На ракия с The Sisters of Mercy

Dnes.bg безстрашно внася забранено питие на фестивала, почерпва The Sisters of Mercy и спечелва весело интервю, което можеш да видиш тук
19 авг 2008 17:35,
11
На ракия с The Sisters of Mercy
Бен и Крис. Снимка: Dnes.bg

Просто нямаше как да не пробваме! По няколко причини:

Едната е, че mp3.bg е единствената медия, която успя да накара един от най-големите врагове на музикалната журналистика  - легендарния Андрю Елдрич - да даде интервю.

Втората е, че виновникът за това – колежката Динка (сигурно един от най-болните фенове на бандата) – го инструктира да пробват българска ракия.

А третата – че първото нещо, което бандата е поискала на летището, е легендарното питие.

Затова купих най-незабележимата бутилка, пъхнах я под купищата техника и кабели в чантата с камерата, диктофона, обективите и фотоапарата и претръпнах при мисълта, че ще изпусна интервюто и ще забравя за феста, ако ме хванат с алкохола още на първия ден на Spirit of Burgas.

Разбира се, номерът мина и ние се заредихме на опашката пред Ben Christo (китара) и Chris Catalyst (китара и вокал) – сегашните спътници на Андрю Елдрич в The Sisters Of Mercy.

Преди да видиш какво си казахме, ето малко видео от концерта, който остави без дъх, глас и в несвяст от щастие всичките им български фенове.: 

 

 


 

 

 Снимки от концерта и първия ден можеш да видиш тук

Здравейте, момчета!. Андрю каза в едно интервю за нас, че може би ще има нов албум. Има ли развитие по въпроса?

Chris: Хехе, ще трябва да почакате и да видите. Това е труден въпрос, защото същестува проблемът с нелегалното разпространение в интернет.

Защото ти даваш много пари за студио, записи и всичко около един албум и после хората го дърпат за 2 минути безплатно. Затова нашата стратегия е следната: пишем нови песни и ги пеем на концерта. Днес ще чуете няколко такива.

След това концертите така или иначе се записват от фенове, озовават се в интернет и дори при тази ситуация е малко безсмислено да влагаме пари в записи.

Затова общо взето положението е следното: няма да записваме албум и да направим някой друг богат, докато ние влагаме пари и енергия.

За сметка на това феновете могат да получат новото от нас.

Мислили ли сте да издадете албум в някакъв алтернативен вариант – например – като In Rainbows – само в интернет?

Chris: Преди ние да влезем в бандата, Андрю и предишният състав са направили няколко безплатни записи. Това е готино, харесва ми идеята, защото каквото направиш за феновете, отива директно при тях.

Правите ли секс на собствената си музика?

Chris: Какво?!? (след няколкосекунден шаш и паника) Хахаха, ами имаше един път, когато правихме секс и дойде наша песен и аз трябваше да я изключа. Станах и го направих – просто не можех да продължа.

Тоест, мразиш собствената си музика за секс?!?

Chris: Не, не, не, не беше нарочно. Боже, не мога да повярвам, че казвам това!. Ох, това беше много отдавна. Имаше диск, на който една мацка беше направила компилацийка. И тази песен започна и ние някак я изключихме...

Момчета, знам, че пиете много водка, а пробвахте ли българската ракия?

Chris: Да, много ни хареса!

Това е много хубаво, защото ви нося тази малка бутилчица. Вкарахме я с триста зора, доста нелегално, и с голямо удоволствие ви я давам – ползвайте си я по предназначение!

Chris: Ехааа, жестоко! Много благодарим (отваря бутилката и по време на интервюто пийва от време на време – виж как във видеото)

Какво предпочитате – да свирите пред собствена публика на самостоятелни концерти, или на фестивали?

Chris: О, определено на фестивали!.

Защо? Не е ли по-трудно пред публика, която не сте сигурни, че е дошла да види само вас?

Chris: Ами може и така да е, но на фестивали публиката е многобройна, а и аз поне обожавам да пътувам, особено на места като България, където е топло и хубаво времето.

Ако имаш концерт в Лийдс, където аз живея, концертите протичат в приблизително този ред: Влизаш на мястото, между четири стени, саундчек, душ, подготовка, няколко бири и т.н.

Ок е, но ако дойдеш тук, има много нови хора, жестоко си изкарваш, има други банди, с които се запознаваш, изобщо – далеч по-голяма веселба е.

Ако бяхме на закрито в ден като този, щеше да е ужасно. Но сега – направо е прекрасно!

Грешка ли е, че имате Билборд хит и хит в английските класации, а винаги сте мразили комерсиалната музика?

Ben: Ми, честно казано, и двете неща са се случили преди да се присъединим към бандата. Ние сме в The Sisters of Mercy от около 2-3 години.

Chris: Хей, какъв ден сме днес? 15-ти? Жестоко! Днес стават точно 3 години, откакто съм в бандата!

Честита годишнина! Kато казахте откога стe в бандата – не се ли притеснявате за себе си на фона на това колко много музиканти са идвали и са си отивали от нея? Мислили ли сте какво ще стане, ако ви изритат?

Chris: Да не бъда в групата би било доста гадно, наистина, защото да си в нея е супер забавно!

А не бяхте ли леко поуплашени в началото?

Ben: Ха-ха, не, не толкова. Като се замислиш, всички тези хора не са точно изритани – те са си напуснали по свое желание.

