от песните на групата.

Отговорност за хакерската атака пое международната група "Анонимните", която призова да бъдат освободени осъдените на две години затвор три момичета от пънк групата, посочва руската секция на Би Би Си.

Под клипа на Азис бяха публикувани данни за доходите на служителите на съда за 2011 г., но няма сведения за Марина Сирова, която води делото за хулиганство срещу "Pussy Riot".

Още по темата

"Ние сме американските "Анонимни". Ние нито забравяме, нито прощаваме", се казва в едно от съобщенията, които се появиха на сайта тази сутрин. Тези надписи се смениха с друг, който гласеше: "Справедливият съд може да бъде само открит. "Pussy Riot" са живи", и бе поместена снимка на известния програмист Ричард Столман, основател на движението за свободно програмиране.

Първоначално сайтът бе недостъпен и излизаха съобщения, че е претоварен от посещения, а когато отново заработи, се оказа, че съдържанието му е значително променено. Поместен бе и новият сингъл на останалите на свобода членове на "Pussy Riot" - "Путин запали огньовете на революцията". В някои раздели на сайта се появиха и нецензурни надписи.

Малко по-късно тази сутрин сайтът беше възстановен, върнато е обичайното му съдържание.

Интересът към Азис в Русия започна в началото на тази година, след като той бе осмян в шоуто “Comedy club” по тв канала ТНТ за песента "Мразиш". Той пък им отвърна с клип към следващото си парче "Хоп", в което "жегна" руснаците с един от символите им - руската баня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На хората им писна разни маргинали да ги убеждават, че простащината, пошлостта и грозотията са нещо хубаво и нормално, че идиотизма е интелект, а гнусното е красиво, че извратеното е правилно.
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КазусаДоказателства че не са руснаци?!?! Ами пише го в статията бе ***. Не са руснаци.
118
2
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Абе на хората им трябва зрелище ,такива като тези пусита ,като Азис който във всеки клип си върти д.упето като жена ! Както казваме на турски : СЕИРДЖИИ ! Това търсят хората ,сеир да има !
117
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И днес не минахме без жалкото подобие на човек Азис -стига с такива като него ,това не е Българската култура това е *** в България.
116
5
 
9
 
! Отговори
Читател преди 11 години
Е, нека поне веднъж и Азис да послужи за нещо полезно!!!
115
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само американофил може да хареса това чудо на снимката
114
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
спомнете си как доскоро защитаваха Кадафи и режима му тия *** тукно като го екзекутираха, млъкнахапънете се... и вашия ред ще дойде :)))
113
2
 
11
 
! Отговори
Казуса преди 11 години
Доказателства, че не са руснаци?П. п. Иначе отново се превръщаме в синоним на нещо пошло и грозно. Особено след като Азис си позволи да се изкаже, че руските ветерани от войните се продавали за копейки пред паметники на Св. св. Кирил и Методий (на т. н. "Болгарский пятечок").Срам ме е, че Васил ми е сънародник.
112
1
 
6
 
! Отговори
до 130 преди 11 години
нали качиха твоя ***, кво ревеш?
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на всички и седерушки съвсем скоро ще им окапят от мъка и зор космаците на пуситата ,защото палачинката се обърна и скоро ще има линч
110
1
 
13
 
! Отговори
Бай-Ганьо преди 11 години
*** на урода трябва да се чества като национален празник!
109
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 135Според мен плюването срещу решението на съда е порнография и се прави от пусита.
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КазусаНе са руснаци, това можеш да бъдеш сигурен.
107
2
 
5
 
! Отговори
Казуса преди 11 години
Не, снимката не е качена от българи, а от руснаци.Последно време обидата за музикалната общност придоби особена популярност в Русия, след като неговия клип "Мразиш" беше жертва на скеч в "Камеди клъб" - популярно руско предаване по "Первый".След това този клип се превърна в обект на заслужени подигравки и многобройни пародии от много руснаци.
106
6
 
7
 
! Отговори
до 135 преди 11 години
Първоначално международните агенции обявиха че това е турски изпълнител, след това се поправиха .......Няма нищо злепоставящо, просто са искали да кажат, че съдебните заседания в Русия са си чиста порнография
105
6
 
19
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Само един въпрос и нищо повече : кой нормален човек би си кръстил групата : развращаваща п.утка ,или няма значение кака е ,но някаква си п.утка или напр.?! Кво сте ми станали да защитавате простаци ?! "Борили се срещу Путин" !!! Борят се за популярност , искат простащината да бъде издигната в култ !
104
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо качиха снимка на Азис а не на някой друг ли. Ами много просто за да злепоставят България. Хората които са го направили знаят кой е Азис. Колко американци са чували за Азис? Николко. Значи снимката не е качена от американци, а от хора, които познават България. Но не са българи, защото българите нямат интерес да се занимават с простотии.
103
7
 
2
 
! Отговори
valq преди 11 години
Здравей имаш ли рег в clixsense? ,това е най-добрият PTC за правене на пари, на ден можеш да правиш по 6-7$ от реклами и Tasks(задачки). ,имаш и всеки ден шанс да спечелиш до 5$ от Clixgrid(цъкаш едни квадратчета, в които има пари - на късмет е)Ако нямаш рег ще ти бъда благодарен да се регнеш през мен и станеш мой реферал.Ако има нещо винаги можеш да разчиташ на мен, ще помагам :) Ето ти линк за регистрация: clixsense/?4456728 .Този сайт е от 2007 година и има милиони потребите
102
3
 
10
 
! Отговори
До 129 преди 11 години
Дреме им на анонимните за другаря Путин, не са решили не са го направили за смях пред целия свят
101
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност над въпросния клип на Азис е имало надпис, че това е директно предаване от заседанието на съда