Имало е проблеми, които не могат да бъдат решени. И те са искали да правят други неща. Имало е други неща. Но ние живяхме прекрасно в последните години – пътувахме по света и срещахме страхотни хора около концертите.

Откакто сме в The Sisters of Mercy, животът е прекрасен . Например вчера той ми каза, че идването тук е като ваканция с най-добрите ти приятели, само дето свириш и пред хиляди фенове.

Chris: Аз се занимавам с музика от съвсем малък и всичко, което някога съм искал, е да свиря в банда. Но не знаех дали някога ще успея. И сега, когато си изкарвам парите с това, съм изключително щастлив.

Например – никога не съм мислил, че ще дойда в България! И просто сега се наслаждавам на тази привилегия!Това е най-яката професия на света.

Как виждате бъдещето си в бандата? Знам, че изобщо не е лесно да се впишеш в стара и утвърдена група..

Chris: Понякога е хубаво да оставиш нещата на Господ. Нямам идея какво ще се случи утре. Надявам се, че ще правим още концерти, ще правим нови песни и може би – записи. А ако не стане – поне да продължи прекрасният живот, който живеем.

Ben: Аз доста трудно се вписах в групата – имайки предвид, че преди мен на китарата е бил някой за почти 12 години и от мен се очакваше да свиря като него. Но въпреки това, сега ме кефи и ще продължавам напред.

Къде е Андрю?

Ben: Приготвя се за концерта. Никога не дава интервюта преди големи участия.

Къде беше най-якото ви участие напоследък?

Chris: Миналата седмица в Белгия беше супер. Но като цяло, винаги са яки.

Ок – какво ще кажете на българските си фенове?

 

 

 


 

 

 Виж на кои чисто нови банди се кефят Крис и Бен, както и цялото интервю тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
хубавата елена преди 15 години
Ленче, ти маструбираш ли докато си пишеш въпросите?
9
0
 
0
 
! Отговори
Вартоломеева Мощ преди 15 години
Ама,много Ви се моля!Къде е тоалетната,че съм с малко дете със разтройство?!?А и тролейбус N-2 не върви по маршрута!Има ли кюфте?Кюфте!!!Тройка на размътване и други мераклии.Тропс къща,Ивана и Софи Маринова - душмана.Помнете:СМУТЕН ПОТНИК и : Милодраг Иванов,Панайот Панайотов,Мустафа Чаушев,Цола Драгойчева!Да живее БЪРГЪС и неговия Спирит и Спрайт!ИБИ мъ,иби мъ,ибачо мой!
8
0
 
0
 
! Отговори
роси преди 15 години
хахахаа как му светнаха очичките когато видя ракийката еййй :D :D
7
0
 
0
 
! Отговори
никола преди 15 години
много се радвам,че имате такова "позитивно" отношение към интервюто....
6
0
 
0
 
! Отговори
Е.. преди 15 години
за нищо.. все 1 интервюто е с роулинг стоунс.. съгласен съм с #4
5
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 15 години
Мм а кой може би извън България знае Ивана?Камелия?Преслава?И другите трътли ??-Никой , ами в такъв случай си запуши устата и поне като не си чувал за тази велика група не се излагай на публично място,макар и да си анонимен го правиш.Концерта беше супер, самата група е супер и всичко беше уникално! :)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дреме ми на у-я, кви са тия модели смотаните? Кой ги е чувал и виждал и знае че съществуват?
3
0
 
0
 
! Отговори
x-men преди 15 години
интервюто "за нас" наистина е дадено "за тях" - кво, да не го споменава ли?? виж линка накъде води и си прави изводите. второ - на фестивали има охрана. ако не си ходил - вземи да идеш някой ден, та да не пишеш глупости после.трето - аз нямам против г-ца Елена да ми говори на "ти". Ти ако имаш - ходи си чети академични трудове, в които ще ти говорят на "вие", ако въобще нещо ти говорят.
2
0
 
0
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 15 години
Просълзявам се от умиление като те чета.А като видя, че отново ми говориш на "ти", просто се разтапям.От осъзнаването, че след малко ще бъдат махнати всички коментари, или поне моят, и ще бъде забранено да се коментира, получавам оргазъм.Ето и моите любими цитати:1. "...нося тази малка бутилчица. Вкарахме я с триста зора, доста нелегално, и с голямо удоволствие ви я давам ползвайте си я по предназначение!..." Т.е. журналистите, оборудвани с прес карти или там каквото е в случая, биват претърсвани от полицаи, спец. части и кучета търсачи на малки бутилчици с ракия.2. "Правите ли секс на собствената си музика?" - уникален въпрос. Може да се комбинира с: "ядете ли на собствената си музика?", "пушите ли на собствената си музика?", а защо не и с "гледате ли телевизия на собствената си музика?"3. "...Андрю каза в едно интервю за нас..." - целият цивилизован свят, като му кажеш "нас" и разбира веднага, че става дума за Елена Пенева и .Като цяло, просто вълшебен текст, нямам повече думи.
1
0
 
0
 
! Отговори
Gosho Sexa преди 15 години
Разбира се, номерът мина и ние се заредихме на опашката пред Ben Christo (китара) и Chris Catalyst (Chris) - т.е. Бен свири на китара, а Крис свири на Крис?